Móda inspirovaná Alžbětou II.: Vneste do svého letního šatníku trochu barev po vzoru britské královny

Královna Alžběta II. a její barevný šatník
Zdroj: Profimedia/Koláž Lifee.cz
Žluté šaty s volánem. Mohito, 999 KčRůžová kabelka s kovovým řetízkem. Mohito, 299 KčOranžové sako se šálovým límcem a dlouhým rukávem. ZARA, 1799 KčRůžové krepové šaty s volánky. H&M, 999 Kč+ 9 fotek+ 10 fotek

Dokonalá barevná souhra, klobouky, kostýmky, kabáty a perly. Tak lze snadno definovat styl královny Alžběty II., která se ani v 96 letech nebojí ukázat světu v sytých a výrazných barvách. Inspirujte se modely britské královny a vneste do svého letního šatníku trochu pestrosti.

Dana Klementová
Dana Klementová 02. 06. 2022 13:30

Ať už se objeví kdekoliv, vždy vypadá naprosto senzačně. A to rozhodně neplatí jen pro britskou královnu, ale i pro Kate Middleton (40), manželku jejího vnuka, prince Williama. Proč má britská královna výrazné barvy tak ráda a jaké kousky si po vzoru Alžběty II. můžete pořídit vy? 

Barevný šatník královny Alžběty II.

Šatník královny Alžběty II. se od roku 1952, kdy usedla na trůn, přirozeně vyvíjel dle aktuálních módních trendů či politické situace. Na jedné věci se však za ta desetiletí nezměnilo vůbec nic. Alžběta II. miluje pestré barvy a chce být vidět

Podle královnina životopisce Roberta Hardmana Alžběta II. kdysi prohlásila, že svými outfity rozhodně nehodlá splynout s davem. Nemohu nosit béžovou, protože by nikdo nevěděl, kdo jsem, zněla slova britské královny. A lze předpokládat, že se tímto heslem řídí i její prasnacha Kate Middleton, která rovněž velmi často obléká výraznější kousky. I když tyto dvě dámy od sebe dělí více než půl století, nápadité odstíny lichotí oběma. A budou jistě slušet i vám. 

Zatímco barvy má Alžběta II. ráda prakticky odjakživa, s jejími ikonickými kostýmy a kabáty to bylo trochu jinak. Zhruba do 80. let minulého století oblékala královna především barevné šaty s různými vzory, v druhé polovině 80. let však přišel zlom a Alžběta II. od té doby dává přednost barevným kostýmkům a kabátkům, které bývají doplněné o elegantní klobouky ve stejném odstínu

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Royal Family (@theroyalfamily)

Letní móda inspirovaná britskou královnou

Nejedna žena by se šatníkem Alžběty II. mohla inspirovat. Zatímco spousta z nás dává přednost méně výrazným, neutrálním outfitům, královnu v bílém či černém kostýmku uvidíte pouze výjimečně. Obzvláště s blížícím se létem bychom si z ní měly brát příklad.

Inspirujte se oranžovým, růžovým či žlutým modelem královny Alžběty II. i vy a vneste tyto odstíny do svého letního šatníku. Ve fotogalerii níže vám poradíme, jak na to.

Zdroje informací:

Vogue.com

Dailymail.co.uk

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články