×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

exotické ovoce

Marmeláda z duly:

Suroviny:

1 kg kdoulí
500 g cukru
1 kousek celé skořice
2 lžíce citronové šťávy
voda na podlití.

Postup:

Kdoule dobře omyjeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme nahrubo. Kousky lehce podlijeme vodou, přidáme celou skořici a dusíme doměkka.

Jakmile jsou kdoule měkké, vyndáme skořici, rozmixujeme je ponorným mixérem a propasírujeme přes síto (abychom odstranili tvrdé hrudky, podobné jako u hrušek).

Kdoulové pyré vrátíme zpět do hrnce a přidáme cukr - dáme vždy polovinu cukru, než váží protlak (např. 500 g cukru na 1000 g protlaku nebo 600 g cukru na 1200 g protlaku). Cukr nám marmeládu trochu naředí, pokud je přesto příliš hustá, můžeme přidat trochu vody. Směs s cukrem provaříme a přidáme citronovou šťávu.

Horkou marmeládu plníme do skleniček a ty potom zavařujeme po dobu 15 minut v hrnci napůl ponořené ve vřící vodě. Pokud máme sklenice dobře umyté nemusíme marmeládu zavařovat, ale můžeme do nich horkou marmeládu naplnit a pouze je otočit dnem vzhůru do vychladnutí.

Kdoule: Zapomenuté ovoce našich babiček, které používaly proti průjmu

Ohnuté listy jsou u ananasu dobrou předpovědí.

9× exotické ovoce a jak vybrat to perfektně zralé

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Relikviář sv. Maura má nevyčíslitelnou hodnotu: Před 40 lety ho kriminalisté vyfoukli před nosem hledači pokladůRedaktorka Lifee otestovala noční péči pro krásnější vlasy: Krém a sérum zmírnily problémy s konečky i masnou pokožkou hlavyTenistka Petra Kvitová se těší na druhé miminko: Z ročního Péti bude můj malý pomocník, svěřila seRok 2026 podle numeroložky Moniky Ben Thabetové: Začíná nová kapitola. Co zasejeme, se bude rozvíjet dalších devět letZpěvák Karel Štědrý se díky úspěšnému podnikání stal milionářem: Vydělaly mu automaty s nápojiMódní policie z premiéry filmu Milion: Denisa Nesvačilová ukázala holé břicho, dorazila i česká Pretty Woman
Doporučené články
Od baletní tyče k latexu: Slovenská zpěvačka Adéla pobláznila světFlanelová košile jako must-have zimy. Zahalte se do té nejkrásnější a zůstaňte v tepleTakhle vypadá dokonalá proměna: Bratislavský byt z roku 1932 se změnil v moderní sen s duší první republikyAlessandro Cagliostro: Šarlatán prodával lektvary lásky. Okouzlil i Marii AntoinettuRýžový papír lze proměnit ve třpytky. Přesvědčte se ve videonávoduKonec doby langoše jen z pouti! V Praze otevřela nová Langošérije, která z klasiky dělá street food fenomén roku

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra