Very Peri je barvou roku 2022: 10 způsobů, jak ji dostat do svého šatníku

Very Peri je barvou roku 2022: 10 způsobů, jak ji dostat do svého šatníku
Zdroj: Answear, Reserved, Mohito/koláž Lifee.cz

Fialová prošívaná zimní bunda. Mohito, 999 Kč
Pletená čepice. Tommy Jeans, 720 Kč
Fialové tenisky. Adidas, 2640 Kč
Fialové kalhoty s vysokým pasem. DeeZee, 500 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Že je barvou roku 2022 fialový odstín Very Peri, vědí již zřejmě všichni. Jak ho ovšem vnést do šatníku? Připravili jsme si pro vás malou inspiraci.

Dana Klementová
Dana Klementová 01. 02. 2022 09:00

Ráda se oblékáte podle nejnovějších trendů? V tom případě by ve vašem šatníku letos nemělo chybět pár kousků v odstínu Very Peri. Vsadit můžete například na takto barevnou bundu, svetr či šaty. 

Very Peri symbolizuje radost i nový začátek

Kde se barva Very Peri vzala? V závěru roku 2021 ji slavnostně odhalila světová autorita v oboru barev, firma Pantone. Odstín Very Peri podle ní snoubí mírumilovnost modré barvy s energií červené. Zatímco v předchozích letech sahala společnost při hledání barvy roku do svého obsáhlého archivu, pro letošek stvořila barvu úplně novou.

"Chápali jsme to jako nutnost. Tento odstín symbolizuje budoucnost," uvedla pro CNN výkonná ředitelka Pantone Leatrice Eiseman. "Představuje ten doslova nejšťastnější a nejvřelejší odstín modré, a to díky červenému podtónu. Jednoduše nám dodává pocit novosti a novost je něco, co teď v souvislosti s pandemií covidu všichni potřebujeme," soudí Eiseman.

10 Very Peri inspirací pro váš šatník

Výhodou barvy Very Peri je, že se dá snadno kombinovat s velkým množstvím odstínů. Rozumět si bude s pastelovými barvami (žlutou, růžovou i zelenou), sytými i zemitými tóny i všemi odstíny zlaté či stříbrné.

Pokud i vy hledáte inspiraci na Very Peri oblečení, připravili jsme si pro vás fotogalerii plnou kousků, které unosíte po celý rok.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články