×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

farmy

Vepřové karé na páře, smažené rajče a pečená dýně s lilkem
400g bio vepřového karé (bio vepřová pečeně bez kosti) - seženete například zde: Biofarma
Sasov
2 tvrdší bio rajčata
2 bio vejce
100g hladké bio mouky
100g prosáté strouhanky z bílého pečiva
0,5l bio řepkového oleje na smažení
1 máslová bio dýně
2 bio lilky
1 stroužek česneku
sůl
pepř
vinný ocet
panenský olivový bio olej
Vepřové karé zbavíme blány, důkladně osolíme, opepříme a polijeme vinným octem, zabalíme do
alobalu, nebo potravinové fólie a necháme alespoň hodinu odpočinout.
Pokud máme k dispozici parní troubu nebo konvektomat, nastavíme režim páry 65°C na cca 3 hodiny.
Pokud nemáme k dispozici parní troubu, použijeme alobal a dáme karé do trouby na 80°C na cca dvě
hodiny.
Pod grilem v troubě necháme péct lilky a dýni. Máme-li k dispozici gril, necháme na něm zeleninu ze
všech stran spálit, dokud není zcela měkká. (Lilek je hotový poměrně rychle, dýně trvá mnohem déle.)
Vydlabeme upečenou dužinu dýně a ochutíme solí, olivovým olejem a kapkou vinného octa. Taktéž
vydlabeme upečenou dužinu lilku, rozmačkáme vidličkou a ochutíme utřeným česnekem, solí, olivovým
olejem a kapkou vinného octa.
Z rajčete odřízneme "čepičku", spodek a vršek a rozpůlíme ho. Tak získáme dva silnější řízky rajčete a
obalíme v mouce, našlehaných vejcích a prosáté strouhance a osmažíme v rozehřátém řepkové oleji
dozlatova.
Podáváme předvařené a ze všech stran opečené vepřové karé nakrájené na plátky, pyré z dýně a lilku a
smažené rajče.

Recepty šéfkuchaře Huga Hromase: Každý komponent je český, chutný a má svůj příběh

Ublížili byste zvířeti kvůli kožichu?

Ochránci zvířat slaví úspěch: Kožešinové farmy zejí prázdnotou

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Nepromokavé podzimní bundy a pláště mohou být trendy: Našli jsme 24 stylových kousků do deštěNávod stylistky, jak efektivně vytřídit šatník: Nevynechejte ani jednu z fází, mají svůj významCukrářka Iveta Fabešová má trik na drobné poranění při pečení: Poradila mi ho maminkaNovodobý řecký hrdina: Dimitrios Itsios skolil více než 230 nacistických vojáků, po smrti se stal celebritouVětší rty a dokonalá výdrž: Konturky se letos na podzim halí do tmavých odstínůJeho trpělivost nezná mezí: Herec James Brolin musel Barbru Streisand žádat o ruku hned třikrát
Doporučené články
Mistrný návrat odhalených zadků. Džíny z devadesátek, které zase pobouřily světFalešné mikádo bez kadeřníka: Vlasový hack od sester Olsen, kterému propadli úplně všichniZ pavlačového domu sen: Rekonstrukce domu v Nuslích bourá stereotypy městského bydleníKvíz: Co všechno víte o zpěvačce Madonně. Slyšeli jste o jejím příbuzenském vztahu s papežem?Chyby při vaření kynutého knedlíku: Špatná volba mouky i nedostatečné kynutíJíte po šesté? Skvěle! 5 mýtů, které vám ničí zdraví: Proč musíte počkat 30 minut s čištěním zubů a co s detoxem radí David Erban a Šárka Knížková

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra