Pásky podle typu postavy: Hruška si žádá tenčí, u jablka by měl být skoro až pod prsy

úvodní foto
Zdroj: Freepik
Černý pásek ve střední šířce je klasika, ale co ho trochu ozvlášnit - třeba dvojitou sponou? Sperkovnictvi.cz, 399 KčHnědý kožený pásek Tommy Hilfiger je maximálně nadčasový a hodí se jak ke kalhotám, tak třeba přes oversize svetr. Zoot.cz, 979 KčBílý pásek od značky Pinko pro jednoduché outfity, které doslova vyšperkuje. Zkuste ho například s jednoduchými bílými košilovými šaty. zalando.cz, 2500 KčZlatý pásek může zcela nahradit šperky a jinak strohý outfit povýšit na večerní či slavnostní. Zoti.cz, 572 Kč+ 8 fotek+ 9 fotek

Pásek patří mezi základní doplňky a jsme si skoro jistí, že aspoň pár kousků má v šatníku každá žena. Víte přesto, jak pásek správně nosit s ohledem na váš typ postavy? Pravidla se různí a my vám je rádi vysvětlíme.

Radka Franc
Radka Franc 01. 12. 2022 18:00

Pokud pásek opomíjíte z důvodu, že vám nelichotí, pravděpodobně to bude proto, že ho nenosíte správně, nebo nemáte vhodnou šířku. Přinášíme vám jednoduchá doporučení, která se neřídí ničím jiným než tím, jaké jsou vaše proporce.

Typ postavy jako Jennifer Lopez neboli hruška

Ženy s postavou hrušky mají užší ramena a postava se směrem k bokům rozšiřuje, jejich obvod je výrazně větší než obvod hrudníku. Vaší stylingovou výzvou je, aby pas vypadal štíhlejší. Úzký pásek v pase zvýrazní vaše přednosti.

Pamatujte, že čím širší je pas, tím tenčí musí být pásek. Úzký opasek bude pro vás jedním z nejlepších, protože vám dodá štíhlejší vzhled. Pokud máte delší trup, tzn. že mezi prsa a pupík na sebe třikrát naskládáte dlaně, můžete použít i dlouhý pásek, který kolem těla obtočíte dvakrát.

Typ postavy jako Drew Barrymore neboli jablko

Ženy s postavou ve tvaru jablka nejvíce přibírají ve střední části těla, proto by jejich pásek měl být výše, skoro pod prsy, aby vytvořil iluzi štíhlejšího pasu. V tom můžou pomoci sukně či kalhoty s vysokým pasem a páskem, který pomůže zvýraznit novou linii pasu výše. Tento opasek by měl být středně či více široký, aby se nezařezával. I zde je možné využít ten, který se kolem těla obtočí opakovaně. Dobře bude vypadat sukně s vysokým pasem a řasením, které schová větší bříško.

Typ postavy jako Salma Hayek neboli přesýpací hodiny

Tento typ postavy je pro využití opasků obecně vnímaný jako ideální a stylingem se mu snaží přiblížit všechny ostatní. Výhodou je, že zde je pas výrazný, a tak můžete používat všechny druhy pásků, které vás napadnou. Jediné, čeho byste se měla vyvarovat, je nosit pásek na bocích v oblečení, které neukazuje linii pasu, zbytečně byste se obrala o svou přednost.

Typ postavy jako Cameron Diaz neboli obdélník

Váš typ postavy je proporcionální, rovný a nemáte příliš definovaný pas. Pásek vám pomůže ho opticky vytvořit. Pokud máte kratší trup, použijte užší pásek, nebo pásek barevně přizpůsobte hornímu dílu oblečení. Pro delší trup můžete použít širší opasek.

Typ postavy jako Angelina Jolie neboli trojúhelník

Pokud máte typ těla ve tvaru klínu, jsou vaše poprsí nebo ramena širší než boky. Dodáte-li bokům více objemu pomocí pásku u nižšího typu kalhot, nebo pásku uvázaného níže přes dlouhou košili, tuniku nebo přes džíny, vytvoříte iluzi užšího pasu.

Řešení pro krátký trup

Pokud bojujete se stylingem pro krátký trup, zvolte středně široký pásek ve stejné barvě jako váš oděv pro horní polovinu těla, a naopak ho nelaďte se spodním dílem oblečení. Nošení opasku, který odpovídá košili či topu, pomůže prodloužit horní část těla.

Správně zvolený pásek může vytvořit fantastickou změnu vašeho vzhledu a je klíčovým doplňkem k dokončení outfitu. V naší fotogalerii si vybere každá žena, popsané schéma pomůže vybrat ten pravý.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články