Připravena (nejen) na léto. Už nikdy podrážděná pokožka!

Připravena (nejen) na léto. Už nikdy podrážděná pokožka!
Zdroj: Braun

Konečně je tady čas šatů a sukní, jenže vám nezbývá, než obléknout i v teplém dni kalhoty. Chtěly jste se pochlubit dokonale hladkýma nohama, ale vaše práce s žiletkou dopadla neslavně…  A nezůstalo to bez následků.

Speciální projekt
Speciální projekt 15. 06. 2023 15:00

Podrážděná kůže, šupinky, rudé pupínky. Je to váš případ? Pak nezbývá než si dopřát odvar z heřmánku, jablečného octa nebo obklad vyrobený z aloe či s vychlazeným černým čajem. Anebo…

Silný a šetrný

Braun

Anebo si dopřejte domácí, ale zároveň i profesionální péči, která vám to, po čem toužíte dopřeje, ale bez nežádoucích následků. Slyšely jste už o Braun Silk-expert Pro PL5347 IPL? Pracuje s technologií Skin Pro 2.0, umí rozpoznat odstín chloupku a přizpůsobit mu výkon v každém záblesku a není tak třeba nic manuálně nastavovat. Je k pokožce extrémně šetrný, protože ovládá tři režimy, které snižují intenzitu světla.

Právě světlo je totiž tím, co tento epilátor využívá. Konkrétně jde o intenzivní pulzní světlo, které využívá přeměnu světlené energie na tepelnou. „Světelné paprsky, které epilátor vydává, zasahují melanin ve folikulech chloupků pod povrchem kůže. Tím přerušuje cyklus dorůstání chloupku. Chloupek se zahřeje a vypadne,“ vysvětluje dermatoložka Jana Housková.

Na rok bude klid

Braun

IPL epilátor je k pokožce skutečně citlivý a snadno se díky němu vyhnete podrážděné kůži, navíc je proces bezbolestný. Bohužel však není vhodný pro každého, nedoporučuje se používat v případě, že máte velmi tmavé zbarvení kůže, smůlu mají i ty z nás, které mají zrzavé či blonďaté chloupky.

Aby byl efekt opravdu dokonalý, je třeba dodržovat doporučený postup. Ten zní, že je třeba ošetření opakovat v pravidelných intervalech. IPL epilátor totiž umí zachytit chloupky ve fázi růstu, a právě opakovaným používáním, během prvního měsíce ideálně jednou týdně, později jednou za dva týdny a po čase potom podle svého individuálního pocitu můžete intervaly mezi epilací prodloužit. A abyste se měla na co těšit, je třeba říct, že první výsledky svého snažení uvidíte už za tři týdny.

A pozor, abychom nehovořily jen nohách, Braun Silk-expert Pro PL5347 IPL se hodí i v případě, že vás zlobí chloupky v obličeji – třeba na horním rtu, bradě či čelisti. A hodí se i na ošetření intimních míst…

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články