×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

intenzivní vůně

Marmeláda z duly:

Suroviny:

1 kg kdoulí
500 g cukru
1 kousek celé skořice
2 lžíce citronové šťávy
voda na podlití.

Postup:

Kdoule dobře omyjeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme nahrubo. Kousky lehce podlijeme vodou, přidáme celou skořici a dusíme doměkka.

Jakmile jsou kdoule měkké, vyndáme skořici, rozmixujeme je ponorným mixérem a propasírujeme přes síto (abychom odstranili tvrdé hrudky, podobné jako u hrušek).

Kdoulové pyré vrátíme zpět do hrnce a přidáme cukr - dáme vždy polovinu cukru, než váží protlak (např. 500 g cukru na 1000 g protlaku nebo 600 g cukru na 1200 g protlaku). Cukr nám marmeládu trochu naředí, pokud je přesto příliš hustá, můžeme přidat trochu vody. Směs s cukrem provaříme a přidáme citronovou šťávu.

Horkou marmeládu plníme do skleniček a ty potom zavařujeme po dobu 15 minut v hrnci napůl ponořené ve vřící vodě. Pokud máme sklenice dobře umyté nemusíme marmeládu zavařovat, ale můžeme do nich horkou marmeládu naplnit a pouze je otočit dnem vzhůru do vychladnutí.

Kdoule: Zapomenuté ovoce našich babiček, které používaly proti průjmu

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaLetní Dny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Těsto na pizzuSýrová omáčkaCaesar salátKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévky
Články Lifee.cz
Ledecký, Janda, Hejma i Ryba: Speciál pořadu Na Kafeečko rozjede fantastické Hudební létoBrutálně zavražděná Ashley Ellerin: Plánovala rande s Ashtonem Kutcherem, hollywoodský rozparovač ho ale předběhlMix noblesy i extravagance: Jak se oblékly hvězdy na očekávané filmové premiéry Sbormistra a Duchoně ve VarechTomáš Třeštík odhalil, jak vznikají jeho balkonovky: Bytem nám prošlo 4 500 lidí, některé jsem odmítnulSkutečný Rain Man Kim Peek měl IQ 87. Přesto dokázal číst dvě stránky najednou, každou jedním okemLuxusní róby z večírku pod Imperialem: Verešová s dcerou Vanessou ukázaly křivky, Vémola obohatila dekolt peřím
Doporučené články
Nejkrásnější účesy z Varů: Roku 2025 dominují nedbalé drdoly, přirozené vlny a dramatický wet lookStanislav Majer: Držitel Českého lva o filmech, které ho rozesmějí a rozpláčouDechberoucí proměna: Ze skladiště se stal dokonalý pokoj pro dva kluky, co nutně potřebovali vlastní prostorKvíz: Dokážete najít chybu ve větě? Přimhouříme oči a když se spletete dvakrát, bude to ještě na dvojkuJelení úplněk v Kozorohu je ve znamení letní přírody: Berani ocení borůvkové řezy a Panny cuketový bramborákHaló, ještě než odletíte, nezapomeňte si dát na letišti něco dobrého. V Praze si přijdou na své foodies, vegani i milovníci guláše. V Brně to tak slavné není

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra