Zelená je top! Odstín Bottega Green válcuje barvu roku 2022 Very Peri. Jak ho vnést do šatníku?

Zelená je top! Odstín Bottega Green válcuje barvu roku 2022 Very Peri. Jak ho vnést do šatníku?
Zdroj: Freepik
Dámská zelená mini kabelka s příčným popruhem. Pinko, 6650 KčŽebrovaný zelený svetr. Mohito, 399 KčZelené sandálky na vysokém podpatku. Kazar Studio, 2790 KčDámská oversized halenka z tkané látky. H&M, 599 Kč+ 7 fotek+ 8 fotek

Ačkoliv je podle společnosti Pantone barvou roku 2022 fialový odstín Very Peri, nejnovější kolekce předních módních návrhářů hovoří jinak. Všude je totiž k vidění sytě zelená barva, jež na trh prorazila především díky módní značce Bottega Veneta, pro kterou je typická. Jak tuto až lehce jedovatou barvu vnést do šatníku?

Dana Klementová
Dana Klementová 28. 03. 2022 09:00

Zelená, zelená a zase zelená. Letošnímu jaru vévodí více než kterákoliv jiná barva. A i když se zelená u mnoha žen neřadí mezi nejoblíbenější barvy, tomuto odstínu podlehne každá fashion milovnice.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ▽ (@bottegaveneta.bymatthieublazy)

Very Peri versus Bottega Green

Přestože zelená byla podle Pantone barvou roku 2017 a letošek měl patřit fialovým tónům, realita vypadá jinak. Zelený odstín, kterému se čím dál častěji přezdívá Bottega Green, je snad všude. 

Byla to totiž právě módní značka Bottega Veneta, která tuto výraznou zelenou proslavila. Symbol firmy z ní loni udělal kreativní ředitel Daniel Lee. Když během přehlídky kolekce italského módního domu pro jaro 2021 vyšla na molo modelka oblečená v zelené od hlavy až k patě, nikdo nepochyboval, že si tento odstín podmaní svět a stane se synonymem Bottega Veneta. A to se také stalo.

Zelená ve vašem šatníku

Jestliže chcete jít s nejnovějšími trendy a ráda byste si něco v odstínu Bottega Green také pořídila, můžete si prohlédnout naši fotogalerii, kde na vás čeká hned několik zelených kousků nejen na jaro 2022

Zdroje informací:

Elle.cz

Wwd.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články