Móda pro ženy nad 70 let: Světové ikony Wintour, Herrera a Karan neztrácejí styl ani ve zralém věku

Dámy, které svým stylem inspirují ženy po celém světě.
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Anna Wintour v tvídovém kompletu.Carolina Herrera a její nesmrtelná kombinace bílé halenky a černé sukně. Návrhářka Donna Karan a pro ni typický pohodlný a šik styl. Náhrdelník z černého onyxu s komponenty z chirurgické oceli. Galaxie kamenů, 350 Kč+ 14 fotek+ 15 fotek

Věk ve světě módy nic neznamená. Ať je vám, kolik chce, nikdy není pozdě na to cítit se krásná. Vytáhněte ze skříně oblíbené šaty a zatančete si v obývacím pokoji. Nebo byste raději vyrazili ven na procházku? Nebojte se kolemjdoucím vyrazit dech! Jsme si naprosto jistí, že nikdo nemá takový styl a módní zkušenosti, které jste za svůj život nasbíraly vy.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 14. 12. 2022 08:00

Dnes se společně podíváme na tři ženy, které jsou ve svém věku ještě více šik než zamlada. Ve světě módy se pohybují celý život a inspirují ženy každého věku. Ať už tedy preferujete módu dvou barev, nebo extravagantních vzorů, určitě si najdete to své.

Anna Wintour (73): Lidé dobře reagují na ty, kteří jsou si jistí tím, co chtějí

Anna Wintour je britsko-americká novinářka, která od roku 1988 vede americkou redakci módního magazínu Vogue. Její kariéra módní novinářky však začala už v roce 1970, a to v časopise Harper’s Bazaar. Během svého působení v módním světě si vyvinula charakteristický styl, díky kterému ji okamžitě poznáte. Dokonalý bob a tmavé brýle, které prakticky nesundává. Jaké další módní kousky jsou Anně blízké?

V první řadě musíme zmínit její zálibu v dlouhých kožených kabátech a potištěných midi šatech. Anna miluje květiny, jejich vzor můžeme na jejím oblečení pozorovat prakticky celoročně. V podzimním a zimním období obléká tvídové komplety s dlouhou sukní a vysoké boty na pohodlných podpatcích. Typickými znaky jejího make-upu jsou růžové tváře, lesklá broskvová rtěnka a černá oční linka.

Carolina Herrera (83): Mé oči byly zvyklé vídat hezké věci

Venezuelka Carolina Herrera má za sebou slavnou kariéru, ve které zářila nejen jako módní návrhářka a umělkyně, ale také jako důvtipná podnikatelka. V čele svého módního domu stála více než tři desetiletí, než před třemi lety přenechala kreativní směřování své značky Wesi Gordonovi. K módě ji už jako dívku přivedla její babička, která ji vzala na módní přehlídku Balenciagy a nakupovala jí oblečení v obchodech, jako je Lanvin a Dior. "Mé oči byly zvyklé vídat krásné věci," vzpomíná Carolina. Svou první módní přehlídku realizovala v roce 1981.

Přestože jejím kolekcím dominují barvy, ona sama se vždy oblékala velmi střízlivě. Nejčastěji jsme ji mohli spatřit v klasické kombinaci černé a bílé. V jejím šatníku hrají hlavní roli bílá halenka, sukně ke kolenům a slušivé kostýmky. V chladnějším období pak dává Carolina přednost kabátu a teplé šále. Co se líčení týče, její make-up se prakticky nemění. Používá výraznou rtěnku a podobně jako Anna Wintour se neobejde bez horní oční linky.

Donna Karan (74): Věk a velikost jsou pouze čísla

Donna Karan, přezdívaná Královna Sedmé avenue, je americká módní návrhářka, která si získala mezinárodní věhlas díky jednoduchosti a pohodlí svých oděvů. Před zahájením sólové kariéry pracovala pro značku Anne Klein. K módě nikdy neměla daleko. Její otec byl krejčí a maminka pracovala jako modelka. Své první zaměstnání dostala už ve 14 letech, kdy předstírala plnoletost, aby mohla prodávat v módním butiku. Její značka se proslavila zejména typickými body, tmavými punčochami, zavinovacími sukněmi, vypasovanými saky a těžkými šperky.

Sama Donna se obléká velmi pohodlně. Vždy trvala na tom, že bude navrhovat pouze oblečení, které by nosila, a toho se také drží. Nejčastěji obléká volný vrchní díl a upnutý spodek, jako jsou legíny nebo elastické kalhoty. V zimě obouvá kozačky pod kolena, k nimž přidává dlouhý kabát a šálu. Poznávacím znakem všech módních návrhářek je zřejmě černá oční linka, protože ji nosí i Donna. Na rozdíl od Anny a Caroliny ale nepreferuje výraznou rtěnku a raději sází na přirozené odstíny.

Zdroje informací:

Hola.com

Kidadl.com

Brainyquote.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články