Postava ve tvaru jablka: Jaké oblečení jí nejvíce lichotí?

Postava ve tvaru jablka: Jaké oblečení jí nejvíce lichotí?
Zdroj: Freepik/koláž Lifee.cz
Tvídové fialové sako. Mohito, 799 KčElegantní boty do špičky. Högl, 2799 KčČernobílá jarní bundička. Mohito, 599 KčDžínové košilové šaty. H&M, 799 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Téměř každá žena se potýká s nějakou nedokonalostí svého těla a jen málokterá se může pyšnit mírami modelky. Pomocí vhodného oblečení a několika rafinovaných triků lze ovšem dané nedostatky snadno zakamuflovat. Jaké oblečení nejvíce sluší postavě ve tvaru hrušky, jablka či přesýpacích hodin? To se dozvíte v našem seriálu. Už jste si v něm mohli přečíst, které oblečení sluší trojúhelníkové postavě. Dnes se zaměříme na tu ve tvaru jablka.

Dana Klementová
Dana Klementová 02. 04. 2022 09:00

Zatímco minule jsme se věnovali postavě, u které lze za problémové partie označit boky a zadeček, tedy o postavě ve tvaru hrušky, tentokrát bude řeč o postavě typu O neboli postavě ve tvaru jablka.

Postava ve tvaru jablka

Užší ramena, širší střední část těla a obvykle i štíhlejší nohy. Tak vypadají ženy, které mají postavu ve tvaru jablka, jež v kombinaci s vhodně zvoleným oblečením působí velmi smyslně.

Ženy s postavou ve tvaru jablka by se ideálně měly snažit podtrhnout hrudník, odpoutat pozornost od bříška a poukázat na štíhlé nohy, které navíc mohou pomocí vhodných bot opticky prodloužit. 

Co nejvíce lichotí postavě ve tvaru jablka?

Máte-li postavu ve tvaru jablka, rozhodně se nebojte sáhnout po topech s hlubším výstřihem, které přitáhnou pozornost na váš dekolt. Zároveň můžete vsadit i na halenky s převázáním pod prsy, které zakryjí bříško a zároveň zvýrazní poprsí. 

Co se týče kalhot, kromě těch klasických v tmavších odstínech se nemusíte bát ani těch se vzory. Vaše štíhlé nohy si to mohou dovolit. Šaty vám budou nejvíce lichotit ty v rovném, empírovém či zavinovacím střihu

Pokud máte postavu ve tvaru jablka, a navíc jste menšího vzrůstu, nezapomínejte na boty do špičky a ideálně na vyšším podpatku, díky kterým budete opticky působit vyšší. 

Čemu by se měly majitelky postavy ve tvaru jablka vyhýbat?

Ženy s postavou typu O by se naopak měly vyhýbat oblečení s převázáním v pase či výrazným topům, které přilákají pozornostVhodné nejsou ani oversized šaty či mikiny, které vám opticky přidají kila a budete v nich působit neforemně. 

Pozor si dávejte i na extra nízké bokovky či krátké crop topy. Šťastnou volbou pak nejsou ani halenky s nápadnými aplikacemi ve středu těla či s gumou na bocích, která podtrhne kulatou postavu. 

Oblečení vhodné pro postavu ve tvaru jablka

Jestliže jste majitelkou postavy typu jablko, můžete si prohlédnout naši fotogalerii, kde na vás čeká hned několik kousků, které jsou pro tuto figuru ideální, neboť odpoutají pozornost od většího bříška, a naopak vyzdvihnou vaše nohy a dekolt

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články