Rychlý vinařský rádce: Co se hodí k bílému, červenému a čím podpoříte bublinky

K jakému jídlu se hodí červené jídlo, k jakému bílé a k jakému bublinky?
Zdroj: Pinterest
K jakému jídlu se hodí červené jídlo, k jakému bílé a k jakému bublinky?Crémant de Vinselekt, Blanc de Noir 2009 sekt, 331 KčMerlot Chateau Dowina 2015, pozdní sběr, nefltrované, 265 KčChardonnay 2007 Vinum, 0,375 l, 398 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Lámete si hlavu, co naservírovat návštěvě ke sklence výtečného vína? Osvojte si jednoduché tipy párování. Máme pro vás několik základních kombinací, se kterými nikdy nešlápnete vedle! Díky nim pozdvihnete párty pro rodinu a přátele na profesionální úroveň.

Petra Járková
Petra Járková 30. 06. 2019 12:00

Co k bílému vínu?

Když je víno přirozeně sladké a vyzrálé, doporučujeme zvolit sýry s modrou plísní. K bílým vínům se také skvěle hodí paštiky, perfektní je husí nebo kachní. Chuť vlašských ořechů s medem krásně podtrhnete například odrůdou Aurelius.

K lehkým, svěžím, mladým vínům naopak volíme sýry lehké - například lučinu nebo čerstvý tvarohový sýr, který zpestříme jemným posypem červeného pepře.

Co k červenému vínu?

Osvědčenou a delikatesní kombinací je červené víno a sýry s ušlechtilou bílou nebo modrou plísní! Ideální a velmi krásná a oblíbená kombinace jsou sušené švestky s Frankovkou. Vyzrálé Rulandské modré se zase perfektně hodí k sušeným brusinkám nebo sýru Grand Moravia.

Co se hodí k bublinkám?

Oblíbený sekt je trefou do černého, můžete k němu totiž naservírovat v podstatě cokoliv. A co je důležité a velmi zajímavé? Kvalitní sekt dokáže kompletně provést celým menu. Milujete kaviár nebo tatarák z lososa? S chutí do toho! Perfektně podtrhnou chuť kvalitního Crémantu.

Univerzální jednoduchá kombinace

Výborné pečivo a kvalitní olivový olej, posolený hrubozrnnou solí s rozmarýnem, jemně posypaný červeným pepřem. Ano, v jednoduchosti je krása! A platí to i se snoubením chutí. Jedinečná a lehká kombinace, kterou můžete naservírovat absolutně k jakémukoliv druhu a barvě vína.

NA VINAŘSKÉ TIPY LETOŠNÍ SEZÓNY SE PODÍVEJTE V NAŠÍ GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články