Síťovina, tyl a krajka: Průhledné materiály ovládnou rok 2023. Nosit se dají i naostro

Síťovina, krajka, tyl. To jsou materiály, které budou trendy v roce 2023.
Zdroj: oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Síťované šaty se štrasem. Zara, 999 KčPřiléhavá krajková košile Zara, 499 KčSíťované body se štrasem. H&M, 999 KčTylová košile se širokými rukávy Reserved, 799 Kč+ 12 fotek+ 13 fotek

Podle Pinterestu, který díky chování uživatelů dokáže dobře předpovídat módní trendy, se letos budou nosit průhledné materiály. V kurzu bude tyl, síťovina nebo krajka. Ukážeme vám, že průhledných materiálů není třeba se bát a jak je můžete zařadit do svého šatníku.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 12. 01. 2023 18:00

Nejvíce vyhledávané jsou třpytivé šaty, krajkové topy, tylové rukávy, a dokonce průhledné kalhoty. Odhalená kůže bude letos velmi trendy a pozadu nezůstanou ani muži, kteří překvapivě nejčastěji pátrají po košili s volánky.

Síťovinu propagují především mileniálové a generace Z

Generace Z a mileniálové, kteří věří v rovnost a svobodu všech bez rozdílu, se snaží módu co nejvíce odlehčit a zjemnit pro všechna pohlaví. Možná právě proto trend síťoviny, tylu a krajek nejčastěji vyhledávají.

"Je čas vyměnit motorkářskou bundu a bojové boty za éterické detaily – bez ohledu na to, jak se identifikujete. Tento rok bude femme pro všechny. Díky spojení éterické smyslnosti se snovou kvalitou baletu je tento trend vizuálním vyjádřením ženskosti a síly," píše Pinterest.

Průhledné materiály vynesli Lily Collins i Richard Krajčo

Síťované či jinak průhledné materiály jsme mohli vidět i na mnoha celebritách při různých významných událostech. Na sobě ji měly herečky Lily Collins i Janelle Monáe, která si na premiéru filmu Na nože: Glass Onion oblékla kromě obřího klobouku ve tvaru rozkvetlé růže také červený síťovaný top, pod kterým prosvítala jen podprsenka bez ramínek. Velkou průkopnicí těchto materiálů je i zpěvačka Rihanna, která se v nich několikrát bez ostychu ukázala i bez spodního prádla.

Z tuzemských celebrit nedávno vynesl síťovanou košili herec a zpěvák Richard Krajčo. Sklidil za to ale spíše kritiku, neboť dress code Českého slavíka si žádal noblesnější oblečení. To však nic nemění na faktu, že síťovina zkrátka frčí a aktuální bude i v roce 2023.

Necítíte-li se na holou kůži, jděte na to zlehka

Nebojte se proto odhalit kůži ani tvary těla. Nezáleží, jak vysoké číslo máte zrovna na váze, nikdo vás soudit nebude. Ideální parametry v tomto směru ostatně nemají ani modelky, které mnohdy trpí podvýživou a chybí jim ženské tvary. Zapojit průhledné látky můžete i zlehka. Zkuste třeba tylové tílko přes tričko. Hezky může vypadat i roláček, legíny a přes ně dlouhé průhledné šaty ze síťoviny.

Průhledné materiály v tuzemských obchodech

Nejširší nabídku těchto modelů nabízí Zara, kde jsme našli tylové legíny i síťované šaty s kamínky, které jsou teď velmi populární. Body v kombinaci se štrasem nabízí i H&M nebo Mohito. Ostatní obchody se drží staré dobré klasiky, kterou jsou krajkované šaty se vzorem květin. S průhlednými materiály je nejčastěji spojovaná černá, očekáváme ale, že se v průběhu roku barevné spektrum rozšíří. Nosit se budou i volánky, tylové sukně a různé formy řasených halenek.

Ve fotogalerii se můžete inspirovat modely z českých e-shopů.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články