×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

druhy jablek

Jablečný štrúdl

Suroviny:

1 balení listového těsta
4 jablka
3 lžíce skořicového cukru
1 vejce
hrst rozinek
hrst loupaných vlašských ořechů
hrst strouhanky
voda podle potřeby

Postup:

Do malé misky nasypeme rozinky a zalijeme je trochou vody. Rozinky necháme nabobtnat.

Jablka opláchneme a osušíme. Rozkrojíme je na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Každý kus vezmeme a nastrouháme na hrubo. Kousky jablek strouháme tak, aby nám zůstala slupka v ruce. To nám ušetří práci s loupáním.

Ořechy dáme do sáčku a paličkou na maso nebo válečkem je rozdrtíme. Listové těsto rozválíme. Pokud máte menší pekáč, těsto klidně rozdělte na více dílů.

Na rozpálené pánvi opražíme strouhanku a posypeme s ní plát listového těsta. Následně na něj poklademe nastrouhaná jablka, nasypeme oříšky a rozinky. Vše ochutíme skořicovým cukrem.

Předehřejeme si troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Jablečný štrúdl dobře zabalíme a na krajích zpevníme. V misce rozšleháme vajíčko a štrúdl s ním potřeme. Pečeme jej ve vyhřáté troubě asi 20 až 25 minut dozlatova.

Smetanu šleháme tak dlouho, dokud není pevná a tuhá. Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem a podáváme se šlehačkou.

Podzimní jablka: Zajímavosti, druhy i možnosti využití v kuchyni

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Richard Krajčo si půjčuje produkty od své ženy: Nemá ani vlastní hřeben, prozradila Karin BabinskáTragický osud Evy Klepáčové: Všechno změnila chvíle, kdy její manžel Josef Zíma způsobil smrtelnou nehoduVlasová policie Honzy Kořínka ze Slavíka: Lucie Bílá omládla díky vlnám a Ben Cristovao vsadil na kudrnyNehřejivější kožešinové kabáty pro zimu 2025: Hebké a barevné kousky seženete i pod tisícovkuPetra Černocká slaví 76. narozeniny: Přišla o syna, dceři dopřála více tatínků a vnučka Olivie Coco jde v jejích šlépějíchTento týden v Ulici: Luděk dospěje k radikálnímu rozhodnutí, Kolda udělá Lauře žárlivou scénu
Doporučené články
I minimalistický byt může být útulný a praktický. Dokazuje mladý párPodzimní hit: Dlouhé šortky nechybí v uniformě žádné office sirenDomácí adventní kalendář pro děti uděláte snadno a potěší víc než kupovanýMuž mnoha talentů Hynek Čermák: Oblíbený herec dělal vyhazovače ve vykřičeném domě a hlídal Guns N' RosesVanilkové rohlíčky podle babičky: Připravte si nezaměnitelnou vánoční klasikuTýden s Apetitem: Lednice, pár surovin a 20 minut! 5 večeří s mezinárodním šmrncem, ať už zkusíte hummus, salát Niçoise nebo tuňákovou pomazánku

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra