Rafinované kardigany nabízejí řešení pro každý typ postavy: Svůdně působí se šaty, elegantně s legínami

úvodní foto
Zdroj: Freepik
Pudrový kardigan v zavinovací verzi vypadá v kombinaci s bílou elegantně i svůdně. Camaïeu, zoot.cz, 399 KčDlouhý šedý kadigan dobře doplňuje spojení černých kalhot a bílého topu. H&M, 899 KčČervený kardigan s objemnými zdobenými rukávy je stylovým kouskem. Tatuum, 2299 KčKardigan může mít i praktické kapsy. Vero Moda, zoot.cz, 529 Kč+ 5 fotek+ 6 fotek

Ať už patříte mezi ženy, které kardigany nemusí, nebo mezi ty, jež na ně budou přísahat, rozhodně tento druh svetru vzbuzuje silné asociace. Někdo si při zmínce o kardiganu vybaví retro dámy na čajovém dýchánku, moderní ženy ho ale při stylingu dokážou zakomponovat naprosto aktuálním způsobem.

Radka Franc
Radka Franc 24. 11. 2022 18:00

Kardiganům se nedá upřít stylová variabilita a mnoho možností využití. Jednoduše řečeno, kardigan je jakýkoli svetr, který má vpředu otevřenou légu. Obvykle se zapíná na knoflíky nebo je jen doplněný páskem a vy můžete míru jeho zavinutí regulovat podle svého uvážení, teploty a toho, co a jak moc pod ním chcete ukázat.

Kardigan je ideálním kouskem pro vrstvení

Také kardigan patří mezi základní kousky, bez nichž by šatník nebyl kompletní, a zvláště se hodí pro tolik oblíbené vrstvení. Obvykle se nosí přes jiný kus oblečení, jako je košile, tričko, či slabý rolák. Kromě toho lze kardigan nosit přímo na kůži. Kardigany mají různé druhy límců, ale nejčastěji se setkáte s klasickým výstřihem do V. Další oblíbenou možností je šálový límec, který se ohýbá okolo výstřihu pro větší teplo a pohodlí.

Neexistuje žádné pevné pravidlo, jak tento oblíbený oděv nosit, hodí se téměř ke všemu. Dobře vypadá přepásaný v pase, tedy v nejužší části těla, tak vytvoříte ženskou siluetu přesýpacích hodin. Je ideálním svrškem pro malé černé šaty, které může oživit, zvolíte-li ho v kontrastní barvě. Pohrajte si s texturami. Zvlášť smyslně bude vypadat hrubě pletený kardigan přehozený přes tenké hedvábné nebo saténové šaty střihem připomínající košilku.

Kardigan pro elegantní outfit i komfortní set na doma

A nezapomeňte na správné doplňky. Kardigan si skvěle rozumí především s elegantním obutím, ať už jsou to sandálky, nebo kozačky na subtilním podpatku. Rukávy můžete ohrnout a paže ozdobit výraznými náramky, případně osobitým šperkem vyplnit dekolt.

Chcete-li si i doma zachovat stylový vzhled a zároveň se cítit maximálně komfortně, pak zkombinujte ideálně zavinovací kardigan opatřený látkovým páskem s bavlněnými nebo směsovými legínami.

Naše fotogalerie vám ukáže celou škálu možností, jak kardigan nosit v elegantním, svůdném, střízlivě pracovním i pohodlném volnočasovém stylu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články