×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

smažák

Smažený sýr:

Suroviny:

4 plátky sýra, silné necelý 1 cm
1 vejce, 1 lžíce mléka a 1–2 lžíce hladké mouky
domácí strouhanka z bílého pečiva
olej na smažení
1 kg brambor, oloupaných a pokrájených
sůl + 50 g másla + nasekaná petrželka nebo pažitka.

Postup:

Do osolené vody dejte vařit brambory. Do vajec s mlékem postupně zašlehejte tolik mouky, až vznikne hladké těstíčko hustoty těsta na lívance. Namočte do něj vždy plátek sýra a pak ho obalte ve strouhance. Postup ještě jednou opakujte, aby sýr při smažení nevytékal. Když jsou brambory skoro měkké, začněte smažit sýr v 1 cm vysoké vrstvě rozpáleného oleje, a to z obou stran dozlatova. Nechte krátce okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte, dokud je sýr tekutý, s vařenými bramborami omaštěnými máslem a s tatarskou omáčkou.

Populární smažený sýr: Zkuste ho udělat v troubě, strouhanku nahraďte kukuřičnými lupínky

Smažený sýr: 

Suroviny:

4  ks hermelín
40  g hladká mouka
2  ks vejce
sůl
100  g houska
slunečnicový olej.

Postup:

Hermelín podélně rozřízneme na dva plátky. Každý navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce.

Potom namáčíme v rozšlehaném vejci osoleném špetkou soli a nakonec obalujeme ve strouhance. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Fenomén a postrach dietologů "smažák": Existoval už ve středověku, ale bez tatarské omáčky

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízdaNejlepší pracnyPlněné ořechyIšlské cukrovíVajíčková pomazánkaBílková polevaMedovníkové kuličky
Články Lifee.cz
Vánoční večírková etiketa v praxi: Vaše gesta i způsob držení skleničky o vás prozradí mnohéBizarní vánoční zvyky ve světě: Norové schovávají košťata, Ukrajinci dávají na stromek pavouky a Portugalci večeří s mrtvýmiMartina Pártlová řeší počet dárků pro dcerku pod stromečkem: Babička bojkotuje naše pravidlaZámecký pán Karel Roden našel zálibu v hospodaření a má i nový titul: Ambasadorem je díky tomu, že šíří dobé jméno naší zeměMódní policie z večírku Ordinace: Mahulena Bočanová přidala trendy síťovinu do mokasín, Zlata Adamovská oblékla mikinové šaty10 slavných párů, které si roku 2025 daly sbohem: Langmajer vyměnil manželku za missku, Čech se rozvedl s krásnou Martinou
Doporučené články
4 designérské kusy nábytku z druhé ruky, za kterými se vyplatí cestovatPět zvyků, které k Vánocům prostě patří a jak se na ně patřičně obléctKvíz: Od Twiggy po novodobé královny Instagramu: Jak dobře znáte ikony krásy?Poslední novoluní roku 2025: Čas na tiché bilancování i odvážné nové starty. Astrolog poradí, co si přátRecepty z českých pohádek: Co takhle sekyrkovou polévku podle Honza málem králem?Tradiční staročeský recept na vánoční klasiku: Houbový kuba vrací na stůl chuť poctivých českých Vánoc

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra