Postava ve tvaru obráceného trojúhelníku: Jaké oblečení jí nejvíce lichotí?

Postava ve tvaru obráceného trojúhelníku: Jaké oblečení jí nejvíce lichotí?
Zdroj: Freepik/koláž Lifee.cz
Černo-krémová vzorovaná sukně. VILA CLOTHES, 899 KčSvětle fialová šifonová sukně. H&M, 599 KčSvětle růžové dámské vzorované zavinovací šaty. Trendyol, 999 KčOranžovo-modré vzorované kalhoty. CAMAÏEU, 539 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Téměř každá žena se potýká s nějakou nedokonalostí svého těla a jen málokterá se může pyšnit mírami modelky. Pomocí vhodného oblečení a několika rafinovaných triků lze ovšem dané nedostatky snadno zakamuflovat. Jaké oblečení nejvíce sluší postavě ve tvaru hrušky, jablka či přesýpacích hodin? To se dozvíte v našem seriálu. Už jste si v něm mohli přečíst, jaké oblečení sluší trojúhelníkové postavě či postavě ve tvaru jablka. Dnes se zaměříme na tu ve tvaru obráceného trojúhelníku.

Dana Klementová
Dana Klementová 16. 04. 2022 14:30

Zatímco v minulých dnech jsme se věnovali postavě ve tvaru jablka, hrušky či obdélníku, tentokrát bude řeč o postavě ve tvaru obráceného trojúhelníku, která je charakteristická širší horní částí těla. 

Postava ve tvaru obráceného trojúhelníku

Postava ve tvaru obráceného trojúhelníku se vyznačuje širšími rameny a plnějším poprsím. Naopak nohy mají ženy s touto postavou štíhlejší a často i kratší. Pas je málo výrazný a boky rovné.

Cílem žen s postavou obráceného trojúhelníku by mělo být opticky vyvážit figuru, tedy přivést pozornost k útlejší dolní části těla a horní část opticky zúžit a prodloužit. Zároveň je vhodné zvýraznit štíhlejší pas.

Co lichotí postavě ve tvaru obráceného trojúhelníku?

Pro ženy s postavou ve tvaru diamantu je ideální oblečení, které jemně obepíná tělo, tedy není příliš těsné ani příliš volné.

Co se týká horní části těla, lichotivé jsou hluboké výstřihy do "V" nebo oválu, úzké klopy a drobnější límečky. Obecně byste měla horní část těla oblékat spíše do tmavších barev. 

Naopak spodní část těla můžete zahalit do vzorů a výrazného zdobného oblečení, čímž k ní přilákáte pozornost. Nezapomínejte ani na oblečení, které zvýrazňuje pas.

Skvělé jsou pouzdrové šaty s lodičkovým výstřihem, zavinovací šaty, empírové šaty nebo šaty do A.

Čemu by se měly majitelky postavy ve tvaru diamantu vyhýbat?

Rozhodně se vyhýbejte ramenním vycpávkám či výrazným šálám a šátkům. Vhodné nejsou ani topy ve výrazných barvách, které zbytečně přilákají pozornost. Příliš vám nebudou lichotit ani oversized kousky

Oblečení vhodné pro postavu ve tvaru obráceného trojúhelníku

Jestliže jste majitelkou postavy ve tvaru obráceného trojúhelníku, můžete si prohlédnout naši fotogalerii, kde na vás čeká hned několik kousků, které jsou pro tuto figuru ideální.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články