Stylové módní ikony pro ženy každého věku: Iris Apfel se ani ve 101 letech nevzdává výstředností

Stylové módní ikony pro ženy každého věku: Iris Apfel se ani ve 101 letech nevzdává výstředností
Zdroj: profimedia/koláž Lifee
Anya Taylor Joy na premiéře filmu Seveřan doslova zazářila v dlouhých bílých šatech, doplněných o výrazný náhrdelník.V růžovém kostýmku působí Anya jako panenka Barbie. Podpatky a dlouhé blond vlasy z ní dělají něžnou mladou dámu, jíž rozhodně je. Latexová modř. Tyto šaty Anya vynesla na premiéru filmu Menu, ve kterém hraje jednu z hlavních rolí.Přiléhavé bílé šaty po vzoru Anyi, které krásně zvýrazní křivky každé z nás. Modivo, 4 109 Kč+ 8 fotek+ 9 fotek

Dnešní módní svět nám dává nekonečnou svobodu. Co bylo dříve tabu, je dnes loukou plnou neprobádaných možností, a to v mnoha ohledech. Například v tom, co si žena může dovolit ve svém věku obléknout. Třeba se i vy občas přistihnete u otázky, zda si ještě můžete vzít krátkou sukni, nebo svetr v neonových barvách. Nebo si připadáte příliš mladá na kostýmek a podpatky?

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 02. 12. 2022 08:00

Často se ze strachu z reakce okolí vzdáte oblíbeného kousku ze své skříně a my bychom vám rádi ukázali, že nemusíte. Představíme vám tři výjimečné ženy, které naprosto bourají zajeté módní stereotypy.

Anya Taylor Joy (26) učí, jak nosit kostýmky a šaty

Modelka a herečka si svou autenticitou získala obdivovatele po celém světě hlavně díky seriálu Dámský gambit. Co na ni její fanoušci oceňují nejvíce, je fakt, že ji málokdy přistihnete v něčem jiném, než jsou šaty, nebo slušivé kostýmky. Anna se nebrání ležérním ani odvážnějším kouskům, ale vždy z ní vyzařuje půvab, s jakým daný oděv nosí. Dokazuje tím mimo jiné, že není důležité, co nosíme, ale jak se v tom cítíme. Perfektní balanc, který Anna udržuje mezi konzervativním a moderním stylem, z ní dělá ikonu napříč generacemi.

Na co bychom zcela určitě neměli zapomenout, je její záliba v diamantových špercích. Tiffany&Co doprovází Annu téměř na každé společenské akci. Pokud byste si chtěli dopřát podobný luxus, ale za přijatelnější cenu, prozkoumejte například šperky Swarovski, ale dobrou službu udělá i vhodně zvolená bižuterie z běžného obchodu.

Grece Ghanem (56): Levnější kousky s dražším prvkem

Grece se živí jako fitness trenérka, ale znát byste ji mohli spíše z Instagramu coby módní influencerku. Ano, čtete správně – influencerku. Ačkoliv máme toto slovo spojené spíše s mladšími ročníky, a ne vždy ho říkáme s patřičným respektem, Grece si získala skoro milion sledujících, kterým denně přináší módní inspiraci. Na Instagram se dostala před šesti lety, kdy jí profil založila dcera, aby maminka mohla sledovat své oblíbené streetstylové fotografy.

Z jejích outfitů je patrné, že se velmi vkusně drží aktuálních trendů a nebojí se vynést ani velmi odvážné kousky. Jako influencerka často kombinuje levnější kousky s jedním dražším prvkem, který dodá jejímu outfitu punc luxusu. Konkrétně to bývají kabelky Jimmy Choo, Chanel či Dior. Co by vás, jako její fanoušky v Čechách, mohlo zajímat, je fakt, že velmi ráda nakupuje v Mangu, jehož pobočky jsou dostupné po celé republice, a to za příjemné ceny.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Grece Ghanem (@greceghanem)

Více je více a méně je nuda, tvrdí Iris Apfel (101)

Iris je podnikatelka, interiérová designerka a především světová módní ikona. Váš pohled by přitáhla barevnými výstředními looky, které dotahuje k dokonalosti nesčetným množstvím doplňků, jako jsou výrazné kulaté brýle, monstrózní náhrdelníky a alespoň tři náramky na každé ruce.

Pokud by vám Iris tvrdila, že barvy prodlužují život, jen těžko byste se s ní o tom hádali. Málokdy prozrazuje, odkud její oblečení pochází. Sama o sobě říká, že nosí prostě to, co se jí líbí, hlavně to nesmí být nuda. Co je na ní však naprosto ikonické, je červený lak na nehty a výrazná červená rtěnka. Ráda také používá modré stíny, které se nosily hlavně na přelomu 80. a 90. let. Ať už tedy holdujete spíše klasickým odstínům, nebo se podobně jako Iris vidíte v záři barev, červená rtěnka vás nikdy nezklame.

Podívejte se na tři outfity těchto úchvatných žen a nechte se inspirovat jejich stylem, který vám přiblížíme několika produktovými tipy.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články