×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

druhy jablek

Jablečný štrúdl

Suroviny:

1 balení listového těsta
4 jablka
3 lžíce skořicového cukru
1 vejce
hrst rozinek
hrst loupaných vlašských ořechů
hrst strouhanky
voda podle potřeby

Postup:

Do malé misky nasypeme rozinky a zalijeme je trochou vody. Rozinky necháme nabobtnat.

Jablka opláchneme a osušíme. Rozkrojíme je na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Každý kus vezmeme a nastrouháme na hrubo. Kousky jablek strouháme tak, aby nám zůstala slupka v ruce. To nám ušetří práci s loupáním.

Ořechy dáme do sáčku a paličkou na maso nebo válečkem je rozdrtíme. Listové těsto rozválíme. Pokud máte menší pekáč, těsto klidně rozdělte na více dílů.

Na rozpálené pánvi opražíme strouhanku a posypeme s ní plát listového těsta. Následně na něj poklademe nastrouhaná jablka, nasypeme oříšky a rozinky. Vše ochutíme skořicovým cukrem.

Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Jablečný štrúdl dobře zabalíme a na krajích zpevníme. V misce rozšleháme vajíčko a štrúdl s ním potřeme. Pečeme jej ve vyhřáté troubě asi 20 až 25 minut dozlatova.

Smetanu šleháme tak dlouho, dokud není pevná a tuhá. Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem a podáváme se šlehačkou.

Podzimní jablka: Zajímavosti, druhy i možnosti využití v kuchyni

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaDny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Krásná dcera Elona Muska má za sebou první přehlídku: Narodila se jako muž a s tátou už pět let nepromluvilaPrůkopnice alternativního školství Ivana Málková: Komunistům vadilo, že odmítá známky. Zatrhli jí i vánoční stromekHerečka Markéta Plánková se pochlubila talentovanými dcerami: Osmnáctiletá Agáta mluví pěti jazykyNezlomná Stella Zázvorková: Rodina chtěla, aby po dceřině smrti skončila s divadlem. Podrželi ji kolegovéHelena Vondráčková nás pustila do šatníku: Uchovává v něm stoletý klobouk po mamince i opulentní sbírku botJak Harry sbalil Meghan: Původně si brousil zuby na Courteney Cox, vše změnila jedna rozpustilá fotka
Doporučené články
Velký návrat ikonických kabelek: Na podzim budeme znovu nosit milovaný Paddington, kufříky i semišŽádná nuda dámy. Medové, karamelové a antique blond odstíny jsou hitem podzimu. Jedním z nich se pyšní i KateKvíz: Otestujte, jak dobře se vyznáte v hudbě. Kolik hudebních rekordů znáte?Komu letos vyjde všechno, na co sáhne? Lev a Střelec mají zelenou ve všemDýňový koláč: Podzimní hygge s šálkem horké kávy a dezertem provoněným skořicíVýzva Sladké trojky rozhodnuta: vyhrály želé dortíky ve tvaru planet – vesmírná pastva pro oči i chuť

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra