×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

druhy jablek

Jablečný štrúdl

Suroviny:

1 balení listového těsta
4 jablka
3 lžíce skořicového cukru
1 vejce
hrst rozinek
hrst loupaných vlašských ořechů
hrst strouhanky
voda podle potřeby

Postup:

Do malé misky nasypeme rozinky a zalijeme je trochou vody. Rozinky necháme nabobtnat.

Jablka opláchneme a osušíme. Rozkrojíme je na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Každý kus vezmeme a nastrouháme na hrubo. Kousky jablek strouháme tak, aby nám zůstala slupka v ruce. To nám ušetří práci s loupáním.

Ořechy dáme do sáčku a paličkou na maso nebo válečkem je rozdrtíme. Listové těsto rozválíme. Pokud máte menší pekáč, těsto klidně rozdělte na více dílů.

Na rozpálené pánvi opražíme strouhanku a posypeme s ní plát listového těsta. Následně na něj poklademe nastrouhaná jablka, nasypeme oříšky a rozinky. Vše ochutíme skořicovým cukrem.

Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Jablečný štrúdl dobře zabalíme a na krajích zpevníme. V misce rozšleháme vajíčko a štrúdl s ním potřeme. Pečeme jej ve vyhřáté troubě asi 20 až 25 minut dozlatova.

Smetanu šleháme tak dlouho, dokud není pevná a tuhá. Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem a podáváme se šlehačkou.

Podzimní jablka: Zajímavosti, druhy i možnosti využití v kuchyni

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízdaNejlepší pracnyPlněné ořechyIšlské cukrovíVajíčková pomazánkaBílková polevaMedovníkové kuličky
Články Lifee.cz
Libuše Švormová o natáčení pohádky Jak se budí princezny: Podstoupila jsem vynucené omlazení vytažením pletiJak úspěšně řešit konflikt ve vztazích: Vyhrávají zvládnuté emoce, ne argumenty, tvrdí psycholožka Olga VlachynskáTři nejlepší outfity roku 2025 podle čtenářů Lifee: Hanka Heřmánková, Helena Vondráčková i Táňa Dyková ukázaly dokonalý stylKarel Zima několikrát balancoval na hraně smrti: Přežít dokázal vážnou autonehodu, tonutí pod jezem i dárcovství ledvinyNejoblíbenější cukroví slavných: Eva Pavlová peče tři druhy, Kvízová dáma rok co rok vylepšuje náplněTrable maskované Julie Roberts při návštěvě Prahy: V sekáči jí odmítli prodat oblečení, na letišti nevzali pas
Doporučené články
Nejlepší kulturní počiny roku 2025 očima redakce ELLESlepičí vývar pro duši: Ester Geislerová a Elizaveta Maximová o sdílení, klidu a tom, co nás drží pohromadě„Ty jsou, co?” Oblékněte se podle vánočních klasik, jako jsou Pelíšky nebo Tři oříšky pro PopelkuÚspěšná zpěvačka Kateřina Marie Tichá: Držitelka Ceny Anděl zpívala prezidentovi a má za sebou náročné obdobíRychlá masová pomazánka: Ze zbylé pečeně či vinné klobásy připravíte skvělé pohoštění pro návštěvy za pár korunHvězdička v jablku i poleno, co „kaká“ dárky! Prozkoumejte nejzajímavější vánoční zvyky, které mají rodinám zajistit lásku, peníze a štěstí po celý rok

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra