Nejlepší podzimní kabáty: Letošní výběr barev a vzorů nadchne ženy všech velikostí

Podzimní kabáty 2022: Vracejí se kostky, kohoutí stopa i pepito, ten v barvě velbloudí srsti vydrží léta
Zdroj: Freepik
Dvouřadý černý kabát se šálou, nadčasová klasika od značky Zara, 2999 KčZavinovací kabát je lichotivý téměř pro každý typ postavy, přizpůsobí se své nositelce. Bezvasport.cz, 999 KčKlasická projmutá silueta a nadčasový černobílý vzor nejen pro milovnice retra. BPC, Bonprix.cz, 1799 KčKošilové bundy jsou přetrvávajícím trendem z loňska, aneb bunda pro chytré horákyně pro teplejší podzimní dny. Hodí se ke kalhotám a sportovnějším stylům šatů. H&M, 1699 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Ani sychravý podzim nemusí být smutný, když do něj vpustíte dostatek barev. A to nejen obrazně, ale i ve skutečnosti, prostřednictvím toho, co si vezmete na sebe. Když se oprostíte od praktické tmavé palety, už jen pohled do zrcadla vás díky tomu nabije energií, kterou teď všichni potřebujeme.

Radka Franc
Radka Franc 30. 10. 2022 09:00

Letos na podzim si ze široké nabídky kabátů prostě musí vybrat každá žena. Do klasické nabídky černých, hnědých a béžových odstínů se dostaly jak barvy něžné, jako pudrová či světle modrá, tak i výrazné, jako pink či červená, a zastoupené jsou i vzory. Znovu se vracejí kostky, kohoutí stopa i pepito.

A stejné je to se střihy. Od oversize modelů, přes rovné až po vypasované fazóny. Jak se v tom zorientovat? Nejlepší je řídit se vlastními křivkami a preferencemi a pak instinktem, je-li to kousek, o kterém se vám bude zdát a pro který byste se vrátila druhý den nebo i po týdnu – pak je to ten pravý. Berte v potaz i to, jak budete ochotná se o kabát starat, světlé barvy budou vyžadovat náročnější údržbu.

Koukejte nejen na barvu, ale i materiál a střih kabátu

Co se týče materiálů, nejlepší jsou samozřejmě přírodní, jako je vlna či kašmír, ale nezavrhujte ani směsové kabáty, které si ze syntetiky i přírody berou to nejlepší. Vlna sice lépe hřeje, ale někoho může trochu „kousat“. To se dá obejít nošením měkké šály či šátku, například z hedvábí, které navíc vnitřní stranu límce kabátu ochrání před zašpiněním od make-upu.

Střih si vyberte takový, který vám bude bez ohledu na trendy lichotit. Jste-li malého vzrůstu, nepořizujte si kabát v maxi délce, zbytečně vás opticky zkrátí. Centimetry do výšky vám naopak přidá krátký kabátek ideálně sladěný v monochromatickém outfitu s vyššími podpatky. Pro dámy s postavou jablíčka je nejlepší volbou kabátek do áčka, ty hruškovité ho mohou přepásat. Majitelky postav přesýpacích hodin svou postavu nejlépe vynesou v klasických střizích se zvýrazněným pasem.

Béžový klasický kabát z přírodního materiálu vydrží léta

Chcete-li si vybrat kabát, který vám vydrží léta, bude nadčasový a můžete do něj zainvestovat, pak je první volbou ten vlněný nebo kašmírový v midi délce s páskem v barvě velbloudí srsti. Bude se snadno kombinovat a je to kus, který o své nositelce říká: "Tahle dáma ví a má styl." Může být i černý nebo šedý, ale béžový vás pravděpodobně bude bavit nejvíce.

A na závěr pár slov k délkám kabátů a lemů šatů či sukní. Víte, jak to s nimi má být? Pokud váš kabát nepřekrývá délkou sukni či šaty, nechte rozdíl délek vyniknout. Například k maxi šatům nevolte kabát v midi délce, ale kabátek, který končí v oblasti boků, bude to vypadat mnohem lépe.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články