Trendy začátku milénia jsou zpět: Kapsáče a minisukně ovládly streetovou módu

Móda nového milénia je zpět.
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Kapsáčové kalhoty Bershka, 549 KčSluneční brýle bez obrouček. Bershka, 449 KčTankový top Bershka, 399 KčKabelka zdobená štrasem. H&M, 379 Kč+ 9 fotek+ 10 fotek

Světe, div se, móda ze začátku 21. století je zpět a s ní i všechny lehce matoucí kombinace. Džíny nošené k šatům nebo tenká šála k tílku, proč ne? Móda volných kapsáčů a minisukní ovládla mladou generaci.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 01. 01. 2023 09:00

Rok 2000 a výš je nezapomenutelné období, které máme spojené s určitým pocitem novosti. Každý očekával velké změny a tu nejlepší možnou budoucnost. První mobilní telefony, sms zprávy s vaší láskou ze střední, nízké bokovky a mikiny na zip. Paris Hilton nebo Lindsey Lohan reprezentovaly tento módní trend tak dobře, že se fotky z té doby šíří internetem ještě dnes, o 22 let později.

Kalhoty a sukně do pasu jsou již minulostí

Co se týče kalhot, jdeme z extrému do extrému. Zatímco v minulých letech byly žádoucí džíny s vysokým pasem a úzkými nohavicemi, dnes jsou to klasické bokovky a široké nohavice se spoustou kapes. Špatnou zprávou pro naše starostivé maminky, které nám vždy říkaly, ať se teple oblékáme, je fakt, že se vracejí i nízko posazené minisukně. Naše ledviny možná po letech opět zapláčou. Skvělou zprávou pro milovníky nových trendů je, že spoustu těchto ikonických kousků naleznou i v secondhandech.

Základním kamenem módy nového milénia bylo odhalené tělo

Nemůžeme se ubránit pocitu, že v roce 2000 bylo snad jen léto. Vše, co je pro tento rok ikonické, totiž působí jako letní oblečení. Nejspíš proto, že odhalené tělo bylo základem této módy. Tankový střih tílek, krátké svetříky, které pohromadě držel jen malý knoflíček, a odhalená oblast bránice.

Opravdu jen výjimečně najdeme fotografie, na nichž bychom měli mikinu nebo lehkou bundu. Nejteplejším oděvem, který jste mohli zvolit, byly teplákové soupravy s kamínkovým nápisem Juicy na pozadí. V nejhorším případě, a opravdu jen na malou chvíli, byla přípustná péřová bunda s kožešinou, kterou bylo ale dobré sundat hned, jak byla příležitost. Nikdo totiž nechtěl být trapný, že ano.

Do obliby se vracejí dříve nenáviděné sněhule

sněhule hledaly cestu zpět do našich botníků poměrně dlouho, nakonec se jim to podařilo. I když jsou možná trochu nevzhledné, na jejich obranu musíme říct, že jsou velmi hřejivé a pohodlné. Možná právě proto dostaly zase šanci. V teplejších měsících budeme při snaze dostihnout dávný trend nejspíš sahat po páskových sandálcích a pantoflích na platformě.

Tento rok je také spojen s roztomilými doplňky, jako jsou skřipečky do vlasů a korálkové náhrdelníky, které občas působí jako navlíkané dětmi z mateřské školky. O něco méně výstřední jsou pak řetízky s naším jménem. To jen, aby ho váš idol znal, pokud by se snad styděl zeptat. Nedílnou součástí roku 2000 jsou i brýle bez obrouček nebo baret s kšiltem. Samozřejmostí je kabelka přes rameno, která vám při návratu do roku 2000 nesmí chybět.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články