4 filmové horory, které se staly skutečností

Tyto horory byly inspirací vrahům a násilníkům.
Zdroj: fdb.cz
Tyto horory byly inspirací vrahům a násilníkům.V roce 2004 paranoidní schizofrenik zavraždil pod vlivem drog čtyři lidi a dva další zranil. Později se ukázalo, že byl inspirován Noční můrou v Elm Street a měl touhu se stát slavným sériovým vrahem.17. listopadu 1994 sledovala Lisa Stellwagen a její dlouholetý přítel tento film. Když film dokoukali, šli si oba lehnout. Zhruba ve tři hodiny ráno se Lisa probudila a zjistila, že její přítel Daniel stojí nehybně u její strany postele a podivně se na ni dívá.Dva mladí chlapci chtěli mučit lidi stejně, jako to viděli ve filmu Saw.+ 1 fotka

O reálných hrůzostrašných příbězích, dle kterých byly natočeny slavné horory, už toho bylo napsáno mnoho. Už se ale tolik nepíše o tom, kolik (i vymyšlených hororů) se stalo předlohou pro reálné zločiny. Nebo pro alespoň plánované. Zde jsou čtyři z nich.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 22. 06. 2018 16:41

Saw

Velice oblíbený horor, který se dočkal dokonce sedmi pokračování. Příběh je fiktivní a nikdy se nic podobného nestalo. No, tedy skoro se nestalo. Vražedná hra, která má napravovat lidi, kteří se něčím provinili proti morálním hodnotám, opravdu výrazně ovlivnila dva mladé chlapce ve věku 14 a 15 let. V roce 2009 se sešli a začali osnovat plán, ve kterém po vzoru tohoto filmu chtěli unášet lidi, zavřít je do místností, natáčet je kamerami a mučit je. Chlapci vše dopodrobna naplánovali ve stylu Saw, údajně aby lidi něčemu přiučili. Tvrdili, že ti lidé včetně policejního důstojníka a dvou mladých dívek škodili ostatním. Chlapci dokonce obstarali kamery pro dokumentaci vraždy, stejně jako to dělá ve filmech Jigsaw. Jejich šílené plánování z pokoje zaslechla matka jednoho z chlapců a raději vše ohlásila na policii.

Dětská hra

Vražedná panenka Chucky má reálný předobraz v prokleté panence námořníka Roberta. A má dokonce i svého následovníka. Ten sice není panenkou, ale člověkem a filmem o této vraždící hračce byl doslova posedlý. Jmenoval se Martin Bryant a jde o nejplodnějšího australského masového vraha. Roku 1966 pět lidí zabil a zohavil a dalších 23 zranil. Bryant, který měl IQ pouhých šedesát šest, byl doslova posedlý Dětskou hrou 2 a vliv tohoto filmu psychiatr posoudil jako hlavní faktor ve spáchání takového zločinu. Údajně byl posedlý dětskými vlastnostmi panenky Chucky a její schopností způsobit pomstychtivé zničení.

Noční můra v Elm Street

V roce 2004 paranoidní schizofrenik zavraždil pod vlivem drog čtyři lidi a dva další zranil. Později se ukázalo, že byl inspirován Noční můrou v Elm Street a měl touhu se stát slavným sériovým vrahem.

Později si psal sám sobě dopisy, ve kterých popisoval, jak moc se těšil na spáchání vraždy a jak moc si je s Freddym Kruegerem podobný.

Interwiev s upírem

17. listopadu 1994 sledovala Lisa Stellwagen a její dlouholetý přítel tento film. Když film dokoukali, šli si oba lehnout. Zhruba ve tři hodiny ráno se Lisa probudila a zjistila, že její přítel Daniel stojí nehybně u její strany postele a podivně se na ni dívá. Údajně jí řekl: „Dnes zemřeš. Zabiju tě a vypiju tvoji krev.“ Druhý den Daniel bodl Lisu sedmkrát do hrudníku a do zad a vysál krev z jejích ran. Později se přiznal k víře v upíry a k tomu, že byl inspirován filmem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články