Žhavý trend asymetrie: Léto 2023 ožije šikmými lemy, topy na jedno rameno a složitějšími výstřihy

Žhavý trend asymetrie: Léto 2023 ožije šikmými lemy, topy na jedno rameno a složitějšími výstřihy
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Asymetrické prvky jako výrazný trend nejen na léto 2023.Neodolatelnou inspiraci naleznete u věhlasných návrhářských domů, třeba u Alexander McQueen.Netradiční asymetrický směr razí i extravagantní značka Jacquemus.Asymetrií nešetří aní ryze česká značka Afka. + 18 fotek+ 19 fotek

Rovnováha je fajn. Někdy ale není od věci s ní trochu zamávat a zažít příjemnou změnu. Tu teď přináší žhavý trend orientovaný na asymetrii. Nic, co dřív mělo jasná pravidla a tvary, letos jako by neexistovalo. Módním prvkům kraluje nevyváženost a bude se vám líbit.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 19. 05. 2023 08:00

Jistě si říkáte, že odhalené rameno či šikmá délka sukně není žádná novinka. Letos je ale nepravidelností, nových úhlů pohledu a zdánlivě nevyvážených detailů v módě poněkud více. Spojovacím prvkem všech takových úprav je jasná sexy silueta, která asymetrií nabývá rafinovanosti.

Najdete ji na přiléhavých bodycon šatech, rozevlátých i džínových sukních, topech odhalujících bříško nebo naopak sahajících svou částí až hluboko ke kolenům, také na plavkách či prádlových kouscích a ve všech těchto kategoriích plní především velmi efektní funkci. Asymetrií můžeme navíc nazývat takřka jakoukoliv odchylku od normálu. Škála začíná šikmo střiženým lemem a končí u dramaticky zpracovaných délek atakujících obě oblíbené varianty – mini i maxi – v jednom kousku.

Zajímavý vzhled  "na první dobrou"

Jedno nelze nesouměrné módě upřít: asymetrický prvek každého upoutá na první pohled. Sukně na jedné straně vysoko odhalující kůži, aby na té druhé sahala až hluboko pod kolena zkrátka není k vidění každý den. Vedle neochvějné přitažlivosti ale disponuje i notnou dávkou pohodlí při nošení, každému pohybu totiž její otevřený tvar jde naproti.

A nemusí vždy jít jen o grunge styl plný roztřepených okrajů, stejně dramatické odhalení způsobí i sofistikovanější střihy s tvarovaným, ale začištěným lemem, jejichž asymetrický tvar vychází z propracované modelace.

Variabilita jako přidaná hodnota asymetrických kousků

Opomínat nemůžeme ani další plus asymetrických kousků. Často umí být, především tedy ty, které zdobí různá ramínka a složitější výstřihy, velmi variabilní a můžete je nosit hned na několik způsobů. Příkladem jsou velmi trendy modely plavek s průstřihy, které obvykle zdobí propracovaný dekolt a právě více možností, jak si vyhrát s uspořádáním ramínek. Jak si je nasadíte, závisí především na vaší aktuální náladě či fantazii při tvorbě konkrétního looku.

Samostatnou kapitolou asymetrie jsou prvky, které modelu spíš přebývají, než že by sázely na stranovou vyváženost. Šosy, šůsky či dlouhé nesymetrické vázačky nacházejí v nejnovějších trendech zalíbení a můžou dodat jednoduchému kousku nový směr i charakter.

Asymetrické prvky pro každý typ postavy

Jedno je jisté, asymetrie sluší každému typu postavy. Můžete si totiž vybrat právě takový typ, který si bude rozumět s vašimi tvary i stylem. Odhalovat nemusíte příliš, klasický top na jedno rameno sice není žádným novátorským módním objevem, v kontextu současných trendů ale umí obohatit váš outfit o výraznější prvek, ať už prahnete po elegantní variantě, nebo se oblékáte jen tak pro radost ve volných dnech.

A když na to přijde, není třeba ukazovat ani příliš nahé kůže. Pod významně vykrojenou sukni či šaty můžete nazout vysoké kozačky, sexy asymetrický top zkuste vrstvit s dalšími horními díly a vůbec si s módou donekonečna hrajte. To je totiž její největší devíza, která překonává věky.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články