Postava ve tvaru přesýpacích hodin: Jaké oblečení jí nejvíce sluší?

Postava ve tvaru přesýpacích hodin: Jaké oblečení jí nejvíce sluší?
Zdroj: Freepik/Koláž Lifee.cz
Bílá zavinovací cropped halenka. Noisy May, 849 KčRůžové košilové šaty s páskem. ZOOT, 1349 KčBéžové volné kalhoty se zavazováním. VERO MODA, 649 KčČerné zkrácené tričko. ONLY, 239 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Téměř každá žena se potýká s nějakou nedokonalostí svého těla a jen málokterá se může pyšnit mírami modelky. Pomocí vhodného oblečení a několika rafinovaných triků lze ovšem nedostatky snadno zakamuflovat. Jaké oblečení nejvíce sluší postavě ve tvaru hrušky, jablka či trojúhelníku? To se dozvíte v našem seriálu. Dnes se zaměříme na postavu ve tvaru přesýpacích hodin.

Dana Klementová
Dana Klementová 20. 04. 2022 14:30

Zatímco minule jsme se věnovali figuře ve tvaru jablka, hrušky či obráceného trojúhelníku, tentokrát bude řeč o postavě, která se často označuje za ideální, tedy o postavě ve tvaru přesýpacích hodin.

Postava ve tvaru přesýpacích hodin

Vyznačuje se stejně širokými rameny a boky, a naopak užším pasem. Jelikož je tento typ považován za ideál mezi ženskými postavami, její majitelky si mohou dovolit nosit téměř jakékoliv oblečení, které jejich siluetu vhodně podtrhne. Optimální jsou kousky, jež zvýrazní štíhlý pas

Co nejvíce lichotí postavě ve tvaru přesýpacích hodin?

Favoritem vašeho šatníku by tak měl být pásek, neboť právě ten vám pomůže podtrhnout smyslně tvarovanou postavu.  Skvěle budou vypadat také širší kalhoty s vysokým pasem, crop topy a zavinovací či pouzdrové šaty. Šanci zkuste dát i mírně vypasovaným sakům.

Čemu by se měly majitelky postavy typu X vyhýbat?

Obecně si dávejte pozor na příliš volné a beztvaré střihy, které schovají štíhlý pas. Volné šaty raději stáhněte páskem. Vhodné nejsou ani oversized svetry, mikiny či kabáty. Ty vám mohou opticky zbytečně přidávat kila.

Oblečení vhodné pro postavu ve tvaru přesýpacích hodin

Jestliže jste majitelkou postavy ve tvaru přesýpacích hodin, můžete si prohlédnout naši fotogalerii. Zde na vás čeká hned několik kousků, jež jsou pro vás naprosto ideální.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články