Obdélníková postava: Jaké oblečení jí nejvíce lichotí?

Obdélníková postava: Jaké oblečení jí nejvíce lichotí?
Zdroj: Freepik/koláž Lifee.cz
Vícebarevná vzorovaná košile. Reserved, 899 KčMini džínová sukně 90s. H&M, 749 KčŽluté dámské puntíkované šaty se zavazováním. Selected Femme, 1869 KčDlouhé světle béžové šaty s výstřihem do V, průstřihy a volány. H&M, 1299 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Téměř každá žena se potýká s nějakou nedokonalostí svého těla a jen málokterá se může pyšnit mírami modelky. Pomocí vhodného oblečení a několika rafinovaných triků lze ovšem nedostatky snadno zakamuflovat. Jaké oblečení nejvíce sluší postavě ve tvaru hrušky, jablka či přesýpacích hodin? To se dozvíte v našem seriálu. Dnes se zaměříme na postavu ve tvaru obdélníku.

Dana Klementová
Dana Klementová 06. 04. 2022 14:30

Zatímco minule jsme se věnovali postavě, u které lze za problematickou partii označit bříško, tedy o postavě ve tvaru jablka, tentokrát bude řeč o atletické postavě neboli postavě ve tvaru obdélníku

Postava ve tvaru obdélníku

Postava ve tvaru obdélníku je charakteristická méně zřetelnou linií pasu, menším poprsím, menším zadečkem a štíhlýma nohama. Často je tento typ postavy také označován jako chlapecký. 

Cílem žen s obdélníkovou postavou by mělo být především zdůraznění štíhlého pasu a podtržení ženských křivek

Co nejvíce lichotí obdélníkové postavě?

Jste-li tedy majitelkou postavy typu H, dávejte přednost oblečení, které opticky zvětšuje a pomáhá vytvořit siluetu přesýpacích hodin.  Ideální jsou například květinové vzory, krajky, volány, řasení, klopy či vzorované materiály. Nezapomínejte ani na pásky, které zvýrazní štíhlý pas. 

Bát se nemusíte kratších sukní či šatů, které působí lichotivě a smyslně. Obzvláště pak během jara a léta dejte takovým kouskům přednost. Skvěle na vaší postavě vyniknou i zavinovací nebo přepásané košilové šaty, jež zdůrazní váš pas. 

Čemu by se měly majitelky obdélníkové postavy vyhýbat?

Ženy s postavou typu H by se měly vyhýbat monotónním stylům, rovným, obtaženým nebo naopak až příliš volným střihům. Ty vaší postavě lichotit rozhodně nebudou.

Oblečení vhodné pro obdélníkovou postavu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články