9× exotické ovoce a jak vybrat to perfektně zralé

Ohnuté listy jsou u ananasu dobrou předpovědí.
Zdroj: Profimedia.cz
1. Granátové jablko. Nejlepší kus poznáte podle temně červené barvy bez tmavých flíčků. Dobře uzrálé avokádo má stopku zbarvenou dohněda a jeho slupka je na dotek pružná. Pozor, nikoliv měkká! To je důkaz, že bylo ovoce zamrazeno. Zajímavé je i to, že zralé granátové jablko je těžší než nezralé. Volte vždycky to těžší2. Ananas. Mocně voní? Dejte ruce pryč. Silné aroma je znakem přezrálosti, stejně jako pokud na jeho slupce zůstane po zmáčknutí důlek. Zaměřte se na listy. Jsou jemně vybledlé a na koncích se ohýbají? Berte. Výrazné, zdravě vypadající listy prozrazují, že bylo avokádo sklizeno moc brzy.3. Mango. Zelené nezralé, žluté akorát na spotřebu. To je mylná indicie. Protože existuje více mangových odrůd, které se liší barvou. Zralé avokádo je měkké a má na sobě tmavé skvrnky. Protrhla se po stisknutí slupka? Nechte ho v regále – je přezrálé.4. Pomelo. Vybrat správný kus není snadné. Jednak existují zelená i žlutooranžová pomela, takže barva nic nenaznačí. Jednak se liší tvarem – natrefit můžete na kulaté i hruškovité. Alespoň ho zkuste osahat. Tvrdé obsahuje spoustu šťávy!+ 5 fotek+ 6 fotek

Jednou mají avokádo zelené, jindy zase temně hnědé. Žluté mango nahradilo to zeleno-červené a vybrat sladké, šťavnaté granátové jablko se zdá také jako tvrdý oříšek. Kdo se v tom má vyznat, že? Nevzdávejte se. S tímto průvodcem se naučíte vybírat perfektně zralé exotické ovoce jako domorodec. Ta šup do galerie!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 16. června 2017

Zdroj: BrightSide

Škola líčení: Vizážistka Diana Vitikačová vysvětluje, jak předejít nejčastějším chybám v líčení

Škola líčení: Vizážistka Diana Vitikačová vysvětluje, jak předejít nejčastějším chybám v líčení

Další články