A co ty šediny, královno? Stříbrný pruh ve vlasech Letizie Španělské rozdělil veřejnost na dva tábory

Španělská královna Letizia ukázala šediny: Stříbrný pruh ve vlasech rozdělil společnost na dva tábory
Zdroj: Profimedia
Ikona stylu, španělská královna Letizia (50), se rozhodla nechat přirozeně šedivět své vlasy. V březnu se tak objevila na veřejnosti se stříbrným pruhem v jinak hnědé hřívě.Za své šediny, které jí pomalu rostou i nad čelem, se Letizia nestydí. Zato se stala trnem v oku svým kritikům.Ti jí vyčítají, že jde o projev rezignace na dokonalý vzhled, který si celou kariéru - ať už jako novinářka, nebo později jako španělská královna - stůj co stůj udržovala.Podle jiných jde o krok správným směrem, šediny už v dnešní době rozhodně nejsou tabu a k člověku prostě patří.+ 2 fotky+ 3 fotky

Je za všech okolností perfektně oděná, chlubí se bezchybnou pletí a figurou, která snese nejpřísnější měřítka. Nyní se ale španělská královna Letizia (50) uchýlila ke kroku, který jedny nadchl a druhé pobouřil. Nechává totiž přirozeně šedivět svou jinak kaštanově hnědou hřívu.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 03. 04. 2023 11:30

Stříbrné kadeře se i díky pandemii covidu staly hitem, který zaznamenali nejen kadeřníci a slavné osobnosti, ale i běžní smrtelníci. Přirozeně šedivějící vlasy už neskrývají například Olga Menzelová (45), modelka Pavlína Pořízková (57) či herečky Andie MacDowell (64) a Sarah Jessica Parker (58). A tomuto trendu se nedávno rozhodla dát volný průběh také manželka španělského krále Filipa VI. (55). Jenže se to nesetkalo s tak pozitivní odezvou, jak by si nejspíš přála.

Šediny jsou znakem žen, jež to vzdaly, soudí slavná novinářka

Letizia si přestala barvit vlasy přibližně před dvěma lety. Teprve letos v březnu se ale objevila ve společnosti s výrazně prošedivělým pramenem vlasů ve své pověstné hnědé hřívě. Při bližším pohledu navíc bylo zřejmé, že bývalá novinářka začíná šedivět i nad čelem. Podle přední britské lifestylové redaktorky Christy D'Souzy (63) jde v případě takto vysoce postavené dámy o faux pas.

"Co nám tím Letizia dává najevo?" ptá se novinářka, která psala pro magazíny Vogue, Vanity Fair či Tatler a vedla rozhovory například s ikonickou herečkou Angelinou Jolie, módním návrhářem Alexanderem McQueenem či jeho kolegyní Donatellou Versace. "Můj bože, španělská královna Letizia je nádherná. Ta pokožka. Ta figura. A ty vlasy - tak svůdné, tak hnědé a v nich teď po jedné straně stéká stříbrný pruh. Smím-li být, Vaše Veličenstvo, tak smělá, jste si jistá, že vám nevadí šediny?" napsala Christy pro list Daily Mail s tím, že šediny "značí ženy, které to vzdaly".

Šediny už nejsou tabu, odporuje vlasový stylista celebrit

Opačný názor na královniny šediny má ovšem vlasový stylista Tom Smith (30), který se stará o hřívu například zpěvačce Geri Halliwell. "Lockdown pomohl Letizii přijmout její přirozenou barvu vlasů a nyní se díky tomu cítí lépe a sebevědoměji. S tím šedivým pramenem vypadá paradoxně mladistvěji," soudí stylista, který spolupracuje s předními módními magazíny. "Královna učinila odvážné rozhodnutí, když se rozhodla veřejně přiznat k šedinám. Věděla totiž, že si od médií vyslouží kritiku. Jenže časy se mění, šediny už nejsou tabu. Šedivé vlasy se staly součástí identity každého z nás," dodává pro Daily Mail Smith.

A co soudíte o šedinách královny Letizie vy? Prohlédnout si její vlasy můžete v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články