Stylová a módní kamufláž: Postavu a nohy opticky prodlouží jednobarevné outfity i kalhoty a sukně s vysokým pasem

Stylová a módní kamufláž: Postavu a nohy opticky prodlouží jednobarevné outfity i kalhoty a sukně s vysokým pasem
Zdroj: Profimedia
Kombinace vertikálních a šikmých pruhů rafinovaně vedených na maxi šatech svedou s postavou zázraky. Skoro každá z nás v nich může vypadat jako modelka. Šaty YAS, 1129 KčJednoduché linie blejzrových šatů plus vysoké kozačky nad kolena, to jsou tipy, jak o pár centimetrů opticky povyrůst. Šaty Mohito, 599 KčMonochromatický, tedy jednobarevný outfit vám opticky přidá centimetry, protože linie postavy není nikde rozdělena. Další super tip. Bílý kabát Zara, 1799 KčVertikální a šikmé proužky pomáhají opticky zeštíhlit a prodloužit postavu. Šaty Mango, 1599 Kč+ 7 fotek+ 8 fotek

Jen mizivé procento z nás se může pyšnit mírami modelek s nekonečnýma nohama, útlým pasem, pevným pozadím a prsy. Ale všechny můžeme udělat maximum pro to, abychom drobné i větší nedokonalosti své postavy skryly v rafinovaně poskládaném outfitu. V prvním dílu našeho seriálu se pojďme naučit, jak vypadat vyšší a dlouhonohá.

Radka Franc
Radka Franc 18. 10. 2022 09:00

Jedna věc je jistá, pokud si pořídíte oblečení zohledňující vaše přednosti a kamuflující nedostatky, budete nejen úžasně vypadat, ale také se tak cítit.

Vysoké podpatky udělají s postavou zázraky

Je zřejmé, že ne každý se narodil s dlouhýma nohama a podpatky v různé výšce vám pomohou o pár centimetrů „vyrůst“. Pokud nejste jejich příznivkyně nebo s nimi nemáte zkušenost, nezačínejte jehlami, ale širokými podpatky, které vám zajistí pohodlí i stabilitu. Nohu prodlouží také bota v nude odstínu, tedy v barvě kůže. Pro dámy s tmavou kůží je to pak samozřejmě barva co nejpodobnější jejich odstínu pleti.

Pokud si chcete opticky přidat pár centimetrů do výšky, vyhněte se látkám s vodorovnými pruhy (hlavně širokými) a motivy. Vizuálně vám „rozříznou“ postavu, a ještě ji opticky zkrátí. Také pozor na široké opasky a výrazné ozdobné švy vodorovného směru. Naopak si pohrajte se svislými liniemi pomocí pruhovaných látek.

Víc než tři barvy je moc, opticky vám zkrátí tělo

Vyhněte se velkému počtu různých barev v jednom outfitu. Měly by být maximálně tři. Najděte barvy, které se prolínají, abyste se vyhnuli náhlému rozdělení horní a dolní části těla. Ideální je ale zvolit tzv. monochromatický outfit, tedy takový, který tvoří jedna barva. Může mít různé hloubky, působí pak zajímavěji. A pokud se budete cítit fádně, rozbijte barevnost jedním výrazným akcentem, třeba kabelkou v opačné barvě barevného spektra.

Používejte šaty a topy s empírovým pasem, spodní část tak opticky prodloužíte. Případně noste kalhoty a sukně s vysokým pasem – díky tomu budou vaše nohy vypadat ještě o kousek delší. Slaďte barvu punčocháčů a bot, případně bot a kalhot -  i to vám zdánlivě prodlouží nohy.

Jednoduché linie a malé potisky pomáhají

Vyvarujte se velkých potisků a objemných textur látek – čím jednodušší linie, tím lichotivěji budou vypadat. Snažte se nosit oblečení, které má jednodušší střih, rovné linie, a stejnobarevné outfity v kombinaci s elegantními doplňky. Zapomeňte na masivní doplňky a vrstvení. Kvůli velkému množství vrstev oblečení budete vypadat menší a objemnější.

Díky každému z těchto triků si opticky můžete připočítat pár centimetrů do výšky. A na co se můžete těšit příště? Majitelkám malých prsou pomůžeme přidat v příslušných partiích na objemu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články