Střelená móda: Džíny ušpiněné od trávy a pocákané žíravinou

Střelená móda: Džíny ušpiněné od trávy a pocákané žíravinou
Zdroj: Unsplash.com
Po práci na zahradě rovnou na párty. Jak jinak si vysvětlit značkové džínsy "umazané" od trávy a hlíny. Myslíte si, že vašim kloubům udělá dobře podzimní nebo dokonce zimní chlad? Hlavně nezapomeňte na péřovou bundičku a kulíška. Nehledě na to, že děravé džíny už mají za zenitem, v téhle velikosti byly pasé i v době své největší slávy.Ušpiněné a ještě potrhané. No proti gustu..., někomu třeba slušet budou.+ 4 fotky+ 5 fotek

I když tenhle styl rozhodně není pro každého, určitě si několik příznivců najde. Ale nepočítejte s tím, že budete vypadat jako ze škatulky, to spíš jako byste dva dny v kuse flámovali a přespali na lavičce v parku.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 01. 10. 2020 10:00

Zdráháme se tento trend nazvat nedbalou elegancí. Pokročil o další level výš a vymanil se už i ze škatulky „seprané džíny“. Spíš by se slušelo napsat přídomek pracovní, respektive hodně pracovní.

Bláto k nezaplacení

Není to už nic převratného, džíny umazané umělým blátem nabízel ve své kolekci z roku 2018 prodejce módních doplňků Nordstrom. Ale nebojte se, že byste v nich snad byli jen tak ušmudlaní. Špinavé džíny Barracuda prý „ztělesňují drsné pracovní oblečení pravých Američanů…“ a nic na tom zřejmě nemění ani skutečnost, že jsou vyráběny v Portugalsku. Co ale překvapilo, byla cena, v přepočtu nějakých 11 000 korun.

Gucci ze sekáče

Jestli myslíte, že neuspěli, tak se mýlíte, letos totiž Gucci do své kolekce zařadil džíny ušpiněné od trávy. Popisek ke kolekci zní: „Gucci zkoumá nové pohledy na kultovní látku, reinterpretuje ji pomocí různých designů a technik praní, které stírají hranici mezi vintage a současností“. A cena, bratru nějakých 1400 dolarů tedy asi 33 tisíc korun… za kus.

Není to poprvé, co Gucci nabízí zboží, které vypadá jako poctivě obnošené. V loňském roce módní dům vydal tenisky ve stylu sedmdesátých let, které vypadaly také dost ošuntěle. Boty, zvané Screener, stojí v online prodeji 870 $ a podle webové stránky Gucci  „… boty procházejí speciálním procesem stárnutí, díky kterému je každý produkt jedinečný“.

Otrhanost standardem

Proti této extravaganci už se nám budou zdát oškubané a otrhané džíny jako vzor elegance a noblesy. Je pravda, že na útlých nožkách teenagerek vypadají rozkošně, ale nedrží se tahle móda nějak moc dlouho? Zdá se nám, že už je tak trošku za zenitem. Otázkou však je, co přijde po ní.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články