×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

smažák

Smažený sýr:

Suroviny:

4 plátky sýra, silné necelý 1 cm
1 vejce, 1 lžíce mléka a 1–2 lžíce hladké mouky
domácí strouhanka z bílého pečiva
olej na smažení
1 kg brambor, oloupaných a pokrájených
sůl + 50 g másla + nasekaná petrželka nebo pažitka.

Postup:

Do osolené vody dejte vařit brambory. Do vajec s mlékem postupně zašlehejte tolik mouky, až vznikne hladké těstíčko hustoty těsta na lívance. Namočte do něj vždy plátek sýra a pak ho obalte ve strouhance. Postup ještě jednou opakujte, aby sýr při smažení nevytékal. Když jsou brambory skoro měkké, začněte smažit sýr v 1 cm vysoké vrstvě rozpáleného oleje, a to z obou stran dozlatova. Nechte krátce okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte, dokud je sýr tekutý, s vařenými bramborami omaštěnými máslem a s tatarskou omáčkou.

Populární smažený sýr: Zkuste ho udělat v troubě, strouhanku nahraďte kukuřičnými lupínky

Smažený sýr: 

Suroviny:

4  ks hermelín
40  g hladká mouka
2  ks vejce
sůl
100  g houska
slunečnicový olej.

Postup:

Hermelín podélně rozřízneme na dva plátky. Každý navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce.

Potom namáčíme v rozšlehaném vejci osoleném špetkou soli a nakonec obalujeme ve strouhance. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Fenomén a postrach dietologů "smažák": Existoval už ve středověku, ale bez tatarské omáčky

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceApetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Nejlepší zimní kabát podle návrhářky Beaty Rajské: Vsaďte na vlnu, jeden dlouhý model je nezbytnost pro každou ženuHerečka Zuzana Bydžovská překvapila změnou vzhledu: Šediny jí nevadí, stárne s gráciíTanečník Heleny Vondráčkové: Mám přísnou dietu, abych s Helenkou udržel krok, říká Tomáš SlavíčekJediné boty, které užijete po celý rok: Klasické černé či béžové lodičky do špičky nezklamou v žádné situaciSpeciální masáž, která pomůže ke krásné pleti: Delikátní ošetření má efekt na obličejové svaly, slibuje odborníkNataša Tanská: Role Barunky v Babičce ji vynesla mezi hvězdy filmu, kvůli nemoci ale musela s hraním skončit
Doporučené články
Zimní záchrana pleti: Účinné tipy, jak rychle zkrotit zarudnutí z mrazuZ Kašmíru i vlny: 10 nejkrásnějších copánkových svetrů, které milují SkandinávkyTest: Jaké postavě z Harryho Pottera se nejvíce podobáte?“Odešla jsem z korporátu a začala dělat to, co mě baví. Můj manžel se za mě stydí,” je smutná NatašaCo se zbylou rýží od oběda? Řešení je prosté, připravíme z ní další chutné jídloPoslední šance: Některé houby rostou ještě v listopadu! Vyrazte na lišky či holubinky, pozvednou nejen polévku

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra