×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

carpaccio

Letní zeleninové carpaccio: Rajčata, okurka a cibule v dokonalé harmonii chutí

Letní zeleninové carpaccio: Rajčata, okurka a cibule v dokonalé harmonii chutí

Hovězí carpaccio s kapari

Suroviny:

250 g hovězí svíčkové
mořská sůl a drcený černý pepř
1 lžíce olivového oleje
50 g kaparů v soli
4 nakládané cibulky, na tenká kolečka
3 hrsti nasekané hladkolisté petrželky
extra panenský olivový olej na zakapání
jemně strouhaný parmazán, k podávání

Postup:

Maso posypte solí a pepřem, zabalte do plastové fólie.

Svíčkovou dejte na hodinu do mrazáku, nebo na tak dlouho, aby skoro zmrzla (bude se lépe krájet na opravdu papírově tenká kolečka; nebojte se, velmi rychle roztají). Olej zahřejte na pánvi, vsypte kapary a 3–4 minuty je opékejte dokřupava. Osušte na ubrousku a nechte zchladnout.

Vybalte maso a nakrájejte ho velmi ostrým nožem na teninké plátky. Na čtyři talíře naaranžujte maso, opečené kapary, cibulku a petrželku. Zakapejte olivovým olejem, posypte parmazánem a ihned podávejte.

Hovězí carpaccio: Vzniklo kvůli dietě hraběnky Amalie Nani Mocenigo, která nesměla vařené maso

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Proužky jsou trendy vzor podzimu: Zkuste sako jako Yvetta Blanarovičová, nebo rovnou celý kostýmekNespravedlivě odsouzený David Camm: Ve vězení si za vraždu manželky a dětí odseděl 13 let, než se ukázala pravdaZákulisí focení kalendáře Proměny Fantazie 2026: Jitka Zelenková dostála svému jménu a proměnila se v múzuAgent Doyle z Profesionálů řešil drama i v soukromém životě: Martin Shaw se pět let potýkal s šílenou fanynkouNejžhavější barva podzimu v podání zářící Lucie Borhyové: Pohodlný model poskládala v tónech vínovéLenka Limberská nám ukázala skvosty ze svého botníku: Luxusní střevíčky nakupuje v Dubaji i klasické konfekci
Doporučené články
Na ELLE Rooftop Party jsme společně s Klimchi ocenili studenty fotografie z UMPRUMDevadesátkový mat ovládl přehlídky. Zvýrazní rysy a prodlouží výdrž make-upu bez efektu masky, jak na nějProměna panelákové kuchyně levně a efektivně: Stačí barva, bruska a jeden víkend3 znamení, která si umí život užít s úsměvem. Střelci se neberou příliš vážně, Váhy se umí radovat i z maličkostíTrezírovací sáčky jsou nepostradatelnými pomocníky ve sladké i slané kuchyniNevařte nic jiného! Dýňové rizoto, které si získalo redakci Apetitu

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra