63 let a 90 milionů dolarů: Co dalšího má na „účtě“ Bill Gates?

Bill Gates, spoluzakladatel a předseda představenstva společnosti Microsoft.
Zdroj: profimedia.cz
Bill Gates studoval na Harvardu.Se spolužáky sestavil první osobní počítač Altair 8800.Společnost Microsoft zaznamenala takový úspěch, že svých studií zanechal.V roce 1994 se oženil s Melindou Frenchovou, se kterou má tři děti.+ 2 fotky+ 3 fotky

Na internetu již dlouho koluje vtip, kdy Bill Gates „spoří“ na nové lamborghini. Sepne ruce, zavře oči a o deset vteřin později je otevře, usměje se a řekne: „Hotovo.“ A takový je život multimilionáře.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 26. 10. 2018 07:48

Jeden z nejbohatších lidí světa, spoluzakladatel a předseda představenstva společnosti Microsoft, muž, který dokáže vydělat průměrný plat českého občana během mnohonásobně menší chvíle.

William Henry Gates III se narodil 28. října 1955 v Seattlu, stát Washington, do rodiny právníka a učitelky. Má dvě sestry. Nastoupil do soukromé střední školy Lakeside School, kde započala jeho práce s počítači a programováním obecně. Již jako sedmnáctiletý získal mladý William za svou školní tvorbu 4200 dolarů a tentýž rok založil se svým spolužákem Paulem Allenem první firmu.


Po střední škole navštěvoval Harvardovu univerzitu, kde sestavil se spolužáky první osobní počítač Altair 8800. V roce 1975 založil s Allenem společnost Micro-Soft, která zaznamenala takový úspěch, že Gates svých studií zanechal.

Oženil se v roce 1994 s Melindou Frenchovou, se kterou má tři děti. Bydlí ve velikém domě na kopci u jezera Washington. Roku 2005 obdržel od královny Alžběty II. čestný rytířský řád. Se svou ženou založil Nadaci Billa a Melindy Gatesových, která rozděluje peníze na univerzitní stipendia pro zástupce menšin nebo také prevenci nemoci AIDS.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články