Milované i zatracované legíny: Jak je zahrnout do stylingu a neocitnout se v módním pekle

úvodní foto
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Černé legíny se kombinují nejsnáze. Tyto připomínají džíny, ale jsou mnohem pohodlnější a s šedým blejzrem jim nikdo neupře eleganci. Mohito, 599 KčPokud si troufáte ukázat své křivky na večírku v plné polní, pak by mohla být latex připomínající červená varianta vaše volba. Tezenis, zalndo.cz, 649 KčDžegíny - napůl džíny, napůl legíny pro milovnice pohodlí a denimové módy. Marks&Spencer, 396 KčČerná od hlavy až k patě, to je jeden z trendů letošního podzimu. Důležitá je ale rozdílná struktura materiálů - zde lesklou kůži připomínající legíny a vlněný svetřík. Tezenis, 399 Kč+ 5 fotek+ 6 fotek

Legíny se prodávají jako hřejivé spodní prádlo, pomocník pro zlepšení křivek, aktivní oblečení nebo jako stylový svrchní oděv. V našem článku se zaměříme na legíny určené pro běžné denní i večerní nošení a poradíme, jak si užít jejich komfort a zároveň nevypadat, jako byste právě skončila hodinu v posilovně.

Radka Franc
Radka Franc 20. 11. 2022 09:00

Ač se mnoho stylistů chytá za hlavu jen při vyslovení slova legíny, nic to nemění na tom, že nosit legíny není zastaralým trendem, ale že došlo ke kulturnímu posunu ve způsobu, jak se dnes ženy oblékají. Chtějí podávat výkon v každodenním životě a pohodlné, dobře udržovatelné legíny, které mohou vypadat reprezentativně, jim to umožňují.

Práce z domova rehabilitovala legíny

Náš přístup k oblékání hodně změnila „doba covidová“. Společnosti svým zaměstnancům umožnily pracovat v uvolněném prostředí domova a vznikl tak prostor pro neformálnější šatník. Na tento trend přistoupila i spousta největších návrhářských jmen a celebrit, a tak nikoho nepřekvapí, že i pro módu dýchající ženy podlehly tendenci nosit legíny po celý den.

Jak tedy vynést oblíbenou a maximálně komfortní součást v outfitu, který nebude postrádat styl? Nejlépe a nejjednodušeji se vám budou kombinovat černé legíny. Ideální jsou s jemným leskem a bez jakéhokoliv dalšího zdobení, jako jsou loga a nápisy. Využívejte je jako spodní vrstvu v outfitu poskládaném ve vrstvách a vždy dbejte na to, aby délka košile, svetru či topu byla dostačující, aby zakryla rozkrok i zadek.

Klíč k šik outfitu s legínami tkví ve volném topu

Legíny se vyrábějí z různých materiálů, od bavlny ve směsi se syntetickými vlákny, která zajišťují pružnost, po kožené, koženkové, kašmírové či denimové varianty se spandexem. Všechny bez rozdílu si rozumějí s vlnou, která legíny vyvažuje ušlechtilostí a ženskostí materiálu, skvěle vypadají i s oversize blejzry, nebo mikinami. Protože legíny jsou maximálně přiléhavé, měla by být vrchní část oděvu volná, aby celek působil harmonicky.

Právě teď můžete legíny využít v kombinaci s dlouhými svetry či svetrovými šaty, které obléknete na tělo, nebo přidáte vrstvu košile či tenkého roláku. Stylovým a zároveň maximálně pohodlným spojením jsou legíny a dlouhý kardigan. Ten by měl být zavinutý a v pase převázaný opaskem, nebo zapnutý na knoflíky minimálně od pasu pod boky a zakrývat tak intimní partie.

Eleganci legínám dodáte obutím a rafinovanými doplňky

Ideálním obutím na podzim a zimu jsou kozačky a pokud budete volit tenisky, měl by to být elegantní typ, ne okopané boty na běhání. Pokud jste zimomřivá, můžete legíny doplnit návleky na holeně, které jim dodají osmdesátkovou hravost. To už je ale komplikovanější způsob, se kterým si ve stylingu dobře poradí spíše zkušenější ženy. Je to také skvělý tip pro ženy s velmi útlými lýtky, kterým odstávají běžné typy kozaček, návleky jim dodají potřebný objem.

Na závěr svůj outfit doplňte výraznými šperky, nebo luxusní kabelkou, kterými se finálně odlišíte od sportovního nebo domáckého vzezření. Naše fotogalerie vám ukáže možnosti stylingu různých druhů legín pro běžné denní příležitosti i na párty.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články