×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

smažák

Smažený sýr:

Suroviny:

4 plátky sýra, silné necelý 1 cm
1 vejce, 1 lžíce mléka a 1–2 lžíce hladké mouky
domácí strouhanka z bílého pečiva
olej na smažení
1 kg brambor, oloupaných a pokrájených
sůl + 50 g másla + nasekaná petrželka nebo pažitka.

Postup:

Do osolené vody dejte vařit brambory. Do vajec s mlékem postupně zašlehejte tolik mouky, až vznikne hladké těstíčko hustoty těsta na lívance. Namočte do něj vždy plátek sýra a pak ho obalte ve strouhance. Postup ještě jednou opakujte, aby sýr při smažení nevytékal. Když jsou brambory skoro měkké, začněte smažit sýr v 1 cm vysoké vrstvě rozpáleného oleje, a to z obou stran dozlatova. Nechte krátce okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte, dokud je sýr tekutý, s vařenými bramborami omaštěnými máslem a s tatarskou omáčkou.

Populární smažený sýr: Zkuste ho udělat v troubě, strouhanku nahraďte kukuřičnými lupínky

Smažený sýr: 

Suroviny:

4  ks hermelín
40  g hladká mouka
2  ks vejce
sůl
100  g houska
slunečnicový olej.

Postup:

Hermelín podélně rozřízneme na dva plátky. Každý navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce.

Potom namáčíme v rozšlehaném vejci osoleném špetkou soli a nakonec obalujeme ve strouhance. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Fenomén a postrach dietologů "smažák": Existoval už ve středověku, ale bez tatarské omáčky

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Křehká kráska Jana Plodková umí vzít za práci: Pochlubila se nám, co všechno dělá na chalupě v KrkonošíchNeústupný Gustáv Valach: Kvůli své víře vyměnil herectví za práci s bagremMóda z večírku Českého slavíka: Marta Jandová sladila rtěnku s mašlí na prsou, Moniku Absolonovou hřál kožíšekStylové kožené midi sukně podle českých krásek: Kombinujte je se svetrem nebo bílou košilí a zapojte doplňkyRady stylistky ve 100. dílu pořadu 3 minuty stylu: Jak to vypadá, když se neřídíte pouze konfekční velikostíRelikviář sv. Maura má nevyčíslitelnou hodnotu: Před 40 lety ho kriminalisté vyfoukli před nosem hledači pokladů
Doporučené články
Listopad ve světě celebrit: Kdo je nejvíc sexy muž světa, s kým už oficiálně chodí Jennifer Aniston a reakce Davida Beckhama na titul rytířeNahý make-up: Nejlepší paletky, které by neměly chybět žádné ženěTakhle vypadá dokonalá rekonstrukce: Zapomenutá roubenka v srdci KokořínskaPadesátka jako čas na inventuru v životě: Koho a co propustit, aby se vám žilo lépeJak upéct panenku je častou otázkou začátečníků. Vsaďte na jednoduchou úpravuTo jste netušili! Jíte jablka každý den? Pak zjistěte, co to dělá s vaším tělem aneb vliv na imunitu, zažívání i stárnutí

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra