Postřižiny trendem roku 2023: Budou se výrazně zkracovat nehty, sukně, kalhoty i vlasy

Trend zkracování se dotkne  délky vlasů, i džínů.
Zdroj: Oficiální materiály prodejců, se souhlasem Franck Provost/koláž Lifee
Krátký, přesně střižený účes bude jedním z hitů tohoto roku.Krátce střižené nehty můžete nalakovat zemitými odstíny. OZN, 450 kčDžíny s nízkým pasem. Only, 711 KčMini sukně nad kolena. Gap, 1 199 Kč + 8 fotek+ 9 fotek

V roce 2023 nás podle Pinterestu čeká spousta střihání, zkracování a zarovnávání. Uživatelé tohoto webu plného kreativních nápadů totiž letos dávají sbohem všemu dlouhému. A to včetně nehtů, sukní a ofin.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 18. 01. 2023 08:00

Žijeme v době, která se neustále zrychluje. Platíme za vysokorychlostní internet, chceme nejnovější informace během pár sekund, maximum volného času a den plný různých aktivit. Zatímco dříve jsme se rádi zastavili a pustili si čtyřicetiminutové video na YouTube, dnes dáme přednost třicetisekundovému videu na TikToku, ze kterého se dozvíme totéž.

Abychom toho stíhali více, mnoho věcí se logicky musí zkrátit a v roce 2023 se bude zkracovat ve velkém. Nejen, co se týče investovaného času, ale také celkového životního stylu. Projeví se to ve všech aspektech - od jídla až po módu. Zjednodušit a zrychlit, to je aktuální vize budoucnosti.

Sukně, pro něž je slovo mini příliš dlouhé, a nízký pas

S módou nového milénia, kdy frčely teplákové soupravy, kabelky přes rameno a kamínkové nápisy, se vrací i opravdu krátké minisukně. Dalo by se říct, že jejich úkolem není něco zakrýt, ale spíš odhalit maximum. Sukně, pro něž je slovo mini příliš dlouhé, předvedla na mole například značka Miu Miu. Vyměnit dlouhou sukni za mini bude v příštích měsících trefa do černého. Ač obléct si tu, jež připomíná spíš široký pásek, se asi odváží málokdo, poodhalit kolena není nic, na co bychom si netroufli už dříve.

Zkracovat se ale bude i u kalhot. Přestože délka nohavic zůstává, výrazně se sníží výška pasu. Zatímco dříve dávaly ženy přednost džínům s vytaženým pasem, nyní je střídají dávno zapomenuté bokovky. Tento typ džínů samozřejmě nesedne všem, proto je vždy nejlepší orientovat se podle svého typu postavy.

Vlasové trendy 2023: Střapaté střihy, bob i krátká ofina

Už nějakou dobu dává mladá generace přednost pohodlí před nekomfortním designem. Platí to jak v oblékání, tak ve vlasových trendech. Už žádné perfektní účesy, na kterých musíte pracovat hodinu před odchodem z domu. Mladí lidé nechtějí ztrácet čas vytvářením dokonalosti. Chtějí  vypadat tak, aby byli styloví bez vynaložení většího úsilí.

Nosit se budou střapaté střihy, které stačí po ránu prohrábnout rukama, ale i ostře střižený bob a krátká ofina. Na všechny účesy tohoto roku se můžete podívat v našem článku Vlasové trendy roku 2023, kde najdete spoustu inspirace.

Dlouhé umělé nehty vystřídá francouzská manikúra

Brzy odzvoní i dříve tak populárním dlouhým nehtům. Ne každá z nás má od přírody pevné nehty, a tak jsme navštěvovaly kosmetická studia, kde jsme každé tři týdny nechaly nějakou tu pětistovku za umělé. Protože krásné ruce jsou naší vizitkou, do salonů budeme nejspíš chodit i nadále, jen si pravděpodobně necháme upravit délku nehtů.

Moderní budou krátké špičaté i francouzská manikúra, která vystřídá extrémně dlouhé drápy. Krátké nehty jsou praktické a v kreativním zpracování nás nikterak nebrzdí. Pokud vás tíží větší výdaje, můžete ušetřit za nehtové studio a udělat si přirozené nehty i samy doma.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články