Ruce, roušky, rozestupy: Dodržujete pravidlo 3R?

Ruce, roušky, rozestupy: Dodržujete pravidlo 3R?
Zdroj: Pixabay.com

Pravidlo 3R jste jistě v souvislosti s bezpečnostními opatřeními proti nákaze koronavirem slyšeli už mnohokrát, ale nikdy není na škodu si ho připomenout. Možná se budete divit, ale i dnes existuje velké množství občanů naší země, kteří toto pravidlo nerespektují a nedodržují.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 18. 12. 2020 14:25

Pravidlo 3R se týká řádného mytí rukou, nošení roušky při pobytu v uzavřeném prostoru mezi lidmi a dodržování dostatečného rozestupu od ostatních osob. Pokud tedy tato základní pravidla v boji s koronavirem nemáte osvojena, je ten nejvyšší čas si je připomenout.

Pravidlo číslo 1: RUCE

Pravidelně a důkladně si myjte ruce teplou vodou a mýdlem nebo používejte dezinfekci. Poté, co se vrátíte odkudkoliv zpět do svého bytu, ruce si umyjte nebo vydezinfikujte co nejdříve a snažte se na nic v domácnosti nesahat. To samé platí i při vstupu do obchodu či jiné uzavřené místnosti.

Pravidlo číslo 2: ROUŠKY

Pokud se pohybujete v uzavřených prostorách, kde je vysoká koncentrace lidí, je rouška nejefektivnějším řešením zabránění přenosu nákazy. Roušku byste si měli nasadit i venku v zastavěných částech, městech a na místech, kde je pravděpodobnost, že se setkáte s jinými lidmi. Rouška do lesa opravdu není třeba!

Pravidlo číslo 3: ROZESTUPY

Pokud je to možné, udržujte minimálně dvoumetrové rozestupy, díky nimž snížíte riziko kapénkového přenosu nákazy. Další mimořádná opatření a více informací ke koronaviru naleznete na www.koronavirus.mzcr.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články