Outfit týdne: Barevných svetrů není třeba se bát. Krásně vyniknou s kostkovanými kalhotami i kolovou sukní

Zařadit barevný svetr do šatníku nemusí být problém.
Zdroj: Se souhlasem Kristýny Nováčkové/koláž Lifee
Žlutý svetr v kombinaci s černými doplňky.Černá kolová sukně ze Shein.Žlutý svetřík z H&M.Sladit vícebarevný svetr se zbytkem outfitu nemusí být žádný oříšek. + 5 fotek+ 6 fotek

Roztomilé barevné svetry. Obchody jsou jich plné a vám se opravdu líbí. Před koupí vás však pokaždé zastaví vtíravá myšlenka, k čemu ho vlastně budete nosit, a tak ho raději vrátíte do stojanu. Naše módní redaktorka Kristýna vám ukáže, že zařadit barevný svetr do šatníku není nic složitého a budete z něj mít obrovskou radost.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 08. 01. 2023 09:00

Svetr je kousek oblečení, který unosíme prakticky celý rok. Milují ho muži i ženy a jen těžko byste našli někoho, kdo nemá ani jeden. Obvykle při výběru volíme barvu, která se jednoduše kombinuje. Tou bývá jednolitě černá, šedá nebo bílá. Co ale trochu zariskovat a pořídit si barevný svetr, který přinese jaro do vašich šatníku už nyní?

První kardigany se začínaly nosit v polovině 19. století

Dějiny prvních pletených oděvů sahají až do starověké Číny a Mezopotámie. Přibližně v polovině 19. století lidé začínali nosit dnes již velmi známé kardigany. Za velkou popularitou tohoto svetru stojí velitel britských jednotek z krymské války, hrabě James Brudenell z Cardiganu. Právě po něm nese tento oděv jméno.

Jde o druh svetru, který se nenatahuje přes hlavu, ale má otevřenou přední stranu. Hrabě nosil rozepínací svetr i za války a nechal jím vybavit také své vojáky, protože byl velmi praktický. Svetr byl původně pouze mužským oděvem, módní vizionářka Coco Chanel ho však zpřístupnila i dámám.

Dva outfity s barevnými svetry a totožnými doplňky

Připravila jsem si pro vás dva outfity, na kterých vám ukážu, že přidat veselý svetr do skříně není nic složitého. Zvolila jsem dva druhy svetrů, jeden vícebarevný a jeden jednobarevný, a doplnila je klasickými barvami. Abyste neměli pocit, že k extravagantním kouskům musíte mít spoustu různých doplňků a bot, oba outfity jsem dotáhla stejnými prvky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lifee.cz (@lifee.cz)

Vícebarevný svetr si rozumí i s kostkovanými kalhotami

Základním stavebním kamenem prvního outfitu se stal vícebarevný svetr s pastelovými odstíny. K němu se skvěle hodí modré džíny, ale já si řekla, že trošku vystoupím z komfortní zóny a přidám k němu bílé kostkované kalhoty. Někdo by mohl namítnout, že mix vzorů k sobě nejde, ale již mnohokrát v minulosti nás módní návrháři přesvědčili o opaku.

Jedinou věc, kterou jsem musela dodržet, bylo přání mé babičky, a to sladit boty a kabelku. Svetr je značky Orsay a kalhoty pocházejí z Primarku. K tomu jsem doplnila černý baret, lesklé kotníkové boty z Deichmannu a malou kabelku ze Shein.

Výrazný svetřík doplňte raději něčím neutrálnějším

Druhý outfit jsem chtěla udělat jinak, a tak jsem místo vícebarevného svetru vzala jednobarevný, svítivě žlutý kousek z H&M. Vy byste klidně mohli sáhnout po jakékoli jiné barvě, kterou máte rádi, protože výsledek by byl stejný. Jelikož je svetr dost výrazný, je dobré už barevně moc neexperimentovat a při kombinování nepřekračovat hranici tří barev.

Místo kalhot jsem tentokrát zvolila kolovou sukni a do ní lehce zastrčila svetr, aby vynikl pas. K ní jsem vybrala černé punčocháče a stejně jako u prvního looku doplnila kotníkové boty a lesklou kabelku. V obou outfitech jsem použila sluneční brýle, které se občas hodí i v zimě. Jsou značky Mohito.

Na jednotlivé kousky oblečení se můžete podívat do fotogalerie.

Zdroj informací:

Wikipedia.org

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články