Symbolická náušnice Johnnyho Deppa: Zlatý klenot vyrobil francouzský šperkařský objev

Symbolická náušnice Johnnyho Deppa: Zlatý klenot vyrobil francouzský šperkařský objev
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Na zahájení 76. ročníku filmového festivalu v Cannes si Johnny Depp svázal vlasy do culíku. Zaujala nás jak zdobná gumička, tak i zlatá náušnice. Námořnický uzel vytvořil nadějný francouzský šperkař Emmanuel Tarpin. Symbolicky připomíná zásadní roli Johnnyho Deppa v Pirátech z Karibiku. Všimněte si i množství náramků na zápěstí. Johnnyho ruce vždy zdobí obří prsteny s lebkami a dalšími symboly. Na druhém uchu má Johnny dlouhodobě spínací špendlíky - zlatý a diamantový, které doplnil ještě třetí náušnicí, což je klasický kroužek. + 3 fotky+ 4 fotky

Herec Johnny Depp (59) je dozajista největší hvězdou letošního filmového festivalu v Cannes. Přesně rok poté, co vyhrál soud nad svojí exmanželkou Amber Heard (37), se v plné parádě prošel před blesky fotoaparátů na červeném koberci a svůj outfit znovu doladil do posledního detailu. Jedna jeho náušnice ovšem oproti ostatním vyčnívala.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 18. 05. 2023 12:08

Oblíbený herec si na červený koberec v Cannes nechal poradit od stylistky Samanthy McMillen, která pro tuto příležitost oblékala i herečky Brie Larson (33) a Elle Fanning (25). Pro Johnnyho vybrala smoking značky Dior, s níž legendární pirát z Karibiku úzce spolupracuje už několik let a neopustila jej ani v době, kdy se soudil s Amber a firmy i filmový svět od něj "pro jistotu" dávaly ruce pryč.

Aktuálně herec podepsal dvacetimilionový kontrakt na parfém Sauvage, jehož tváří je od roku 2015.

Johnny Depp miluje výrazné šperky

Dalo by se říct nudný black tie outfit doladil Depp v Cannes několika zajímavými aspekty. Už jsme psali o gumičce s kovovými kuličkami ve vlasech, ale zaujala nás také jeho náušnice v pravém uchu. Depp má šperky velice rád a často se mu ruce blyští prsteny s lebkami a dalšími drsnými symboly, ale zlatá náušnice byla jiná.

Stylistka McMillen na Instagramu prozradila, že jde o model nadějného šperkaře Emmanuela Tarpina a má skrytý význam. Znázorňuje totiž námořnický uzel, který odkazuje na Johnnyho nejslavnější roli, tedy věhlasného kapitána Jacka Sparrowa z Pirátů z Karibiku.

Emmanuel Tarpin je francouzský šperkařský objev

Třicetiletý francouzský návrhář šperků Tarpin si v roce 2018 založil ateliér pod svým jménem, vyrábí špičkové šperky a žije v Paříži. Absolvoval Ženevskou univerzitu umění a designu a před vlastní značkou pracoval pro šperkařskou firmu Van Cleef&Arpels.

V roce 2019 vytvořil kolekci pro luxusního klenotníka De Grisogona ze Švýcarska a v témže roce získal cenu za průlomového designéra roku. Ceny jeho šperků začínaly v roce 2019 na 15 tisících eurech (zhruba 355 tisíc korun). Vzhledem ke studiu sochařiny jsou některé jeho kousky opravdovým uměleckým dílem.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Emmanuel Tarpin (@emmanuel_tarpin)

Nadaný mladík se svým uměním snaží i pomáhat a část z prodeje některých jeho děl putuje ve prospěch zachování korálových útesů ve Francouzské Polynésii.

Na detail Deppových šperků z Cannes se podívejte do fotogalerie.

Zdroje informací:

Forbes.com

Instagram Emmanuel Tarpin

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články