50 let se Čtyřlístkem: Navštivte unikátní interaktivní výstavu, která děti zapojí do hry

V jednotlivých místnostech domku budou připravena další interaktivní pracoviště nezávislá na plnění úkolů ve hře. Mezi ně bude patřit Myšpulínova laboratoř, Fifinčina kuchyně a šatník, Bobíkova posilovna a Pinďova strašidelná stezka. Nakonec děti doputují k pokladu a získají zaslouženou odměnu.
Zdroj: archiv
Základní koncept výstavy tvoří dům Čtyřlístku situovaný do městečka Třeskoprsky„Dospělá“ linie výstavy představí vývoj komiksu během padesáti let jeho existence v propojení s významnými momenty vývoje Prahy. V jednotlivých místnostech domku budou připravena další interaktivní pracoviště nezávislá na plnění úkolů ve hře. Mezi ně bude patřit Myšpulínova laboratoř, Fifinčina kuchyně a šatník, Bobíkova posilovna a Pinďova strašidelná stezka. Nakonec děti doputují k pokladu a získají zaslouženou odměnu.V jednotlivých místnostech domku budou připravena další interaktivní pracoviště nezávislá na plnění úkolů ve hře. Mezi ně bude patřit Myšpulínova laboratoř, Fifinčina kuchyně a šatník, Bobíkova posilovna a Pinďova strašidelná stezka. Nakonec děti doputují k pokladu a získají zaslouženou odměnu.+ 9 fotek+ 10 fotek

České komiksové legendy zavítaly do Muzea hlavního města Prahy. 15. května totiž uběhlo padesát let od prvního vydání slavného dětského časopisu Čtyřlístek. Vezměte své děti do unikátní expozice, projděte se domácím prostředím postav Čtyřlístku a poznejte lépe Fifinku, Myšpulína, Pinďu a Bobíka díky mnoha hrám, hádankám a dalším interaktivním prvkům.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 01. 06. 2019 18:00

Jedinečná výstava se koná u příležitosti padesátého výročí vydání prvního čísla komiksu Čtyřlístek. Základní linie výstavy je zaměřena na dětské publikum a pracuje s interaktivními prvky. Zve děti do světa dobrodružství a zapojí je do hry, jejímž cílem je představit současným dětem svět čtveřici postav z komiksu Čtyřlístek. Děti postupně procházejí jednotlivými částmi výstavy a plní různé úkoly zaměřené na rozvoj psychomotorických dovedností i intelektuálních schopností.

Základní koncept výstavy tvoří dům Čtyřlístku situovaný do městečka Třeskoprsky. Dům je rozdělen na čtyři místnosti, z nichž je každá věnována jedné postavičce z komiksu. U domku je i zahrada a Myšpulínova garáž, ve které umístěn „stroj času“. Instalace stroje času umožňuje malým návštěvníkům nahlédnout se Čtyřlístkem nejen do vesmíru, ale i do minulosti.

V jednotlivých místnostech domku jsou připravena další interaktivní pracoviště nezávislá na plnění úkolů ve hře. Mezi ně patří Myšpulínova laboratoř, Fifinčina kuchyně a šatník, Bobíkova posilovna a Pinďova strašidelná stezka. Nakonec děti doputují k pokladu a získají zaslouženou odměnu.

Návštěvníci mají možnost prožít výstavu dvojím způsobem. Jako dobrodružnou hru za pokladem, nebo jako interaktivní odpoledne, které jim umožňuje poznat charakter jednotlivých komiksových postav. Součástí výstavy je také promítání krátkého filmového příběhu Signály z neznáma z produkce Krátkého filmu Praha a. s.

„Dospělá“ linie výstavy představuje vývoj komiksu během padesáti let jeho existence v propojení s významnými momenty vývoje Prahy. Na časová ose má návštěvník možnost připomenout si důležité okamžiky vývoje komiksu, včetně vývoje výtvarné podoby postav. Stejně tak si připomene některé okamžiky spojené s Prahou v posledních padesáti letech.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články