Jak nosit džíny s nízkým pasem: Bokovkám sedí vypasovaný blejzr, kotníčkové boty i elegantní halenka

Džíny s nízkým pasem budou skvěle vypadat s blejzrem a kotníčkovými botami na podpatku.
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Džíny s nízkým pasem H&M, 699 KčDvouřadé sako, Mohito, 1 299 KčBílé tenisky Sinsay, 559 KčDžíny Coral značky Only, 413 Kč+ 7 fotek+ 8 fotek

Velmi aktuální byly začátkem milénia a právě teď se znovu vracejí do módy. Řeč je o velmi nízko posazených džínách, tedy bokovkách. Jak takové kalhoty nosit a jít s dobou? Stačí je nakombinovat s tím správným oblečením. Pojďme se podívat, jaké to je.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 14. 02. 2023 09:00

Málokoho by před pár lety napadlo, že se trend nízkých džín ještě vrátí. To jsme si ale mysleli i o účesu jménem mulet a podívejte se, jak oblíbeným se opět stal. Bokovky, které sedly jen málokomu a každý na ně rád zapomněl, se pomalu ale jistě vkradly do obchodů a my na ně narážíme prakticky neustále.

Možná tento typ džínů razantně odmítáte a neplánujete mu dát šanci, ale pokud jste jen trochu na pochybách, můžeme se společně zaměřit na to, jak bokovkám vrátit jejich zapomenutý šmrnc. Nejsou to totiž jen ty kalhoty, ze kterých přetékaly boky a našim mámám z nich vstávaly vlasy hrůzou, ale mají také svou elegantní tvář.

Bokovky skvěle vypadají se sakem či koženou bundou

Pokud přemýšlíte, jak stylizovat sako s tímto typem džínů, vyberte si takové, které sahá do oblasti stehen, aby vám pomohlo udržet rovnováhu. Příliš krátká bunda či sáčko může působit trochu hranatě, zatímco příliš dlouhý svršek by mohl utopit vaše křivky. Je také dobré zvolit mírně vypasovaný blejzr, který skvěle zvýrazní pas.

Perfektní kombinaci blejzru a bokovek nejlépe doplníme podpatky, zvláště pokud máte delší džíny. Pokud jde o to, co nosit pod sako, hezká halenka nebo košile váš outfit pozvedne k výšinám, zatímco tričko nebo svetr mu dodá ležérní look.

Džíny s nižším pasem si rozumí s teniskami i svetrem

Pokud sáhneme po modernějším typu těchto džín, zjistíme, že i jejich pas se mírně zvedl, a to do výšky pupíku. Tato výška je přijatelná i pro jejich zaryté odpůrce, a budeme-li upřímní, tak i pro nás ostatní. Tento typ se dá dobře kombinovat i se svetrem. Zapomeňte ovšem na robustní úplety, bokovky si žádají zkrácený nebo přiléhavý svetřík.

I když tenisky dodají vašemu looku pohodovější nádech, zkusit můžete i moderní boty na platformě nebo kotníčkové boty. Chybu rozhodně neuděláte, pokud se budete držet trendů. Pod svetr si strčte košili a máte vyladěný look, který se hodí jak do práce, tak na aktivity, které plánujete po ní.

S čím bokové džíny kombinovat, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články