Trend léta 2023 průstřihy: Rafinované sako jako šaty nebo odhalená záda si může dovolit mladší i zralá žena

Trend léta 2023 průstřihy: Rafinované sako jako šaty nebo odhalená záda si může dovolit mladší i zralá žena
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Sako nošené jako šaty, navíc obohacené o zajímavé střihové modelace odhalující víc než obvykle. Inspirace od značky Jacquemus pro rok 2023.Unikátní zpracování důmyslně seskládaných otvorů představuje v kolekci pro aktuální období také značka Balmain.Pozadu nezůstává módní dům Valentino s retrem dýchajícími modely, kterým nechybí sex-appeal ani výrazná barevnost.Gucci a jeho nezvykle strohý přístup k aktuálnímu hitu. Okrouhlé průstřihy v pase patří k nejvýraznějším střihovým úpravám sezony.+ 17 fotek+ 18 fotek

Jednu z hlavních rolí v letním díle nekonečného seriálu jménem móda hraje letos i naše kůže. Ukázat jí víc než obvykle totiž můžete také díky trendu velícímu rozkouskovat svršky úpravami odhalujícími to, co je pod nimi. Soustava otvorů, vázací detaily, průstřihy a šněrování, všechno se v létě 2023 počítá.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 08. 06. 2023 09:55

Vypadá to, že jde o výstřelek jen pro odvážné a oblíbí si jej spíš mladší ročníky. Mezi rozstříhanými módními hity ale můžou najít svého favorita i vyznavačky elegance, kterým sladkých osmnáct bylo už poměrně dávno.

Jednoduchým způsobem, jak propašovat trend odhalující kůži do šatníků starších ročníků, jsou třeba blejzrové šaty, kterým byl střih důmyslně upraven tak, aby odhaloval záda nebo oblast pasu. Můžete si pod ně vzít basic tričko na tělo či body z krajky a otevřete tím svému stylu nové obzory.

Hluboké členěné výstřihy i kompletně odhalená záda

Systematické odebírání materiálů najdeme všude. Od rozparků vysoko nad kolena až po odhalený pupík či spodní žebra. Klasika, jako vykrojená záda či asymetrický top vyzdvihující jedno z ramen, není už letos žádnou přehnanou anomálií. Spíš naopak. Odvahu diktují zcela jiné kousky kůže, které prostřednictvím vyzývavého trendu předvedete svému okolí.

Svůj díl pozornosti se snaží uloupit i modely s nezvykle hluboko vykrojenými či odstupňovanými výstřihy, které dělí další horizontální otvory a o jejichž celistvost se stará jen subtilní tkanička. A můžou se usídlit na obou očekáváných partiích, tedy i na zádech, a rozhodně mohou odhalit víc než obvykle. Důmyslnost a patřičné členění zajistí různé zpracování šněrování, netradiční umístění ramínek a všudypřítomná asymetrie.

Stylový cut-out trend odkoukejte od módních gigantů

Jednoduše řečeno, tahle móda je především pro odvážné. Ať už v přístupu k odhalování těla či v kreativitě, které dovolí předvést co nejnápaditější provedení. A učit se při výběru letošních módních vystřihovánek můžete od takových jmen, jako je Gucci, Balmain, Valentino či Jacquemus. Od nich můžete expresivní zpracování cut-out trendu odkoukat a v obchodech se pak poohlédnout po podobně bláznivých, ale smyslně slušivých kreacích. Přizpůsobit je vlastním možnostem, či chcete-li přednostem, je jednou ze základních, ale nejdůležitějších metod úspěchu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články