Veselý i strašidelný Halloween: Jak udělat atmosféru, kým se inspirovat a co pomůže vypadat děsivě

Veselý i strašidelný Halloween: Jak udělat atmosféru, kým se inspirovat a co pomůže vypadat děsivě
Zdroj: Freepik
Halloween je můj oblíbený svátek, takže se přípravou kostýmu zabývám skoro tak jako Heidi Klum ;-) Bílé kontaktní čočky cestou na party pomohly dost vyděsit. Kupodivu dospělé víc než děti.Barevné balónky udělají atmosféru na každé party, co teprve ty strašidelné. Vyzdobeno.cz, kus za 8 KčNejste-li si jistí, jestli dokážete vytvořit dostatečně hrůzný make-up, tyto čočky to zvládnou za vás, úspěch je zaručený. Alensa.cz, 199 KčWednesday Addams, děsivá holčička, kterou se pro jeden večer můžete stát taky. Partykostym.cz, 799 Kč+ 9 fotek+ 10 fotek

Halloween se u nás slaví poměrně krátce. Patříte mezi ty, kteří se těší, nebo vás spíš všudypřítomné dýně a další propriety nechávají chladnými? Tak či tak se tomuto svátku nevyhnete a je možné, že vás náš článek inspiruje k většímu zapojení se do děje a nakonec ho vezmete na milost.

Radka Franc
Radka Franc 27. 10. 2022 18:00

Někdo mu říká importovaný svátek a ignoruje ho, já ale Halloween miluji. Připravit strašidelně krásnou výzdobu patří se synem k naší oblíbené tradici. Balkón se svítící dýní, která vykukuje zpod červenajícího listí psího vína, spolu s oranžovými světýlky je prostě úžasný, a hlavně se nemůžu dočkat každoroční „strašidelné“ párty s přáteli.

Parta a oslava jako z Addamsovy rodiny

I oni si tento svátek užívají a připravují „děsivé menu“ ze sladkostí halloweenského ranku domácí výroby, doplněné kupovanýma lidskýma očima z čokolády, ušima a nosy z marcipánu, nalévá se červené víno a jiným nápojům pomůže ke krvavému odstínu trocha potravinového barviva. Loni nás hodně pobavily sněhobílé ubrousky zbrocené krvavými nápisy Help!

Stěny dostávají trochu umělé patiny pavučinami ve spreji a o zbytek dojmu se postarají hosté, kteří se na večírek těší a připravují skoro jak Heidi Klum. Ta tomuto svátku propadla natolik, že na jejím halloweenském vzhledu hodiny pracují hollywoodští mistři, aby ji prostřednictvím protetiky a latexu změnili k nepoznání.

Tlačí vás čas? Poraďte si s věcmi, co máte po ruce

Takové možnosti nejspíš mít nebudete, ale i s klasickými líčidly, pár halloweenskými kousky a s pomocí youtubových tutorialů dokážete vytvořit děsivý look i doma v koupelně. Líčidla, umělé jizvy a syntetickou krev najdete v prodejnách s kostýmy nebo je seženete na internetu. Zvlášť můžu doporučit děsivé kontaktní čočky, které odvedou polovinu práce – jsou velmi efektní.

Pokud nemáte na přípravu outfitu moc času, improvizujte. Zamyslete se, z čeho jde sestavit kostým, oblečení trochu potrhejte nebo rozstříhejte a pokropte umělou krví, kterou může nahradit i starý dobrý kečup. Pruhované tričko = děsivý pirát, kostkovaná flanelka + sekera = vražedný dřevorubec, v nejbližším obchodě pro kutily snadno sestavíte kostým Super Maria. S umně upravenou starou záclonou vytvoříte verzi ikonické „labutí“ zpěvačky Björk.

Bavte svým vzhledem sebe i přátele

Loni se mezi nejlepší a nejvtipnější nápady mých přátel zařadila „osvobozená“ Britney Spears, hospodská ze Shrecka a zombie tenisová legenda Boris Becker. Mezi mé nejúspěšnější masky patří vražedná zdravotní sestra Elle Driver z filmu Kill Bill nebo hrůzostrašná královna podsvětí, co děsila i dospělé kuřáky postávající před bary. Co to bude letos, je pořád ještě otázkou, ale jsem si jistá, že si převlek opět užiju.

V naší fotogalerii se můžete podívat, jak svou domácnost i sebe dostat do správně děsivé halloweenské formy. A nezapomeňte – dejte koledu, nebo něco provedu!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články