Odhalená kůže a spodní prádlo mají zelenou: Průhledné materiály ovládnou jarní módu

Módní trendy 2023: Odhalená kůže a spodní prádlo mají zelenou, průhledné látky znovu v kurzu
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Průsvitná pelerína (Zara, 999 Kč) je ideálním kouskem pro vrstvení.Nadýchaná sukně Pinko (11 850 Kč) představuje luxusnější pojetí záplavy tylu, investice se ale vyplatí. Precizní skládání volánů v podstatě eliminuje průhlednost a můžete ji tak bez obav nosit, i když si na odhalenou módu příliš nepotrpíte.Zcela transparentní top si žádá správný výběr prádla. Sportovní či krajkové, ujme se s čímkoliv. Obléci jej můžete i přes top bez rukávů. Top v neobvyklém zemitém tónu, Noisy May, Vero Moda, 499 KčKlasické body je obvykle součástí nejspodnějších vrstev našeho oděvu. Proč s ním ale nejít na světlo? Srdíčkovaný tyl a dlouhé rukávy dodají šmrnc šatům bez rukávů, nebo se bude krásně vyjímat v klasické fazóně saka. Reserved, 599 Kč+ 10 fotek+ 11 fotek

Jako byste právě vyšly z ložnice. Takovou atmosféru přináší aktuální trend transparentních materiálů protežovaný přehlídkovými moly i ulicemi vyhlášených týdnů módy. Průsvitné, lehké jako pírko a romanticky rozevláté, takové jsou šaty, topy, sukně i jiné kousky, které by se na jaře rozhodně měly objevit ve vašem šatníku.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 16. 03. 2023 08:00

Přehlídkám jarních kolekcí značek Versace, Fendi, Salvatore Ferragamo či Prada dominovaly zástupy kompletně průhledných šatů, sukní či topů. Nenutíme vás chodit takto spoře oděné i v běžném životě, tyto kreace ale přinášejí jednoznačný vzkaz: "Nebojte se ukázat kůži." Výsledek rozhodně nemusí být vulgární ani v případě, že pod lehkou blůzou, topem či šaty prosvítá prádlo.

Transparentním materiálům dominují černá, bílá a béžová

Tentokrát je to dovoleno. Obzvlášť, když si dáte záležet a zamyslíte se nad výběrem slušivého body nebo složitěji střižených korzetových živůtků, ale i sportovních podprsenek se širokými ramínky či lemem, které pod transparentním svrchním dílem rozehrají vzrušující podívanou. Co se týče barev, tylu a jemu podobným odlehčeným textiliím aktuálně dominují černá a odstíny bílé či béžové. Ty celkový dojem snových kreací ještě podtrhují, nemusíte se ale vyhýbat ani výraznějším barvám. V takovém případě se však připravte na vyšší míru pozornosti svého okolí.

Jak na to, když nechcete ukázat příliš

Pokud pro tento odhalující módní trend nemáte dostatek sebevědomí, nebojte se sáhnout po kombinacích, které zaručeně zabodují, aniž byste předvedly příliš. Doplňte transparentní top oversize sakem a kalhotami, průsvitné šaty v midi či maxi délce přetáhněte přes přiléhavé, tělo obepínající "bodycon" šaty, sukni z transparentního materiálu můžete kombinovat s prodlouženým pulovrem nebo topem. Efekt průsvitného prvku tak zůstane zachován bez ohledu na míru vaší stydlivosti.

Výběr prádla jako součást celkového dojmu

Jak už zaznělo, prádlo je letos díky průhledným svrškům středem pozornosti. Aby adekvátně podtrhlo vámi zvolený kousek, je třeba zamyslet se nad jeho výběrem. Romantičtější a sexy look dodají krajkové modely či složitější živůtky ve stylu korzetu. Ty se ostatně nosí i jako samostatný top pod sako či blejzrový kabátek.

Sportovního ducha a ležérnější variantu transparentními prvky okořeněného outfitu získáte, zapojíte-li do něj prádlo určené pro pohybovou aktivitu nebo tento typ alespoň připomínající. Široká či asymetrická ramínka, prodloužené střihy sahající hluboko pod linii ňader nebo dokonce kompletní body kryjící celý trup dodají dostatek klidu i těm nejstydlivějším. Tvarující modely navíc dovedou zatočit s bujnými křivkami, aniž by to kdokoliv postřehl.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články