Módní omyly, které vás dělají starší: Chlapecké účesy a příliš mnoho černé vám prokáže medvědí službu

Nejčastější módní chyby, které vás dělají starší.
Zdroj: Oficiální materiály prodejce
Dobře zvolený střih svetru vás omladí více, než byste čekala. Rolák s širokými rukávy Reserved by mohl být dobrou volbou, 899 KčPohodlí nemusí nutně znamenat, že se vzdáte krásných bot. Pěkně vypadají například nazouváky Rieker, 1 373 KčPříliš mnoho černé barvy a zbytečně dlouhá sukně vám mohou přidat roky navíc. Klidně ukažte trochu kůže. Barevná květovaná sukně Draps Fashion, 690 KčMísto bot na klínu zkuste pantofle na širokém podpatku. Tamaris, 1 694 Kč+ 2 fotky+ 3 fotky

Vypadat starší si přejí asi jen malé děti, když si idealizují dospělost. My ostatní utrácíme tisíce korun za omlazující krémy a procedury, abychom si pár let ubrali. Vypadat mladší přitom závisí i na výběru toho správného oblečení či účesu. Jaké jsou nejčastější chyby ve stylu, které nám přidávají roky?

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 25. 12. 2022 09:00

Příliš mnoho černé. Tento odstín, který oficiálně ani není barvou, je tu s námi odnepaměti. V módě ho máme všichni rádi, snadno se kombinuje a opticky zeštíhluje. Jak se ale říká, všeho moc škodí a u černé to platí obzvlášť.

Tmavé oblečení se obvykle nosilo při pohřbu a někdy i dlouho po něm jako projev truchlení. Není tak divu, že monochromatický černý outfit působí smutně a dělá nás starší. Pokud máte plnou skříň černé, zkuste do ní přidat i nějaký bílý nebo barevný kousek, jak to udělala například zpěvačka Lucie Bílá (56). Velkou změnu vykouzlí i vhodná bižuterie.

Co se týče doplňků, je dobré je obměňovat. Pokud nosíte už deset let stejné brýle, možná je čas na nové obroučky. Stejnou službu udělá i nová hezká kabelka. Pokud si nejste jistí výběrem, poraďte se s kamarádkou. Nákupy ve dvou jsou vždy zábavnější.

Pohodlí na úkor mládí

Rozhodně nechceme zpochybňovat pohodlnou módu, ale obléknout se tak, aby nám bylo příjemně, jde i stylově. Nepřehánějte to s volným oblečením, beztvaré svetry a dlouhé sukně vám přidají kila i roky. Stejně tak není dobré rvát se do upnutých triček, ve kterých vynikne každá nedokonalost.

Zvolit zlatou střední cestu je obvykle nejlepší. Oblíbené crocsy a boty na klínu nechte doma. Pokuste se najít komfortní alternativu a vyneste ji do světa. Nejhorší věc, která může postihnout váš šatník, je uvíznout v dávno zapomenutém módním období.

Chlapecké účesy a módní styl vaší maminky

S přibývajícím věkem nám hrubnou rysy v obličeji a krátký klučičí účes, který nám ve dvaceti tak slušel, pomalu ztrácí šmrnc. Vytrácí se přirozená ženskost a s ní i mladistvý vzhled. Pokud si necháte vlasy dorůst alespoň na krátké mikádo, jsme si jistí, že uslyšíte chválu dříve, než se nadějete. Pravdou ovšem také je, že ani vlasy po pás už v určité chvíli nejsou to pravé ořechové.

Své udělá i trocha řasenky a dobře zvolená rtěnka. V neposlední řadě bychom také zmínili pravidelnou péči o chrup. Nikdo se přece nechce usmívat se zkaženými nebo vypadanými zuby.

Své módní návyky často měníme i díky svým blízkým. Pokud se vaší inspirací stane sestra nebo kamarádka v podobném věku, není na tom nic špatného. Problém nastává, pokud se začnete stylizovat dle své maminky. V určitém věku začínáme mít tendenci vše schovávat a přitom si tím spíš škodíme. Poodhalit krk nebo kotníky osvěží jakýkoli outfit.

Na další módní tipy, jak si ubrat pár let, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články