Trendy džínové kousky pro rok 2022: Vracejí se denimové maxisukně, zvonáče i 80. a 90. léta

Trendy džínové kousky pro rok 2022: Vracejí se denimové maxisukně, zvonáče i 80. a 90. léta
Zdroj: Freepik
Džínová sukně s knoflíky. Lindex, 899 KčHnědé rovné džíny NA-KD. Modivo, 1139 KčZajímavě řešené slim fit džíny Jaded London. Zalando, 1440 KčSvětlá denimová dámská bunda. H&M, 849 Kč+ 10 fotek+ 11 fotek

Denim nemusí být pouze kalhoty. Existuje mnoho dalších džínových kousků, které rozhodně stojí za to si pořídit. Které budou letos obzvláště trendy a rozhodně by neměly chybět ve vašem šatníku?

Dana Klementová
Dana Klementová 02. 03. 2022 08:00

Denim si své prvenství mezi materiály drží již řadu let. Mezi nejoblíbenější kousky se bezpochyby řadí džíny, které máme doma skutečně každý. Kalhotami to ale rozhodně končit nemusí a ani nemá. Letošní trendy totiž velí pořídit si z této látky mnohem nápaditější kousky. Které to jsou a s čím je ideálně nakombinovat?

Trendy džínové kousky pro rok 2022

I když si pod pojmem denim každý vybaví především kalhoty, čím dál častěji se v módních kruzích objevují nové a nové džínové kousky, které jsou rovněž velmi populární.

Mezi trendy džínové oblečení pro nadcházející sezóny patří například džínové šaty, džínové košile, džínové overaly, džínové sukně (zejména ty maxi, která začátkem 21. století proslavila Jennifer Aniston) či džínové bundy. Výhodou těchto kousků navíc je, že nejen vypadají skvěle, ale v šatníku vám vydrží skutečně dlouho. Ne nadarmo se totiž džínovina označuje za věčný materiál

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený MOTHER (@motherdenim)

Vsaďte na netradiční barvy a zajímavé detaily

Letos kromě klasické modré džínoviny určitě vsaďte na netradiční barvy. A když píšeme netradiční, myslíme to doslova. Podle odborníků bude roku 2022 vládnout čokoládově hnědá či tlumeně růžová. Vedle nešlápnete ani s kombinací dvou odstínů.

Efektně působí klasické džínové modely v netradičních střizích. Takové džínové zvonáče, které se opět vracejí do módy, budou letošní jaro a léto skutečně in. Stejně jako džíny s nízkým sedem, neprohloupíte ale ani s modely ve stylu 80. a 90. let nebo se zajímavými detaily (odřený či spravovaný vzhled, záplaty).

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Reformation (@reformation)

Jak denim kombinovat?

Denim oblečení má tu výhodu, že ho lze nakombinovat prakticky s čímkoliv. A můžete mezi sebou bez obav kombinovat i jednotlivé džínové kousky. Například skinny džíny doplněné džínovou košilí a bílými teniskami vypadají naprosto senzačně.

A pokud i vy hledáte inspiraci na trendy denim módu, prohlédněte si naši fotogalerii, která je plná originálních kousků.

Zdroje informací:

thezoereport.com

vogue.fr

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články