×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

druhy jablek

Jablečný štrúdl

Suroviny:

1 balení listového těsta
4 jablka
3 lžíce skořicového cukru
1 vejce
hrst rozinek
hrst loupaných vlašských ořechů
hrst strouhanky
voda podle potřeby

Postup:

Do malé misky nasypeme rozinky a zalijeme je trochou vody. Rozinky necháme nabobtnat.

Jablka opláchneme a osušíme. Rozkrojíme je na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Každý kus vezmeme a nastrouháme na hrubo. Kousky jablek strouháme tak, aby nám zůstala slupka v ruce. To nám ušetří práci s loupáním.

Ořechy dáme do sáčku a paličkou na maso nebo válečkem je rozdrtíme. Listové těsto rozválíme. Pokud máte menší pekáč, těsto klidně rozdělte na více dílů.

Na rozpálené pánvi opražíme strouhanku a posypeme s ní plát listového těsta. Následně na něj poklademe nastrouhaná jablka, nasypeme oříšky a rozinky. Vše ochutíme skořicovým cukrem.

Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Jablečný štrúdl dobře zabalíme a na krajích zpevníme. V misce rozšleháme vajíčko a štrúdl s ním potřeme. Pečeme jej ve vyhřáté troubě asi 20 až 25 minut dozlatova.

Smetanu šleháme tak dlouho, dokud není pevná a tuhá. Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem a podáváme se šlehačkou.

Podzimní jablka: Zajímavosti, druhy i možnosti využití v kuchyni

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceApetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Jack Nicholson: Hrdina filmu Přelet nad kukaččím hnízdem má 6 dětí s různými ženami, ale ženatý byl jen jednouFalešné pihy jsou hit večírkové sezony: Ve třpytivé verzi vás rozzáří, zkusit můžete i fixy nebo razítkoSvětoznámý fyzioterapeut Michal Novotný: Jak mít zdravé tělo a úspěch jako Roger FedererSlavný až po padesátce: Komik Louis de Funès se dlouhá léta živil jako klavírista, jeho koníčkem byla zahradaChcete, aby vás druzí pochopili? Držte se tří jednoduchých zásad, radí psycholožka VlachynskáPrvní český Bachelor Jan Solfronk má 5 kilo dole. Zhubnul po náročném rozchodu se svojí vyvolenou
Doporučené články
Když jsi příliš unavená na to se obléct, zachrání tě tyto čtyři kouskyObyčejná košile pětkrát stylově jinak: Otočená, rozepnutá nebo s kravatou.Kvíz: Pozapomenutá slova našich babiček. Vyzkoušejte si, jak jim dnes rozumímeKvíz pro dříve narozené: Otestujte své všeobecné znalosti a paměť v 10 otázkách z 10 okruhůVykrajované ořechové měsíčky: Naučte se jednoduché cukroví podle videoreceptuFastfoody v zenové zahradě na Černém Mostě. A najdete tam Popeyes, robotickou kuchyni a další trendy budoucnosti

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra