×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

exotické ovoce

Marmeláda z duly:

Suroviny:

1 kg kdoulí
500 g cukru
1 kousek celé skořice
2 lžíce citronové šťávy
voda na podlití.

Postup:

Kdoule dobře omyjeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme nahrubo. Kousky lehce podlijeme vodou, přidáme celou skořici a dusíme doměkka.

Jakmile jsou kdoule měkké, vyndáme skořici, rozmixujeme je ponorným mixérem a propasírujeme přes síto (abychom odstranili tvrdé hrudky, podobné jako u hrušek).

Kdoulové pyré vrátíme zpět do hrnce a přidáme cukr - dáme vždy polovinu cukru, než váží protlak (např. 500 g cukru na 1000 g protlaku nebo 600 g cukru na 1200 g protlaku). Cukr nám marmeládu trochu naředí, pokud je přesto příliš hustá, můžeme přidat trochu vody. Směs s cukrem provaříme a přidáme citronovou šťávu.

Horkou marmeládu plníme do skleniček a ty potom zavařujeme po dobu 15 minut v hrnci napůl ponořené ve vřící vodě. Pokud máme sklenice dobře umyté nemusíme marmeládu zavařovat, ale můžeme do nich horkou marmeládu naplnit a pouze je otočit dnem vzhůru do vychladnutí.

Kdoule: Zapomenuté ovoce našich babiček, které používaly proti průjmu

Ohnuté listy jsou u ananasu dobrou předpovědí.

9× exotické ovoce a jak vybrat to perfektně zralé

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaDny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Dopřejte nohám omlazující péči po létě: Tipy na účinné peelingy, krémy i vyhlazující maskyJiří Růžička byl v dětství hubený jako lunt, v dospělosti v jídle neměl zábrany: Vyjedl se až na 312 kiloSložité vztahy Antonie Hegerlíkové: Manžel po ní chtěl, aby odložila dceru k matce, štěstí našla až po sedmdesátceKonopnice a Škopková ze Slunce, seno nebyly kamarádky ani mimo kamery: Helena Růžičková se s Marií Pilátovou nebavilaMódní policie z Muže roku: Alena Schillerová oblékla leopardí vzor, Petr Kotvald vsadil na flitry a kůžiNejkrásnější přechodové bundičky: Objevili jsme 30 stylových kousků, které zahřejí v chladném ránu
Doporučené články
Blue make-up trend 2025: Jak nosit oční linku i stíny v chladivé modréLast-minute dovolená: Které dovolenkové já si do kufru zabalíte vy?Jak ušetřit na chatě za elektřinu a mít přitom světlo i pohodlíLvi, připravte se na výbuch emocí. Vodnáři vám budou zrcadlem. A jak to jiskří u ostatních znamení zvěrokruhu?Cuketový tatarák: Vyzkoušejte skvělou zeleninovou chuťovku na křupavé topinceRodinný hotel Diadora Falkensteiner: Cukrárna jako od Williho Wonky, kurzy vaření i spousta zábavy na moři

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra