Zaměřeno na luxusní šperky: Italové sází na eleganci a nadčasovost, Španělé jsou hraví

Zaměřeno na luxusní šperky: Italové sází na eleganci a nadčasovost, Španělé jsou hraví
Zdroj: Profimedia
Prsteny Nudo jsou pro značku Pomellato typické. Osmnáctikarátové růžové zlato s ametystem od 51 300 KčPrsten Nudo Deep Blue ze 14kt růžového zlata s topazem sky, achátem a dalšími 38 topazy. Cena začíná na 85 050 Kč.Pomellato nabízí různé tvary drahých kamenů. Typ M'ama non M'ama je z 18kt růžového zlata s granátem a diamanty a cena začíná na 52 300 Kč.Kolekce Nudo nabízí také náhrdelníky. Tento z 18kt růžového zlata je doplněn diamanty a topazem. Cena od 99 900 Kč + 15 fotek+ 16 fotek

Krásný a kvalitní šperk je pro ženu výhodnou investicí, a pokud jde o drahé kovy a kameny, některé kousky získávají v průběhu let na hodnotě. Jako vintage šperky mohou v rodině zůstat po generace a zdobit i pravnoučata. Podívejte se s námi na tři šperkařské značky z jižní Evropy.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 24. 11. 2022 08:00

Na krásné šperky jsme se vyrazily podívat do nově zrekonstruovaného rodinného klenotnictví Halada. Jejich butik nabízí značky z celého světa, ale my se zaměřili na kolekce italských značek Pomellato a Fope. Zároveň jsme pro účely tohoto jižanského článku přidali malou ochutnávku klenotů ze Španělska, kde vznikla značka TOUS, která se po krátké pauze vrátila do Česka.

Pružná italská elegance

O značce FOPE jste možná ještě neslyšeli, ale jejich šperky byste od ostatních rychle rozeznali, jsou totiž pružné. Zakladatel zlatnické značky Umberto Cazzola otevřel své první klenotnictví v roce 1929. FOPE se tehdy specializovalo na výrobu hodinkových řemínků ze zlata a dalších drahých kovů. Poznatky z této specifické výroby využil Umberto k vytvoření vlastní kolekce šperků, která se postupně dostala do celého světa.

Nadčasový design je podtržen patentovaným systémem zlatých dílů, které zajišťují šperkům dokonalou pružnost a odolnost. Bestsellerem značky jsou náramky z 18-karátového zlata Flex’It, které nemají žádný uzávěr, ale díky jejich flexibilitě je snadné je navlékat na ruku i z ní sundávat. Italskou eleganci si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. 

Italský hřebec mezi šperky

Prsteny milánské značky Pomellato jste jistě zaregistrovali i na celebritách, jelikož jsou zkrátka nepřehlédnutelné. Značku založil Pino Rabolino v roce 1967 a jako první představil revoluční koncept šperků ke každodennímu nošení. Po celé Evropě je vyhledávaný pro svůj charakteristický design a použití barevných drahokamů vybroušených do unikátních tvarů.

A proč jsme v přirovnání použili koně? Pomellato totiž v překladu znamená grošovaný kůň, který byl inspirací při vzniku značky. Šperky tohoto výrobce vynesly na červený koberec například Irina Shayk, Cate Blanchett, Chiara Ferragni, Jennifer Hudson či Sandra Oh. Nejtypičtější jsou pro značku prsteny z kolekce Nudo, které se dají krásně kombinovat a na prstě vám budou slušet klidně hned tři najednou.

Zlato s diamanty ve tvaru medvídka

Španělská značka TOUS vašemu zraku jistě rovněž neunikla, v Česku se objevila už před pár lety, ale poté se na chvíli stáhla. Nyní se vrací na online trh s omlazenou identitou a odvážnější než kdy předtím.

Příběh značky se zrodil už před více než sto lety v malé dílně Manresa v Katalánsku. Salvador Tous Blavi a jeho manželka Teresa Ponsa Mas si v roce 1920 otevřeli dílnu na opravu hodinek, která v průběhu let přerostla ve značku, která je nyní známá po celém světě. Jejich syn Salvador Tous se v roce 1965 oženil s Rosou Oriol a společně vytvořili kreativní duo, které přešlo od hodinářství k vlastním kolekcím šperků. Rosa v roce 1985 vytvořila ikonického zlatého medvídka, který se stal symbolem firmy, a dodnes je díky němu značka rozpoznatelná. 

I medvídka najdete v naší fotogalerii, která vás zavede do světa luxusních šperků od vždy dokonale sladěných Italů a Španělů. Inspirujte se a třeba najdete i tip na dárek, o který si pak napíšete Ježíškovi.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články