×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

exotické ovoce

Marmeláda z duly:

Suroviny:

1 kg kdoulí
500 g cukru
1 kousek celé skořice
2 lžíce citronové šťávy
voda na podlití.

Postup:

Kdoule dobře omyjeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme nahrubo. Kousky lehce podlijeme vodou, přidáme celou skořici a dusíme doměkka.

Jakmile jsou kdoule měkké, vyndáme skořici, rozmixujeme je ponorným mixérem a propasírujeme přes síto (abychom odstranili tvrdé hrudky, podobné jako u hrušek).

Kdoulové pyré vrátíme zpět do hrnce a přidáme cukr - dáme vždy polovinu cukru, než váží protlak (např. 500 g cukru na 1000 g protlaku nebo 600 g cukru na 1200 g protlaku). Cukr nám marmeládu trochu naředí, pokud je přesto příliš hustá, můžeme přidat trochu vody. Směs s cukrem provaříme a přidáme citronovou šťávu.

Horkou marmeládu plníme do skleniček a ty potom zavařujeme po dobu 15 minut v hrnci napůl ponořené ve vřící vodě. Pokud máme sklenice dobře umyté nemusíme marmeládu zavařovat, ale můžeme do nich horkou marmeládu naplnit a pouze je otočit dnem vzhůru do vychladnutí.

Kdoule: Zapomenuté ovoce našich babiček, které používaly proti průjmu

Ohnuté listy jsou u ananasu dobrou předpovědí.

9× exotické ovoce a jak vybrat to perfektně zralé

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízdaNejlepší pracnyPlněné ořechyIšlské cukrovíVajíčková pomazánkaBílková polevaMedovníkové kuličky
Články Lifee.cz
Prokleté Hrátky s čertem: Herci účinkovali v jedovatých kulisách, několik z nich stihl nepěkný osudNejkrásnější šaty letošního českého červeného koberce: Lenka Vlasáková jako hollywoodská diva, Aňa Geislerová zachrastila pivní róbouNašla jsem ve skříni luxusní šperk, ale k Vánocům ho nejspíš dostala jiná, trápí se JanaRežisérka Marie Poledňáková začínala jako dělnice v továrně, režim jí nedovolil studovat. Svého snu o filmu se ale nikdy nevzdalaKrálovny módní recyklace: Tyto slavné Češky dokazují, že opakovaně nosit stejné šaty je vrcholem eleganceStylistka radí, jak (ne)nakupovat v největších povánočních slevách: Nejhorší je vyhodit peníze za nekvalitní hadry
Doporučené články
Když je vidět to správné: Spodní prádlo povýší každý večerní outfitNa Instagramu lajkuje cizí ženy. Kdy jde o banalitu a kdy o všechno? A jak se v tom neztratitKozačky sluší v každém věku. Jaké boty nosit, když je vám čtyřicet, padesát nebo šedesátRakouský učitel a varhaník Franz Xaver Gruber složil legendární Tichou noc. Stala se jednou z nejznámějších vánočních písní světaPomazánka na obložené chlebíčky z vařených brambor: Jednoduchý základ krásně ozdobteJak připravit dokonalý český chlebíček: Tipy na vrstvení, oblohu a slavnostní vzhled

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra