Trendy pletené šaty do mrazivé zimy: Módní tipy, jak je nosit v každém věku

Šaty pro ženy v každém věku.
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Úpletové šaty s páskem a vysoké černé kozačky. Edited, 1 749 KčRůžové šaty s límcem a hlubokým výstřihem. Vero Moda, 989 KčNení nad kombinaci bílé a černé. Šaty Edited, 1 749 KčÚpletové šaty v trendy magentové barvě. Mango, 1 599 Kč+ 11 fotek+ 12 fotek

Teplé pletené šaty jsou hitem letošní zimy. Vypadat žensky a přitom být pěkně v teple, po tom touží každá z nás. Pojďme se společně podívat, jak z jednoduché módy udělat outfit, který budete milovat. Možností je více, než byste čekala.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 20. 12. 2022 09:00

Ženy a šaty, to je nesmrtelná kombinace, kterou nemohou zastavit ani nízké teploty. Pokud je podzim začátek svetrového období, v zimě přichází sezóna pletených šatů. Můžete je nosit od nynějška až do jara a pomocí několika jednoduchých stylingových triků budou působit módně a svěže. Skvěle navíc budou vypadat na dívkách i zralých ženách.

Nezapomeňte na vhodné doplňky

Ne všechny pletené šaty jsou stejné. Ty vyrobené z kašmíru vám dodají hedvábně měkký pocit. Jejich cena je sice vyšší, ale zase dlouho vydrží. Šaty ušité z teplé vlny vás zase v zimě pěkně zahřejí. Ať už jste fanoušky jednoduchých barevných tónů, nebo extravagantních vzorů, vyberete si bezpochyby to své. Střih šatů je pak čistě na vašich preferencích. Výběr je opravdu široký.

Ženám středního a vyššího věku bychom doporučovali svetrové šaty ke kolenům nebo do půli lýtek. Pokud nechcete, aby vám obepínaly bříško, je lepší zvolit volnější model a doplnit ho například černým páskem s výraznou přezkou. Doplňky jsou pro tento druh šatů naprostou nezbytností. Vybírat lze mezi jemnou bižuterii, ale i výraznějšími korálovými náhrdelníky. Obojí bude vypadat skvěle. Šaty lze také kombinovat s klasickými punčochami, nebo legínami pro pocit ještě většího komfortu v mrazivém počasí.

Mladší ročníky mohou šaty oživit košilí

Pokud jste mladšího ročníku, mohou na vás svetrové šaty působit trochu staromódně a mimo vaši věkovou kategorii. I pro vás ale máme tip - přes šaty přehoďte flanelovou nebo jinak vzorovanou košili a přidejte sportovní čepici. Dobře budou vypadat i teplé podkolenky. Druhou možností je pak vyměnit svetrové šaty za mikinový model s kapucí. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, budou vám slušet kotníkové boty na platformě nebo vysoké kozačky.

Než vyrazíte z domu, nezapomeňte si kabát a teplou šálu. Parádu udělá i chlupatý kožíšek, nebo kabelka, která bude ladit s botami. Pokud jste zvolili teplákový styl šatů, bude lepší zvolit sportovní bundu. Pro nekonečnou módní inspiraci z českých obchodů můžete nahlédnout do naší fotogalerie.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články