13 kvalitních českých módních značek: Udržitelné oblečení z konopí, kožené tenisky i triko bez potu

13 kvalitních českých módních značek: Udržitelné oblečení z konopí, kožené tenisky i triko bez potu
Zdroj: Koláž Lifee.cz
Hnědé kožené tenisky s bílou podrážkou. Vasky, 2699 KčStarorůžové košilové šaty z tencelu. ONE VILLAGE, 3090 KčDětské trenýrky se srdíčky. ELKA Lounge, 329 KčModré lacláče pomalu a lokálně vyrobené z bavlněného materiálu podobného džínovině, který byl vyroben přímo na míru. LACL, 2690 Kč+ 9 fotek+ 10 fotek

Milujete módu, a zároveň byste rádi podpořili české výrobce, kteří na trh přinášejí vysoce kvalitní kousky, jež by na první pohled mohly konkurovat produktům světových značek? Tak právě pro vás jsme si připravili přehled těch nejzajímavějších českých módních značek. Aneb kdo u nás šije oblečení z technického konopí a kde pořídíte skutečně kvalitní české kožené tenisky?

Dana Klementová
Dana Klementová 17. 06. 2022 08:00

I když většina z nás dá čas od času přednost fast fashion, neboli velmi levné a lehce dostupné módě vyráběné v obrovském množství bez ohledu na životní prostředí či lidské podmínky pracovníků, zkuste někdy zainvestovat také do kvalitních českých výrobků. Možná vás překvapí, o jak originální a trendy kousky se jedná. 

CityZen: Trička, ve kterých se nezpotíte

CityZen je česká módní značka, která jako první na světě přišla na trh s oděvy z textilie, na které není vidět pot ani odolná špína, a navíc snižuje zápach.

Tento nápad patří studentovi textilní fakulty Renému Němečkovi, který si začal pohrávat s ideou “Udělat triko s vlastnostmi, které běžná trika nemají“ už před dvaceti lety. Jeho sen nyní dozrál do podoby realizace a to ve spolupráci s kamarády Pavlem Hrstkou a Martinem Burkoněm.

Značka svým zákazníkům nabízí především dámská a pánská trička, spodní prádlo a pánské košile

Vasky: Ručně šité boty ze Zlína

Za značkou Vasky stojí mladý nadšenec Václav Staněk, který věřil, že kvalitní ševcovina má na trhu své místo, a tak začal za pomoci šikovných ševců a šiček vyrábět české tenisky z pravé kůže. Ty velmi rychle sklidily úspěch, a tak nyní kromě tenisek nabízí značka Vasky téměř všechny typy dámské a pánské obuvi a kožených doplňků.  

ELKA Lounge: Designově zajímavé a kvalitní trenýrky

ELKA Lounge je česká udržitelná značka spodního prádla, loungewear, ložního prádla a doplňků založena v roce 2008. Tehdy krejčová Lenka zjistila, že sehnat na českém trhu designově zajímavé, a přitom vysoce kvalitní chlapecké trenýrky, je prakticky nemožné. A tak se je rozhodla ušít sama. Dnes už ovšem značka ELKA Lounge nabízí mnohem širší sortiment. 

ONE VILLAGE: Udržitelnost z Pošumaví

ONE VILLAGE je česká udržitelná značka ze Sušice, charakteristická jednoduchým a nadčasovým stylem. Zaměřuje se především na výrobu pohodlného oblečení s pánskými prvky, které je přesto ženské a slušivé. Vše je navíc šito přímo v dílně v Pošumaví. 

Bohempia: Oblečení a tenisky z konopí

Bohempia je česká udržitelná značka zaměřující se na výrobu oblečení, tenisek a barefootů z technického konopí. Jejím hlavním cílem je ekologická a sociální udržitelnost, na kterou se v poslední době často zapomíná. 

Další české módní značky

Kromě výše zmiňovaných narazíte v Česku i další kvalitní módní značky, které stojí za zmínku. Jedná se například o kabelky a batohy FOLBEUR, MYBELKA, Facebag a Bagind či oblečení Tedy´s, Kinoko, LACL nebo BEWOODEN

13 módních kousků pro ženy, muže i děti od českých značek si nyní můžete prohlédnout v naší fotogalerii. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články