Deset kousků, které nechybí v šatníku žádné Francouzky: Kvalitní kabelka, velký šátek i baleríny, radí influencerka

Deset kousků, které nechybí v šatníku žádné Francouzky: Kvalitní kabelka, velký šátek i baleríny, radí influencerka
Zdroj: Freepik
Vypasovaná dámská bílá košile. Orsay, 449 KčDelší černý blejzr. Mango, 1379 KčKožené baleríny. Högl, 3453 KčRafinované černé šaty. Zara, 1199 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Ne náhodou jsou francouzské ženy považovány za ikony stylu, které je hodno následovat. Co je klíčem k jejich nedbalé eleganci? Justine Leconte, jedna z nejuznávanějších francouzských módních influencerek, vám odhalí, které nezbytnosti vlastní doslova každá žena v zemi galského kohouta.

Radka Franc
Radka Franc 13. 10. 2022 18:00

Justine Leconte je francouzská módní designérka a také návrhářka šperkůChce, aby její modely padly všem typům postav a začlenily se do stávajícího šatníku jejích klientek. K módě přistupuje velmi zodpovědně, snaží se, aby její produkty byly vysoce kvalitní, udržitelné a podmínky pro její výrobce důstojné.

Její YouTube kanál plný skvělých módních tipů a rad sleduje skoro milion odběratelů. Ať už je váš styl jakýkoliv, desatero Justine je základ, který by neměl chybět v šatníků žádné ženy. Ani v našich krajinách.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Justine Leconte (@justineleconte)

Bílá košile 

První příčka jednoznačně patří bílé košili. Je skvěle řemeslně zpracovaná a má zdůrazněný pas, jeden z atributů ženské krásy. Můžete být elegantní a zároveň aktivní, jak v práci, tak na kávě s kamarádkou. Je jedno, jestli je všední den, nebo víkend, bílá košile se hodí téměř pro každou příležitost.

Elegantní blejzr 

Sako ve Francii neplatí za přehnaně elegantní kousek. A vůbec nevadí, je-li hedvábně lesklé. A pokud má smokingové klopy, tím lépe. Můžete ho kombinovat se šaty, sukní i s jednoduchým topem a úzkými džínami.

Baleríny 

Třetím kouskem v desítce Justine Leconte jsou baleríny. Ploché boty v Paříži de facto nahrazují tenisky, které tu nikdo nenosí. Tedy aspoň to není obvyklé, jako třeba u nás. Přesto tu ženy potřebují pohodlné boty, už kvůli nespočtu přebíhání mezi stanicemi a koridory metra.

Malé černé šaty 

O těch už se toho napsalo spoustu, my ale zdůrazňujeme – dobře padnoucí černé šaty. Pokud máte postavu ve tvaru hrušky, volte áčkový střih, nejste-li spokojená s kondicí svých paží, noste šaty s dlouhými rukávy, atd. Hlavní myšlenkou je, aby vaše malé černé zdůraznily z vaší postavy to nejlepší a zbytek chytře kamuflovaly.

Kvalitní černé a bílé tričko 

Jde o tričko z kvalitní bavlny s véčkovým nebo kulatým výstřihem, které je dostatečně dlouhé a volné, abyste ho mohla zastrčit do kalhot nebo si pohrát s jeho dalším stylingem. Totéž platí o bílém tričku a dalších barvách. Pokud najdete ideální střih, který vám lichotí, neváhejte si ho pořídit v několika barvách.

Svetr s rolákem 

Tento svetřík volte v ideální velikosti pro svou postavu. Měl by kopírovat křivky, ale ne být příliš úzký. Volte ho v černé barvě nebo neutrálním odstínu, který bude lichotit vaší barvě pleti. A nezapomeňme na kvalitní materiál – kašmír bude nejen dobře vypadat, ale bude vám i příjemný na nahé tělo. Když se budete cítit skvěle, budete vypadat skvěle.

Modré džíny 

I zde je třeba akcentovat – dobře padnoucí džíny. Což je mnohdy běh na dlouhou trať a nesplněný sen pro mnoho žen, zvláště ty se slovanskými tvary. Možná i vy znáte věčný spor mezi dobře padnoucími džínami v pase, které ale nepřetáhnete přes stehna a naopak. Vraťme se ale k ideálu. Své dokonale padnoucí tmavomodré džíny snadno spárujete jak s teniskami, tak s elegantním sakem a vysokými podpatky.

Velký šátek

U nás tento kousek není příliš využívaný, přesto Justine přísahá na jeho skvělé využití při mnoha příležitostech. Záleží jen na vás, dáte-li přednost potiskům, vzorům nebo základním barvám. Dá se použít jako šála i jako bariéra, jede-li s vámi v MHD někdo, kdo zrovna nevoní…

Kvalitní kabelka 

Jen ženy vědí, co všechno se do šikovné kabelky schová – rtěnka, kapesník, počítač, oblečení do posilovny i lodičky, když chcete vyrazit ven po práci. Prostě trochu jako Mary Poppins - otevřela kabelku a našlo se v ní cokoliv.

Černé lodičky 

Ano, přiznáváme, nohy v nich prostě bolí. Ale vypadají prostě báječně! Typickým příkladem jsou ty od YSL, ale je třeba mít při sobě i ploché boty, které máte schované ve své bezedné kabelce a nazujete je v pravý čas, když se nikdo nedívá.

A to je vlastně vše. Francouzky dávají přednost kvalitě před kvantitou, a to je klíč nejen k tomu dobře vypadat, ale i když se to nezdá, také ušetřit, protože opravdu kvalitní kousky vám vydrží v dobré kondici dlouhé roky.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články