Test červených rtěnek: Tekutá zvládne i líbání, klasickou budete během dne upravovat

Test červených rtěnek.
Zdroj: Se souhlasem Kristýny Nováčkové/koláž Lifee
Korálově neonový odstín se nedá moc dobře vyfotit, ale opravdu stojí za vyzkoušení. Maybelline SuperStay Matte Ink, odstín Heroine, 253 KčMaybelline SuperStay Matte Ink, odstín Heroine, 253 KčRtěnka s pudrovým efektem. MAC powder kiss lipstick, odstín Ruby New, 670 kčMAC powder kiss lipstick, odstín Ruby New, 670 kč+ 10 fotek+ 11 fotek

Červená rtěnka sluší všem ženám a mužům obvykle přijde velmi sexy. Vybrat si tu pravou nemusí být zrovna jednoduché. Na trhu je celá řada značek a odstínů, nehledě na to, že i vy sama máte na rtěnku specifické požadavky. S výběrem vám poradí naše kosmetická redaktorka Kristýna, která vyzkoušela červené rtěnky od 127 do 670 Kč.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 09. 02. 2023 13:59

Otestovali jsme za vás sedm červených rtěnek od značek, jako je Catrice, Rimmel, Max Factor, Maybelline a Mac. Každá má své plusy i mínusy a záleží jen na vašich preferencích. Pokud vám nevadí rtěnku během dne pravidelně upravovat, sedne vám téměř každá klasická rtěnka. Jestli si přejete rtěnku, která drží po celý den, je lepší zvolit tekutou, která ovšem rty často vysuší. Teď už jen vybrat tu pravou, s čímž vám chceme naším článkem pomoci.

Catrice Vegan Collagen Matt, 127 Kč

+ Nevysušuje rty

+ Perfektní matný odstín

+ Příjemná vůně

+ Nízká cena

- Vydrží pouze do prvního jídla či polibku

Hodnocení: Špička rtěnky má širokou plochu, proto se mi s ní velmi dobře a rychle pracovalo. Odstín mi přišel doslova perfektní a řekla bych, že asi i nejkrásnější ze všech testovaných. Zkoušela jsem se s rtěnkou napít ze sklenice vody, abych viděla, kolik jí zůstane na skle. Překvapivě tam zanechala jen mastný film a trochu barvy. Produkt má příjemnou vůni, která se vám bude bezpochyby líbit. Jedinou nevýhodou je krátká výdrž, která ale u tohoto typu rtěnky nepřekvapí.

Rimmel Lasting Finish, Tangerina, 127 Kč

+ Zářivá barva

+ Krémová textura

+ Nevysušuje rty

+ Nízká cena

- Odstín je lehce do oranžova

- Krátká výdrž rtěnky

Hodnocení: Rtěnka má zářivý odstín, který jde lehce do oranžova, což nemusí vyhovovat každému. Plocha rtěnky je poměrně úzká, tudíž se s ní budou dobře líčit i drobnější rty. Na rtech působí příjemně, hydratuje a po napití se ze sklenice po sobě nezanechává prakticky žádnou barvu. Větší zátěž, jako je líbání či jídlo, ale rtěnka nezvládne a je potřeba ji následně opravit, nebo znovu nalíčit celé rty.

MAC powder kiss lipstick, odstín Ruby New, 670 kč

+ Má příjemnou chuť a vůni

+ Hydratuje a nevysušuje rty

+ Nezanechává nepříjemný povrch na rtech

+ Jemný pudrový efekt

- Kratší výdrž

- Vyšší cena

Hodnocení: Cenově dražší produkt, kterému se podle mého názoru snadno vyrovnají levnější kousky. Odstín mě lehce zaskočil, jelikož jsem čekala plné krytí, ale textura byla spíš pudrového dojmu. Normálně bych tento fakt viděla jako mínus, ale zde je to bráno jako záměr.

MAC matte lipstick, odstín Marrakesh, 506 Kč

+ Netradiční cihlový odstín

+ Plné krytí

+ Hydratuje a nevysušuje rty

+ Nezanechává nepříjemný povrch na rtech

- Kratší výdrž

Hodnocení: Podobně jako u předešlého produktu se i této rtěnce vyrovnají cenově dostupnější kousky. Má ovšem plné matné krytí, které já osobně od rtěnky očekávám. Překvapil mě i cihlově hnědý odstín, který na rtech vypadá opravdu neobvykle a zajímavě. Rtěnka je velmi příjemná a nevysušuje. Co se týče výdrže - přežije pití, ale po jídle je potřeba rty znovu nalíčit. Právě slabší výdrž považuji za její jedinou nevýhodu.

Max Factor, Lipfinity 24 HRS, odstín 120 Hot, 200 Kč

+ V balení je navíc balzám

+ Příjemný aplikátor pro nanášení barvy

+ Vysoká výdrž

+ Nízká cena

- Velmi slabé krytí

Hodnocení: Velmi oceňuji, že v balení ke rtěnce dostanete navíc balzám, který rty příjemně hydratuje. Aplikátor produktu je navíc jeden z nejlepších, co jsem kdy vyzkoušela. Je celkově kratší a širší, tudíž se s ním snáze pracuje i v nepříznivých podmínkách, jako je třeba jízda v autě. Cena je také velmi příjemná, pokud zvážíte fakt, že dostanete dva produkty místo jednoho. Co je ovšem zásadní problém, je krytí, které je opravdu velmi slabé a působí spíše jako průhledný lesk. Pokud ovšem hledáte lesk, který vydrží neuvěřitelných 24h, pak jste ho právě našli.

Rimmel, Provocalips, odstín 500 Kiss me you fool, 177 Kč

+ V balení je navíc balzám

+ Balzám voní po broskvích

+ Vysoká výdrž

+ Nízká cena

- Na rtech nepříjemně lepí

- Po delším užívání se drolí

Hodnocení: Rtěnka s opravdu skvělým rudým odstínem, která má plné krytí a dlouhou výdrž. Produkt má z jedné strany rtěnku a z druhé balzám, který má příjemnou broskvovou vůni a nasládlou příchuť. Skoro by se zdálo, že rtěnce není co vytknout, ale ani ona není bez chybičky. Po nanesení na rtech nepříjemně lepí a po delším užívání se začíná drolit. Rtěnka se navíc opravdu pekelně odličuje.

Maybelline SuperStay Matte Ink, odstín Heroine, 253 Kč

+ Korálově červený odstín

+ Dlouhotrvající výdrž

+ Jemná textura

- Neobsahuje balzám ani lesk

Hodnocení: Přiznám se, že tento druh dlouhotrvající rtěnky je jedním z mých favoritů. I přesto, že neobsahuje žádný lesk nebo balzám, který by zvláčňoval rty, po nanesení je textura velmi jemná a příjemná. Má plné krytí a vydrží prakticky celý den. Po nanesení na rty je dobré si udělat pár obtisků do kapesníčku, který nasaje přebytečnou barvu. Co vás může v obchodě mírně zmást, je oranžový obal, který se neshoduje s odstínem rtěnky. Korálově červená bude krásná na Valentýna i v létě k vodě.

Podívejte se do galerie, jak rtěnky vypadají na rtech.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články