×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

smažák

Smažený sýr:

Suroviny:

4 plátky sýra, silné necelý 1 cm
1 vejce, 1 lžíce mléka a 1–2 lžíce hladké mouky
domácí strouhanka z bílého pečiva
olej na smažení
1 kg brambor, oloupaných a pokrájených
sůl + 50 g másla + nasekaná petrželka nebo pažitka.

Postup:

Do osolené vody dejte vařit brambory. Do vajec s mlékem postupně zašlehejte tolik mouky, až vznikne hladké těstíčko hustoty těsta na lívance. Namočte do něj vždy plátek sýra a pak ho obalte ve strouhance. Postup ještě jednou opakujte, aby sýr při smažení nevytékal. Když jsou brambory skoro měkké, začněte smažit sýr v 1 cm vysoké vrstvě rozpáleného oleje, a to z obou stran dozlatova. Nechte krátce okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte, dokud je sýr tekutý, s vařenými bramborami omaštěnými máslem a s tatarskou omáčkou.

Populární smažený sýr: Zkuste ho udělat v troubě, strouhanku nahraďte kukuřičnými lupínky

Smažený sýr: 

Suroviny:

4  ks hermelín
40  g hladká mouka
2  ks vejce
sůl
100  g houska
slunečnicový olej.

Postup:

Hermelín podélně rozřízneme na dva plátky. Každý navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce.

Potom namáčíme v rozšlehaném vejci osoleném špetkou soli a nakonec obalujeme ve strouhance. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Fenomén a postrach dietologů "smažák": Existoval už ve středověku, ale bez tatarské omáčky

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceApetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Na lovu za top trendem sezony: Redaktorka Lifee objevila nejkrásnější svetry s krátkým rukávemZáhada kluka z komína: Joshua Maddux vyrazil na procházku, po sedmi letech našli jeho tělo na prazvláštním místěCvičicí pětiminutovka Saskie Burešové: Díky krátkému rannímu rituálu je fit i před osmdesátkouNejvětší trápení Zory Ully Keslerové: Česká královna italských hororů přišla těsně po porodu o synaUltramódní outfit Heidi Janků pro 60+: Černobílou kombinaci perfektně rozsvítí zlatá kabelkaJak nosí klobouky slavné ženy: Podzim přeje eleganci Saskie Burešové i pánskému stylu Terezy Maxové
Doporučené články
Top deset vlněných kabátů, které obstojí i v nejchladnějších dnechExfoliace pleti kyselinami AHA, BHA, PHA a LHA: Jděte na to jemně, ale účinně jako KorejkyKvíz: Prověřte svou paměť: Zvládnete nejznámější dějepisná data ze základky?Když divadla stávkovala, ulice se stala jevištěm: Vzpomínka na osobnosti 17. listopaduŠoulet je židovské jídlo. Stejně se připravuje i staročeský pokrm kočičí svatbaSlavnostní menu začíná! Tatarák z červené řepy: Punčochář radí, jak na něj, aby byl jako pravý hovězí

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra