13 svatebních účesů ke 13 různým výstřihům. Buďte nevěstou, z níž nikdo nespustí oči

Nevhodně zvolený účes může „pohřbít“ i sebekrásnější svatební šaty. Víte, který pasuje k těm vašim?
Zdroj: Profimedia.cz

Drdol, nebo rozpuštěné? Máte dilema, nevěsty? Usnadníme vám to, neboť svatbu si má člověk především užít a ne mít kolem ní starosti. Tento průvodce vám pomůže se rychle zorientovat v typech výstřihů svatebních šatů a účesech, které s nimi dokonale ladí. Objevte svou podobu bohyně!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 03. 07. 2017 14:06

1. Lodičkový výstřih

Profimedia.cz

Čím se vyznačuje:

Patří k nejelegantnějším výstřihům, které odhalují ženskou šíji v decentně provokativní podobě. Zvýrazňuje ramena a opticky je rozšiřuje, nedoporučuje se tedy nevěstám se širšími zády. Úzká ramena naopak umí vizuálně rozšířit. Nehodí se pro ženy s krátkým krkem a objemnějším poprsím.

Perfektní účes:

Drdol. Tady není pochyb o dokonalém účesu. Sepnuté vlasy odhalí vaši šíji a v ženichově mysli probudí hříšné myšlenky. Rozpuštěné kadeře by zahalily i tu malou odhalenou část nad výstřihem. A důmyslně střižené šaty by proměnily v „nudu“.

***

2. Asymetrický výstřih

Profimedia.cz

Čím se vyznačuje:

Dramatičností a odvážností. Asymetrická róba bude slušet ženám s úzkými rameny díky mírně rozšiřujícímu efektu v oblasti hrudníku. Vynikne v ní také dlouhý krk a pěkné klíční kosti. Záleží ale na zdobení ramínka. To s volány dodá objem do horní části trupu. Proto by se mu měly vyhnout ženy s větším poprsím.

Perfektní účes:

Nepřekombinovaný. Asymetrické šaty poutají samy o sobě dost pozornosti a složitý účes by je posunul do kategorie „kýčovité“. Volte drdol nebo elegantní culík. Vysoce posazený nechte volně splývat, nízký přehoďte přes holé rameno.

***

3. Ramínka za krk

Profimedia.cz

Čím se vyznačují:

Existuje několik verzí tohoto výstřihu. „Otevřený“ typ se vyznačuje hlubším výstřihem do „V“, z nějž vybíhají ramínka směrem za krk, přičemž se postupně zužují. „Uzavřený“ střih zahaluje střední část hrudníku a odkrývá ramena, postrádá tedy výstřih. Sedí ženám s postavou ve tvaru přesýpacích hodin. Odolat by jim naopak měly nevěsty s velkými ňadry a širšími pažemi.

Perfektní účes:

Sepnuté vlasy. Ať už do vysokého culíku, copu nebo drdolu. Tento typu šatů prokresluje ramena a šíji. Tak je odhalte. Ženich z tajemných záhybů vašeho těla nespustí oči.

***

4. Odhalená záda

Profimedia.cz

Čím se vyznačují:

Rafinovaným sexy efektem. Podtrhují sex-appeal ženy vkusným způsobem a mohou si dovolit odhalit větší plochu těla než hluboký výstřih, aniž by sklouzávaly do sekce kýčů. Co je na nich nejlepší, že se hodí prakticky pro všechny typy postav. U každé je ale třeba dávkovat míru odhalení jinak. Štíhlé ženy si mohou dovolit provokativní výstřih až bedrům, silnější by měly být opatrnější a nedovolit výstřihu zabíhat k linii pasu a boků.

Perfektní účes:

Ten, který dá vyniknout zádům. Záleží na předním řešení a celkovém zdobení róby. Opět pozor na překombinování – jednodušší volba je většinou ta lepší než experimentování. Nechte hřívu splývat za uchem na rameni, nebo ji svažte do drdolu či nízkého ohonu na jedné straně. 

***

6. Zvýšený lem („stojáček“)

Profimedia.cz

Čím se vyznačuje:

Elegancí a decentností. Šaty se zvýšeným lemem v oblasti krku umí být zatraceně sexy tím nejméně násilným způsobem. Pokud zvolíte správnou výšku stojáčku. Nikdy by neměl sahat těsně pod bradu, jinak vyvolá efekt „vznášející se hlavy“, tedy té jakoby oddělené od zbytku těla. Zvýšený lem přidává objem v oblasti krku – ocení ho ženy s delším či užším krkem. Stejně jako nevěsty s úzkými rameny.

Perfektní účes:

Ten, co nechá vyniknout obepnutou šíji. Stojáček přiléhá ke krku, což dokáže být stejně sexy, jako když ho ženy nechají dýchat. Proto by měl dostat příležitost oslnit okolí. To mu umožní drdol nebo vlasy volně splývající na zádech.

***

7. Výstřih do „V“

Profimedia.cz

Čím se vyznačuje:

Ženskostí. Přitahuje totiž pozornost k dekoltu. Takový výstřih dokáže hezky čarovat s neharmonickými částmi postavy, jako je kratší krk, kulatý nebo čtvercový obličej. Výstřih do „V“ protahuje šíji i postavu, a zamilují si ho tak ženy s velikostí L a výše.

Perfektní účes:

Záleží na typu postavy. Vytáhlé, hubené ženy s úzkými rameny by měly dát pozor, zdali by stažený drdol neodhaloval až příliš kůže a nezdůrazňoval vystouplé kosti. Ačkoliv tento střih ukazuje dost, nebojte se hřívu vyčesat do drdolu či culíku. Nebo napůl rozpuštěného drdolu. V horkých letních dnech to obzvlášť oceníte.

***

8. Korzet

Profimedia.cz

Čím se vyznačuje:

Odhalují ramena, dekolt a šíji v plné parádě. Pokud se pyšníte vizuálně vyváženým hrudníkem, jděte do nich! Pro ženy s malým a naopak velkým poprsím ale spíš budou na obtíž – mohou sjíždět dolů. Zamaskují i dlouhý krk a úzký střih kratší postavu.

Perfektní účes:

Máte volnou ruku. Zatímco stažené vlasy zdůrazní linii ramen a šíje, rozpuštěné částečně zahalí ramena a dodají sebedůvěru a pohodlí všem nevěstám, které touží být během svého velkého dne uvolněné. Přihlédněte i ke střihu a zdobení šatů. A vyvažte je padnoucím účesem.

***

9. Kulatý výstřih

Profimedia.cz

Čím se vyznačuje:

Univerzálností a prostorem pro kreativitu. Sluší všem ženám bez ohledu na jejich křivky. Nejste-li v módě zběhlé, neměly byste s kulatým výstřihem šlápnout vedle.

Perfektní účes:

Nechte si poradit od kadeřnice a známých, jejichž vkusu důvěřujete. Nelze s jistotou doporučit jeden účes. Záleží na materiálu, zdobení a střihu šatů. Rozpuštěné vlasy zdůrazní ženskou smyslnost, stažené maximalizují eleganci a nechají vystoupit do popředí zajímavou strukturu šatů.

***

10. Dlouhé rukávy

Profimedia.cz

Čím se vyznačují:

Jsou nesmírně slavností, sexy a elegantní v jednom. Zvlášť pokud experimentují s různou tloušťkou materiálu. Průsvitné rukávy s krajkou propůjčí nevěstě punc tajemnosti. Ženich se nebude moct dočkat svatební noci, až nakoukne pod síťku... 

Perfektní účes:

Drdol, napůl stažené vlasy i zcela rozpuštěné. Nechte se vést intuicí i osobním stylem.

***

11. Čtvercový výstřih

Profimedia.cz

Čím se vyznačuje:

Zdůrazněním ramen. Hranatý výstřih opticky rozšiřuje ramena, takže se do něj zblázní majitelky těch užších. Skvěle vyváží i širší či oblejší zadeček a umožní zazářit pěkným ramenům. Jen nevěsty s hranatým tvarem obličeje by se raději měly poohlédnout po jiných.

Perfektní účes:

Splývavé kadeře zjemní ostré záhyby a zdůrazní ženský element. Hladký drdol či ohon naopak dodají vzhledu špetku dramatičnosti. Nechají rovněž vyniknout smyslné ženské křivky v přiléhavém modelu.

12. Srdcový výstřih

Profimedia.cz

Čím se vyznačuje:

Smyslností. Vždyť ústí do žlábku ňader… Šaty s tímto výstřihem umí vykouzlit ženské křivky tam, kde chybí. Nebo je nádherně zvýraznit.

Perfektní účes:

Necháte-li vlny tančit po ramenou, metamorfóza v bohyni bude dokonána. Nicméně se závojem si lépe rozumí drdol.

***

13. Spadlá ramínka

Profimedia.cz

Čím se vyznačují:

Provokativností. Jako by nechtěně sklouzla. Fungují tak coby akcelerátor mužské představivosti… Už na pohled je zřejmé, že opticky rozšiřují ramena, a prokážou tak dobrou službu jedině nevěstám s těmi užšími. Dodají jim šíři, najdou si tedy příznivkyně i mezi majitelkami postav ve tvaru hrušky. Decentně rovněž zvýrazní dekolt obdařených žen.

Perfektní účes:

Ten odhalující hrudník. Nemusíte se ale jen uchylovat ke staženým vlasům. Postačí hřívu „odhodit“ za ramena. Drdol či ohon nicméně zdůrazní pěknou šíji.

Autorka článku: Andrea Vránová  

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články