Jennu Ortegu pohltil gotický módní styl: Inspirujte se outfity představitelky Wednesday Addams

Jenna Ortega a její ikonické černé šaty.
Zdroj: Profimedia
Jenna Ortega na premiéru seriálu Wednesday oblékla šaty značky Versace a k tomu černý závoj. Ortega na další společenské události v průsvitných šatech značky Yves Saint Laurent.  Jenna průhledné modely miluje ať už jde o jakýkoliv materiál. Krajkové šaty doplnila extrémně vysokými podpatky, aby dohnala chybějící centimetry. Herečka měří pouhých 155 cm. Koktejlové šaty značky Twinset, 5 941 Kč+ 12 fotek+ 13 fotek

Černá barva nikdy nevyjde z módy a jejím nošením můžete vyjádřit mnoho pocitů. Herečka Jenna Ortega z momentálně nejúspěšnějšího Netflixového seriálu Wednesday se téměř výhradně obléká jen do černé. Pojďme se inspirovat jejím temným ale zároveň svůdným stylem.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 09. 12. 2022 08:00

Pro každého z nás znamená černá barva něco jiného. Cítíte se smutná, nebo naopak chcete působit sexy? V obou případech pravděpodobně sáhnete po černém oblečení. Možná se oblékáte do černé i v případě, že vás čeká pracovní schůzka, na které nechcete ustupovat. Černá barva vám dodá potřebnou sílu a sebevědomí.

Symbolika černé barvy

Zatímco na západě je černá barvou smutku a smrti, ve Španělsku ji lidé považují za barvu slavnostní a oblékají ji i na svatbu. Pro hinduisty byla černá symbolem času a krvavých obětí bohyně Kálí. V Egyptě zase symbolizovala znovuzrození a vzkříšení.

Strašidelné role Jenny Ortegy

Dvacetiletá americká herečka s mexickými kořeny Jenna Ortega se narodila jako čtvrté ze šesti dětí. O herectví se zajímala už jako dítě a za pomoci své matky a agentů velmi brzy získávala první role. Roztomilý obličej a téměř dětská výška jí vydržely až dodnes, měří pouhých 155cm. Strašidelnou roli si Jenna nezahrála poprvé. Objevila se například ve vedlejší roli Annie v hororu Insidious 2, nebo v hororovém filmu Vřískot, který vyšel v roce 2022.

Jenna Ortega na premiéru seriálu Wednesday vynesla smuteční závoj

Aby Jenna nezklamala své fanoušky a zároveň podpořila charakter své role coby Wednesday Addams, ukázala se na premiéře seriálu v netradičním outfitu. Dlouhé šaty značky Versace vyladila černým závojem, který dodal jejímu premiérovému outfitu správnou Addamsovskou atmosféru. V seriálu se mimo jiné objevila i Christina Ricci, která si postavu Wednesday zahrála už jako dítě v obou dílech nezapomenutelného filmu Addamsova rodina z let 1991 a 1993.

Není černá jako černá

Většinu outfitů Jenny Ortegy má na svědomí stylista Enrique Melendez. Přestože je většina jejich šatů v černé barvě, každé jsou zcela originálním a nápaditým kouskem. Žádné se neobejdou bez krajkových, či jinak průhledných materiálů a na své nositelce působí lehce gotickým dojmem. Přesně takové modely by nejspíš oblékla i opravdová Wednesday.

Na první pohled si také můžete všimnout, že Jenna ráda obouvá boty na extrémně vysokých podpatcích, nebo platformě. Nejspíš se tím snaží dohnat pár centimetrů, které jí očividně chybí.

Na módní inspiraci ve stylu Jenny Ortegy se můžete podívat v galerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články