×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

smažák

Smažený sýr:

Suroviny:

4 plátky sýra, silné necelý 1 cm
1 vejce, 1 lžíce mléka a 1–2 lžíce hladké mouky
domácí strouhanka z bílého pečiva
olej na smažení
1 kg brambor, oloupaných a pokrájených
sůl + 50 g másla + nasekaná petrželka nebo pažitka.

Postup:

Do osolené vody dejte vařit brambory. Do vajec s mlékem postupně zašlehejte tolik mouky, až vznikne hladké těstíčko hustoty těsta na lívance. Namočte do něj vždy plátek sýra a pak ho obalte ve strouhance. Postup ještě jednou opakujte, aby sýr při smažení nevytékal. Když jsou brambory skoro měkké, začněte smažit sýr v 1 cm vysoké vrstvě rozpáleného oleje, a to z obou stran dozlatova. Nechte krátce okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte, dokud je sýr tekutý, s vařenými bramborami omaštěnými máslem a s tatarskou omáčkou.

Populární smažený sýr: Zkuste ho udělat v troubě, strouhanku nahraďte kukuřičnými lupínky

Smažený sýr: 

Suroviny:

4  ks hermelín
40  g hladká mouka
2  ks vejce
sůl
100  g houska
slunečnicový olej.

Postup:

Hermelín podélně rozřízneme na dva plátky. Každý navlhčíme vodou a obalíme v hladké mouce.

Potom namáčíme v rozšlehaném vejci osoleném špetkou soli a nakonec obalujeme ve strouhance. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Fenomén a postrach dietologů "smažák": Existoval už ve středověku, ale bez tatarské omáčky

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceApetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Sériový vrah Andrej Čikatilo se při čtení svého psychologického posudku rozplakal. V soudní síni musel být v kleciNejkrásnější boty s kožešinou na zimu 2025: Vyberte si modely, které udrží vaše nohy v teple i za mrazuNávrhář Lukáš Macháček chce letos změnit módu na Slavících: Monika Absolonová bude úplně jináElegance i nevkus na Českém slavíkovi: Stylistka hodnotí outfity z hudební události rokuProkletí první dámy: Charlotte Garrigue Masaryková trpěla depresemi, v sanatoriu byla na čas zbavena svéprávnostiBojím se, že z mé dcery bude navždy osamělá podivínka, svěřuje se Dana
Doporučené články
Pomůže vám usnout a nic vás nestojí. Sprcha ve tmě je novým wellness hitemListopadové novoluní přinese hodně osudových kroků a rozhodnutíJazykový kvíz: Rozumíte brněnskému hantecu, nebo jenom tušíte, co je šalina?Znamení zvěrokruhu, která se umí přizpůsobit každé situaci: Blíženci umí rychle reagovatTatrankové pracny, hrnečkové kokosky nebo křehké pusinky: Tyhle druhy cukroví můžete péct už teď a skoro bez práceSlavnostní menu pokračuje: Hříbkové carpaccio podle Jana Punčocháře připravíte za pár minut, ale ohromí i opravdové gurmány

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra