×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

druhy jablek

Jablečný štrúdl

Suroviny:

1 balení listového těsta
4 jablka
3 lžíce skořicového cukru
1 vejce
hrst rozinek
hrst loupaných vlašských ořechů
hrst strouhanky
voda podle potřeby

Postup:

Do malé misky nasypeme rozinky a zalijeme je trochou vody. Rozinky necháme nabobtnat.

Jablka opláchneme a osušíme. Rozkrojíme je na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Každý kus vezmeme a nastrouháme na hrubo. Kousky jablek strouháme tak, aby nám zůstala slupka v ruce. To nám ušetří práci s loupáním.

Ořechy dáme do sáčku a paličkou na maso nebo válečkem je rozdrtíme. Listové těsto rozválíme. Pokud máte menší pekáč, těsto klidně rozdělte na více dílů.

Na rozpálené pánvi opražíme strouhanku a posypeme s ní plát listového těsta. Následně na něj poklademe nastrouhaná jablka, nasypeme oříšky a rozinky. Vše ochutíme skořicovým cukrem.

Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Jablečný štrúdl dobře zabalíme a na krajích zpevníme. V misce rozšleháme vajíčko a štrúdl s ním potřeme. Pečeme jej ve vyhřáté troubě asi 20 až 25 minut dozlatova.

Smetanu šleháme tak dlouho, dokud není pevná a tuhá. Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem a podáváme se šlehačkou.

Podzimní jablka: Zajímavosti, druhy i možnosti využití v kuchyni

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízdaNejlepší pracnyPlněné ořechyIšlské cukrovíVajíčková pomazánkaBílková polevaMedovníkové kuličky
Články Lifee.cz
Prokleté Hrátky s čertem: Herci účinkovali v jedovatých kulisách, několik z nich stihl nepěkný osudNejkrásnější šaty letošního českého červeného koberce: Lenka Vlasáková jako hollywoodská diva, Aňa Geislerová zachrastila pivní róbouNašla jsem ve skříni luxusní šperk, ale k Vánocům ho nejspíš dostala jiná, trápí se JanaRežisérka Marie Poledňáková začínala jako dělnice v továrně, režim jí nedovolil studovat. Svého snu o filmu se ale nikdy nevzdalaKrálovny módní recyklace: Tyto slavné Češky dokazují, že opakovaně nosit stejné šaty je vrcholem eleganceStylistka radí, jak (ne)nakupovat v největších povánočních slevách: Nejhorší je vyhodit peníze za nekvalitní hadry
Doporučené články
Když je vidět to správné: Spodní prádlo povýší každý večerní outfitNa Instagramu lajkuje cizí ženy. Kdy jde o banalitu a kdy o všechno? A jak se v tom neztratitKozačky sluší v každém věku. Jaké boty nosit, když je vám čtyřicet, padesát nebo šedesátKvíz: Zimní extrémy: Víte, kde byla naměřena nejnižší teplota v historii, a kde ta nejvyšší?Pomazánka na obložené chlebíčky z vařených brambor: Jednoduchý základ krásně ozdobteJak připravit dokonalý český chlebíček: Tipy na vrstvení, oblohu a slavnostní vzhled

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra