×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

druhy jablek

Jablečný štrúdl

Suroviny:

1 balení listového těsta
4 jablka
3 lžíce skořicového cukru
1 vejce
hrst rozinek
hrst loupaných vlašských ořechů
hrst strouhanky
voda podle potřeby

Postup:

Do malé misky nasypeme rozinky a zalijeme je trochou vody. Rozinky necháme nabobtnat.

Jablka opláchneme a osušíme. Rozkrojíme je na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Každý kus vezmeme a nastrouháme na hrubo. Kousky jablek strouháme tak, aby nám zůstala slupka v ruce. To nám ušetří práci s loupáním.

Ořechy dáme do sáčku a paličkou na maso nebo válečkem je rozdrtíme. Listové těsto rozválíme. Pokud máte menší pekáč, těsto klidně rozdělte na více dílů.

Na rozpálené pánvi opražíme strouhanku a posypeme s ní plát listového těsta. Následně na něj poklademe nastrouhaná jablka, nasypeme oříšky a rozinky. Vše ochutíme skořicovým cukrem.

Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Jablečný štrúdl dobře zabalíme a na krajích zpevníme. V misce rozšleháme vajíčko a štrúdl s ním potřeme. Pečeme jej ve vyhřáté troubě asi 20 až 25 minut dozlatova.

Smetanu šleháme tak dlouho, dokud není pevná a tuhá. Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem a podáváme se šlehačkou.

Podzimní jablka: Zajímavosti, druhy i možnosti využití v kuchyni

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceApetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Elegance i nevkus na Českém slavíkovi: Stylistka hodnotí outfity z hudební události rokuProkletí první dámy: Charlotte Garrigue Masaryková trpěla depresemi, v sanatoriu byla na čas zbavena svéprávnostiBojím se, že z mé dcery bude navždy osamělá podivínka, svěřuje se DanaNejstylovější detail zimy 2025: Mašle a mašličky zdobí svetry i šaty, nebojte se ani maxi velikostí5 kuriozit ze svatby Alžběty II. a Philipa: Ženich se musel vzdát kouření, nevěsta dostala dar za 130 milionůBílý povlak na čokoládě není na škodu: Cukrář Josef Maršálek radí, jak takovou tabulku spotřebovat
Doporučené články
Listopadové novoluní přinese hodně osudových kroků a rozhodnutíDopis hostující šéfredaktorky prosincové ELLE: Tady Ewa!Dlouhé podzimní večery jsou tu. Kde sehnat ty nejpohodlnější outfity na domácí lenošení?„Mám opustit práci a starat se o tchyni, která mě nikdy neměla ráda?” Ptá se sama sebe Pavla9 častých chyb při pečení bábovky: Hutná ani popraskaná bábovka už nemá šanciShrinkflace v Česku sílí: Výrobci potichu zmenšují balení, zákazníci platí stále stejně

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra