×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

bílé víno

Rizoto se sýrem a sušenými rajčaty

Suroviny

200 g rýže Arborio Italiamo
sýr Grana Padano Lovilio
50 g cibule
olivový olej Luccese
100 ml suchého bílého vína 
mořská sůl v mlýnku Kaniaasi 
500 ml drůbežího vývaru
30 g másla Pilos
50 g sušených rajčat Italiamo
čerstvá bazalka na ozdobení
100 g čerstvé rukoly

Postup:

Najemno nakrájenou cibuli necháme na olivovém oleji zesklovatět (v mírně rozpáleném hrnci). Přidáme neomytou rýži, kterou restujeme asi minutu, a podlijeme suchým bílým vínem. Necháme chvíli povařit, aby se víno zredukovalo. Osolíme a postupně podléváme vývarem tak, aby byla rýže jen lehce zalitá. Vaříme „al dente“ (tzn. ne úplně doměkka) 18–20 minut na mírném ohni. Rýži zjemníme studeným máslem, dochutíme nastrouhaným sýrem Grana Padano (asi 30 g) a důkladně promícháme. Rizoto by mělo mít krémovou konzistenci, ale nemělo by být vodové.

Rizoto servírujeme v hlubokém talíři. Ozdobíme kousky sušených rajčat, omytou čerstvou bazalkou a rukolou. Posypeme hoblinkami sýra Grana Padano a pokapeme olivovým olejem.

Dokonalé rizoto: Říkalo se mu pokrm chudých, nyní patří ke gurmánským skvostům

K jakému jídlu se hodí červené jídlo, k jakému bílé a k jakému bublinky?

Rychlý vinařský rádce: Co se hodí k bílému, červenému a čím podpoříte bublinky

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Eduard Kohout: Lyrik a básník českého jeviště, který miloval svobodu a ukrýval jedno tajemstvíJak vybrat svetr, který na podzim opravdu zahřeje? Naučte se číst složení a nekupujte jen podle trendůAneta Vignerová prozradila své triky v péči o pleť: Ráno se omývá studenou vodou, její krém si půjčuje i manželKrize kojení v Česku: Dnešní maminky to nemají od koho odkoukat, tvrdí laktační poradkyněChcete omládnout na těle i duchu? Choďte pozadu jako Julianne Moore, shodují se odborníciVražedné duo Ken a Barbie: Kanadu svíral strach z řádění manželského páru, který vyhledával nevinné dívky
Doporučené články
Eva Slunéčková zpovídá české designéry, o tom jak se prosadit po studiuBarva, která na sebe tuto sezonu strhla všechnu pozornost, vás překvapíŠokující pravda o parafínu! Tyto vosky jsou bezpečné, voňavé a ideální pro podzim„Moje manželka mě ponižuje před všemi, tvrdí, že je to vtip, ale mě to ubližuje,“ svěřuje se RomanKVÍZ: Jak dobře se vyznáte v tradičních specialitách světových kuchyní? Co jedí Řekové a kdo připravuje empanadasDokonale krémová bramborová kaše? Na teplotě másla záleží + 3 triky, jak ji udělat ještě lepší

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra