Trendy dlouhé náhrdelníky: Sahají až k pupíku a odpírat si je nemusí ani majitelky bujných tvarů

Trendy dlouhé náhrdelníky: Sahají až k pupíku a odpírat si je nemusí ani majitelky bujných tvarů
Zdroj: Profimedia, oficiální materiály prodejce/ koláž: Lifee
Nicol Kidman předvedla soustavu dlouhých náhrdelníků na udílení cen Akademie country hudby v květnu letošního roku, kam doprovodila manžela, zpěváka Keitha Urbana.Set luxusních šperků sahal rusovlasé divě až pod pupík.Dvouřadý dlouhý náhrdelník. (Zara, 499 Kč)Dlouhý náhrdelníik z kůže s přívěskem ve tvaru srdce. (Tous, 4 390 Kč)+ 23 fotek+ 24 fotek

Tradiční, ale prudce módní. Varianta dlouhých náhrdelníků, které podle aktuálního módního diktátu sahají klidně až k pupíku, učarovala herečce Nicole Kidman a osloví vás variabilitou, která se přizpůsobí každé aktuální módní výzvě.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 31. 07. 2023 09:00

Samozřejmě, že je jejich předností předvést se na holé kůži. Ne vždy ale hodláte odhalovat dekolt hluboko k pasu. Trendy tedy přívětivě nabízí také varianty, kdy dlouhatánské náhrdelníky či kaskádu série různě dlouhých řetízků či šňůr perel nebo korálků (a klidně i všechny pohromadě) nosíte přes šaty, topy či košile.

Na holé kůži jako Nicole Kidman

Rusovlasá australská hvězda Nicole Kidman (56) využila první varianty nošení dlouhých náhrdelníků a vyplnila jimi hravě rozevřenou rozhalenku třpytivého tvídového kompletu Chanel, ve kterém na červený koberec doprovodila svého manžela, country zpěváka Keitha Urbana (55), na letošní udílení cen Akademie country music. 

Sestavu různě dlouhých náhrdelníků vměstnala herečka do průhledu cihlově rudého kabátku s légami, který si koketně zapnula jen na jediný knoflíček. A měla pro to pádný důvod. Nejdelší náhrdelník sahající hluboko k lemu kalhot tak odhalila téměř do posledního očka.

Řetízky, korálky nebo perly a klidně vše najednou

Možností, ze kterých aktuálně vybírat, abyste vyzkoušely žhavý look hollywoodské divy, máte mnoho. Nosí se řetízky v jednoduchém dezénu s přívěskem i bez, nezahálí ani dlouhé šňůry perlových či korálkových náhrdelníků připomínajících málu (buddhistický náhrdelník  z korálků s výraznou třásní sloužící k počítání manter).

Vedle toho ale můžete najít v aktuálních kolekcích také neuzavřené náhrdelníky, které se ovíjí kolem šíje a dekolt vyplní dvěma otevřenými konci. Ve výčtu současných trendů nechybí vícevrstvé náhrdelníky nebo jednoduchý krátký náhrdelník s dlouhatánským řetízkovým návěsem mizícím hluboko v dekoltu. I ten může zdobit další příkrasa - říční perla, písmeno nebo další z nesmrtelných motivů, kterými si odedávna rádi zdobíme své tělo. 

Nadčasový prvek s aktuálním akcentem

Šperky patří k nejnadčasovějším doplňkům, jejich drobné variace ovlivněné aktuální módní náladou i přesto zaručují každému kousku dlouhou kariéru, můžete je totiž vzájemně kombinovat navzdory módním vlnám, a prokázat tak v každé sezoně také dostatek vlastní invence.

Tak se pusťte do vybírání. Boho, elegantní, strohé i se záplavou přívěsků. Dlouhé náhrdelníky zažívají boom a přestože disponujete bujnými tvary v oblasti dekoltu, kde jiné dlouhé doplňky spíše zaniknou, tentokrát si je neodpírejte. Místo nošení na holé tělo je nasaďte přes bodycon šaty či přiléhavý top bez výstřihu. Hned získáte další rozměr vašeho oblíbeného kousku.

Inspiraci při výběru módního dlouhého náhrdelníku najdete ve fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články